فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۳۸۰۳۱

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

تبعیض بانک‌ها در پرداخت تسهیلات/ مسکن جا ماند!

تبعیض بانک‌ها در پرداخت تسهیلات/ مسکن جا ماند!

یک نماینده مجلس در انتقاد به پرداختی بانک‌ها نسبت به وام مسکن بیان کرده است: بانک‌ها اعتبار لازم برای پرداخت وام‌های کلان را دارند، اما برای مسکن وامی پرداخت نمی کنند. همچنین بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سال 1401 نظام بانکی بیش از دو برابر تسهیلات پرداخت به نهضت ملی مسکن را به ‌اشخاص مرتبط با خود، وام داده‌ است!

به گزارش تجارت‌نیوز ، محمد سبزی، عضو کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در خصوص اعطای تسهیلات مسکن از سوی بانک‌ها بیان کرده است: «بانک‌ها باید پای کار اعطای وام مسکن بیایند، ولی متأسفانه زیر بار اعطای وام ساخت مسکن و اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان نمی‌روند بانک‌ها به ابرقدرتی تبدیل شده‌اند که هیچ ارگانی نمی‌تواند با آنها مواجهه کند و متأسفانه تاکنون وزیر اقتصاد هم نتوانسته بانک‌ها را پای کار مسکن سازی بیاورد.»

این نماینده مجلس یازدهم گفته است: «بهانه‌های بانک‌ها درباره کمبود اعتبار برای عدم اعطای وام مسکن هم اصلاً مورد قبول نیست. بانک‌ها منابع زیادی را صرف اعطای وام به کارکنان خود کرده‌اند، ولی در زمینه مسکن هیچ اقدامی برای اعطای تسهیلات نمی‌کنند، در حالی که جز تسهیلات تکلیفی آنها است.»

او همچنین توضیح داده است: «بانک‌ها تسهیلات کلان خود را به افرادی می‌دهند که اصلاً مشخص نیست به کجا وصل هستند. بانک‌ها بهانه می‌آورند که اعتبار ندارند و دچار ناترازی هستند پس از کجا وام‌های میلیاردی را به افراد صاحب نفوذ می‌دهند.»

این نماینده مجلس یازدهم در گفت‌وگو با مهر بیان کرده است: «چرا وام‌های ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیاردی اعطا می‌کنند اما برای وام‌های خرد و وام ساخت مسکن که وظیفه آنها و نیاز مردم است همکاری نمی‌کنند. چرا فقط اعطای وام مسکن برای مردم عادی امکان پذیر نیست.»

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه دولت مردمی باید به نفع مردم شرایط بانک‌ها را اصلاح کند گفته است: «اگر اعتباری در بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد باید برای همه نباشد، اگر هم هست چرا برای چند درصد افراد جامعه وام پرداخت می‌کنند ولی برای قشر ضعیف که نیازمند مسکن هستند وامی پرداخت نمی‌کنند.»

وام کارکنان بانک دو برابر ساخت مسکن

این مشکلات در خصوص اعطای وام‌های مربوط به بخش مسکن مورد انتقاد مردم قرار گرفته است که گزارش عملکرد بانک‌ها در خصوص مبلغ اعطایی به ‌اشخاص مرتبط با خود طی دوره‌های فصلی سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد مجموع تسهیلات بانک‌ها به ‌اشخاص مرتبط با خودشان در سه ماهه‌ منتهی به خرداد، شهریور، آذر و اسفند‌ سال گذشته به ترتیب برابر با ۲۵۵ هزار و 400 میلیارد تومان، ۲۰۲ هزار میلیارد تومان، ۲۱۲ هزار و 100 میلیارد تومان و ۹۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

این آمارها بیانگر این موضوع است که نظام بانکی بیش از دو برابر تسهیلات پرداخت به نهضت ملی مسکن را به ‌اشخاص مرتبط با خود، وام داده‌ است!

در حال حاضر یکی از چالش‌های پیش روی نهضت ملی مسکن و ساخت مسکن‌های ملی نیز تامین اعتبار و سختی در یافت وام است و آمار پرداختی بانک‌ها به بخش مسکن گواهی بر این امر است؛ از ۲۷ بانک و موسسه اعتباری کشور فقط ۱۹ بانک آن هم کمتر از پنج درصد از سهم تعیین شده توسط بانک مرکزی را پرداخت کرده‌اند. از بین این ۱۹ بانک هم عملکرد ۹ بانک صفر بوده است در حالی که بودجه لازم در بخش‌های دیگر .و پرداخت وام به کارکنان خود بانک‌ها پرداخت شده است.

محمد مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان کشور پیش از این در این خصوص به بازار گفته بود: «در مورد عدم همکاری بانک‌ها باید گفت که الگوی مالی تعریف شده برای پروژه مسکن ملی و آورده متقاضیان مسکن ملی می‌تواند موضوع عدم موفقیت مسکن ملی را بیشتر نمود دهد. این دو مورد در حالی مطرح است که در قانون جهش تولید مسکن نیز به آنها توجه شده بود. بنابراین می‌بینیم که این دو بخش آسیب‌پذیر هستند، چرا که بانک‌ها در طول چند سال گذشته همکاری خوبی در این موضوع نداشته‌اند.»

مرتضوی در این باره بیان کرده بود: «برخی از بانک‌ها در تایید این اقدام خود اعلام می کنند که تسهیلات خود را در سایر بخش‌ها یا پروژه‌های تجاری و خدمات بارگذاری کرده‌اند و نمی‌توانند بازپرداخت اقساط ۲۰ ساله را بپذیرند.»

رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان تصریح کرده بود: «در خصوص پرداخت تسهیلات بانک‌ها به بخش مسکن مشخص می‌شود که بانک ها فقط ۶ درصد منابع خود را در حوزه مسکن صرف کرده و تخصیص داده‌اند. این آمار با الزام بانک‌ها به پرداخت تسهیلات تا ۲۰ درصد به بخش مسکن فاصله زیادی دارد. این آمار نشان می‌دهد که تنها یک چهارم اهداف محقق شده است.»

آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.