«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
بنزینی که تنور انتخابات را آتش میزند؟
طی چند روز گذشته ماجرای بنزین و قیمت آن به بحث اصلی طرفداران دو نامزد باقیمانده انتخابات ریاستجمهوری تبدیل شده است.
به گزارش تجارتنیوز، ماجرای ناترازی بنزین و قیمت این حامل انرژی همواره مورد حساسیت جامعه بوده و هست. همین حساسیت باعث شده تا دولتمردان نسبت به اظهارنظر در مورد آن محتاطانه عمل کنند و از بیان نظر واقعی و صریح خود سر باز بزنند. موضوعی که حتی بین نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری نیز دیده میشد. با این وجود طی چند روز گذشته ماجرای بنزین و قیمت آن به بحث اصلی طرفداران دو نامزد باقیمانده ریاستجمهوری تبدیل شده است.
ماجرا از آنجایی شروع شد که علی عبدالعلیزاده، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در واکنش به سوال خبرنگاران گفت: «اگر تصمیم کارشناسی به افزایش قیمت بنزین منجر شود خواهید دید که دولت احتمالی پزشکیان چگونه با مدیریت، آرامش و اقناع عمومی این موضوع را به سرانجام میرساند.»
همین اظهارنظر باعث شد تا موجی از حملات طرفداران جلیلی علیه پزشکیان و ستادش شکل بگیرد. طرفداران جلیلی با استناد به صحبتهای چند روز پیش شخص مسعود پزشکیان در میان دانشجویان از برنامه دولت وی برای افزایش قیمت بنزین به لیتری 25هزار تومان سخن میگویند.
البته این تنها اظهارنظر پزشکیان در مورد بنزین نبوده و نیست و وی در یکی دیگر از برنامههای تبلیغاتی خود در صداوسیما تصمیم در مورد قیمت بنزین را منوط به تصمیم کارشناسی و البته واردات خودرو باکیفیت و کم مصرف کرده بود.
در این بین اما طرفداران پزشکیان نیز بیکار ننشستند و به برخی از اظهارات جلیلی و مشاورانش در مورد قیمت بنزین طی سالهای گذشته اشاراتی داشتند. این گروه با استناد به صحبتهای جلیلی در دفاع از افزایش قیمت بنزین در سال98 سعی داشته و دارند تا جلیلی را مدافع افزایش قیمت بنزین معرفی کنند.
در این میان، برخی دیگر از طرفداران پزشکیان به صحبتهای اخیر مشاور اقتصادی جلیلی به عنوان برنامه دولت احتمالی وی در مورد قیمت بنزین استناد میکنند. مجید کریمی، استاد دانشگاه امام صادق و مشاور جلیلی در میزگرد اقتصادی که در تبلیغات انتخاباتی از تلویزیون پخش شد، گفته بود: قیمت بنزین باید جهانی و لیتری ۳۵هزار تومان شود.
البته آنطور که از اظهارات گذشته و کنونی این دو کاندیدا برمیآید هر دو نفر به دنبال اختصاص سهمیه بنزین به فرد به جای خودرو هستند اما برنامه قیمتی آنها چندان مشخص نیست.
اما در نهایت باید گفت، تصمیم در مورد مسئله ناترازی بنزین و قیمت آن در صورت روی کار آمدن هر دولتی یکی از مشکلات دولت آینده خواهد بود، همانطور که این مشکل در زمان دولت سیزدهم نیز وجود داشت و در و در صورت ادامه آن این دولت نیز باید در مورد آن تصمیمگیری سختی میکرد.
نظرات