کد مطلب: ۳۹۵۳۱۷

آخرین مهلت پرداخت عوارض الکترونیکی

آخرین مهلت پرداخت عوارض الکترونیکی

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور گفت: مهلت 48 ساعته به مالکان خودروها پس از اطلاع رسانی پیامکی داده می‌شود و اگر پس از این مهلت برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها، آن‌ها این مبالغ را پرداخت نکنند، درصدی به مبلغ عوارض آن‌ها به عنوان دیرکرد اضافه خواهد شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، عملیات اجرایی الکترونیکی شدن پرداخت عوارض آزادراه‌های کشور طی ماه‌های گذشته آغاز شده و به صورت آزمایشی در برخی از آزادراه‌ها اجرایی شده است اما در این میان برخی رانندگان تاکنون با وجود ارسال پیامک موفق به پرداخت عوارض‌شان نشده‌اند و مالکان خودروهای عمومی و سنگین نیز تاکنون نتوانسته‌اند عوارض خود را به عدم اطلاع‌رسانی پیامکی پرداخت کنند که به گفته بهنام داوودی مدیرکل بهره‌برداری از آزادراه‌های کشور، به دلیل بالا بودن مبالغ عوارض برخی از این خودروها، پرداخت آن به صورت قسطی تصویب شده و به زودی فرآیند و چگونگی آن به مالکان خودروها ابلاغ خواهد شد.

وی در این باره گفت: مالکان خودروهای سنگین و عمومی که از آزادراه‌هایی که پرداخت عوارض آن به صورت الکترونیکی است، استفاده کرده‌اند به دلیل آن که نتوانستیم به آن‌ها به صورت پیامکی اطلاع رسانی کنیم، عوارض‌شان را تا کنون پرداخت نکرده‌اند و طی پنج ماه گذشته که این طرح اجرا شده برخی از آن ها مبالغ هنگفتی را بابت تردد در آزادراه‌های مذکور بدهکارند.

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور ادامه داد: در همین راستا اعلام کردیم که پرداخت عوارض الکترونیکی این خودروها به صورت قسطی انجام شود که به زودی فرآیند و چگونگی پرداخت آن به مالکان خودروهای سنگین و عمومی ابلاغ می‌شود.

۵۰ درصد مردم تاکنون عوارض الکترونیکی‌شان را پرداخت نکردند

داودی گفت: از زمانی که سیستم پرداخت الکترونیکی عوارض برخی آزادراه‌ها که در مرحله اول و آزمایشی اجرایی شده است، نه‌تنها میزان ترددهای صورت گرفته را به صورت کامل پیمایش می‌کنیم به بسیاری از اهدافی که در ابتدای اجرای این طرح مدنظرمان بود نیز رسیده‌ایم. اما در این میان به غیر از خودروهای سنگین و عمومی که تاکنون مکانیسمی برای پرداخت عوارض آن وجود نداشته است، ۵۰ درصد از مردمی که از این آزادراه استفاده کرده‌اند تاکنون علیرغم اطلاع رسانی‌های متعدد، عوارض الکترونیکی‌شان را پرداخت نکردند و اگر بدهی‌های خودروهای سنگین را به آن اضافه کنیم میزان بسیار بیشتر از این هم خواهد شد.

وی اضافه کرد: بنایی برای جریمه کردن کسانی که تاکنون عوارض الکترونیکی شان را پرداخت نکرده‌اند، نداریم و تلاش می‌کنیم کسی جریمه نشود بنابراین به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که تا حد ممکن از جریمه ۳۰ هزار تومانی خودروها به دلیل پرداخت نکردن عوارض آزادراهی خودداری کنیم و مجوزهای لازم را برای دادن مهلت 48 ساعته به مالکان خودروها پس از اطلاع رسانی پیامکی دریافت کردیم.

تعیین و اعمال دیرکرد عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها در آینده نزدیک

مدیرکل بهره برداری آزادراه‌های کشور اعلام کرد که اگر پس از مهلت داده شده به کاربران برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها، آن‌ها این مبالغ را پرداخت نکنند. درصدی به مبلغ عوارض آن‌ها به عنوان دیرکرد اضافه خواهد شد که میزان آن هنوز تعیین و ابلاغ نشده است.

به گفته داودی مردم فرصت دارند تا قبل از اعلام و اعمال دیرکرد برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها از طرق مختلف نسبت به پرداخت عوارض آزادراهی شان اقدام کنند تا دیرکردهای مذکور به آن اضافه نشود.

روش‌های پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها

وی همچنین درباره اینکه مردم چگونه باید عوارض الکترونیکی آزادراه ها را پرداخت کنند، گفت: در وهله نخست باید گفت که بیشترین اپلیکیشن ها در حوزه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه ها وجود دارد و مردم می‌توانند از طریق سیستم های کارتخوانی که در پمپ بنزین و مجتمع های تفریحی این آزادراه‌ها تعبیه شده، عوارض‌شان را پرداخت کنند. همچنین کارت‌خوان‌های بانک پاسارگاد امکان پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها را برای مردم فراهم کرده است و سایت رسمی را نیز برای این کار راه اندازی کرده ایم.

مدیر کل بهره برداری آزادراه‌های کشور وی ادامه داد: مردم می‌توانند به سایت nspay.ir مراجعه کرده و در این سایت از طریق درگاه ۱۲ بانک مشخص شده عوارض خودشان را پرداخت کنند همچنین می توانند پلاک خودروهای خود را به حسابشان لینک کنند و به محض اینکه این کار را انجام دهند، عوارض الکترونیکی آزادراه‌هایی که از آن استفاده کنند به صورت اتوماتیک از حساب‌شان برداشت شده و پیامک برای آن‌ها ارسال خواهد شد.

تخفیف برای خودروهای پرتردد و عمومی

داودی همچنین از تخفیف برای خودروهای عمومی و پر تردد در زمینه پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها خبر داد و گفت: بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی برای مالکان وسایل نقلیه‌ای که بیش از ۴۰ بار در ماه از آزادراه‌های مشمول طرح پرداخت عوارض الکترونیکی استفاده کنند، تخفیف ۳۰ درصدی اعمال می‌شود و خودروهای عمومی نیز مشمول تخفیف ۲۰ درصدی خواهند شد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به پیماشی شدن طرح عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها بسیاری از دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم به ویژه بومی‌های هر منطقه حل خواهد شد چرا که نه‌تنها آن‌ها می‌توانند از تخفیف‌های در نظر گرفته شده استفاده کنند بلکه پیمایشی شدن این طرح به آن‌ها کمک می‌کند که هزینه‌های عوارض الکترونیکی شان تا حد بسیار زیادی کاهش یابد و در واقع آن‌ها هزینه‌های ناچیزی را به عنوان عوارض پرداخت کنند.

با پیامک‌های اشتباه عوارض الکترونیکی چه کار کنیم؟

مدیرکل بهره برداری آزادراه‌های کشور با بیان اینکه الکترونیکی شدن عوارض آزادراه ها به نفع مردم خواهد بود اظهار کرد: برخی از مردم مشکلاتی برای ایشان در این زمینه پیش آمده که با توجه به قرار داشتن در مرحله ابتدایی و آزمایشی اجرای طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها طبیعی است. به عنوان مثال بعضا مشاهده شده که پیامک های اشتباهی برای مردم ارسال می‌شود و که عوارض آزادراهی را که از آن استفاده نکرده پرداخت کند اما مردم در صورت بروز این اشتباهات می‌توانند به سایت آنی‌رو مراجعه کنند و در آن سایت ضمن اعلام این اشتباه رخ داده به پاسخ دیگر سوالاتشان نیز برسند.

داودی گفت: مردم همچنین می توانند برای پیگیری این گونه اشتباهات که در خوانش پلاک یا مواردی که پلاک موردنظر مخدوش بوده، رخ می‌دهد با شماره تلفن ۱۵۳۱ تماس بگیرند یا گزارش اینگونه اشتباهات را به شماره سامانه پیامکی ۱۰۰۰۰۱۵۳۱ ارسال کنند.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام من هر ۲ یا۳ ماه عوارضم راپرداخت میکردم .چطورشده که توی این ماه سه بار ازعوارضی رد شدم ۳تا جریمه ۴۰۸۰۰تومانی برام اومده لطفا راهنمائی کنید

  • ناشناس

    اخه۴۸ ساعت چیه بقران فراموش میشه مردم میرن بیمارستان مریض دارن اصلا عوارضی یادش نمیاد یا طرف بیسواده گوشیش ساده هست واقعا خجالت داره حداقل مهلتشو زیاد کنید.

  • ناشناس

    خاهشا حداقل۲نفر بزارید نقدی بگیره که بیسواد یا کسی ک وقت پرداخت نداره بتونه عوارضی بده.من یبار رفتم فرودگاه و اومدم هم رفت هم برگشت دوبار۴۰۸۰۰۰اومده برام منم کارگرم.

  • ناشناس

    واقعا با این مبلغ جریمه به مردم ظلم میشه،عوارض اتوبان قم تهران بنظرم هزارتومان است و من پرداخت کرده ام ولی اصلا نمی دانستم مهلت دارد.الان که خلافی گرفتم برای هر بار چهل هزارتومان جریمه شده ام.به هر جا هم مراجعه کردم و توضیح دادم که چطور این جریمه ها را می شود برطرف کرد.گفتند راهی ندارد.تو را بخدا انصاف داشته باشید و حداقل جریمه با اصل عوارض یک تناسب معقولی داشته باشد.و غیر از این اگر راه حلی برای برطرف کردن جریمه هایم وجود دارد بفرمائید.بندرگاه خدا غذایتان می کنم.

  • امیر

    این جریمه های 40800چیه شما که گفتید جریمه نمی‌کنید بعدم من سه روز بعد از ورود به قم پرداخت کردم بدهی ندارم جریمه چیه…. چرا بامردم این کارارو میکنید

  • همشهری

    کل بدهی عوارضم 21000 تومان بود. 6 تا جریمه 40800تومانی اومده .با این اوضاع اقتصادی واقعا انصافه؟. تو یه روز دو تا جریمه یعنی چی ؟

  • ناشناس

    اینجانب حسین نیکزاده بااینکه بمحض امدن پیامک عوارض بزرگراهی همه رابلافاصله پرداخت نمودم بااینحال توی خلافی ماشین مبلغ ۶۵۰۰۰۰هزارتومان جریمهبزرگراهی شدم تواین روزهای کرونایی ازکاروزندگی بیفتم ازاین اداره به اون اداره برم چرامهلت ۴۸ساعته گذاشتند این چه حمایتی ازمردم تواین روزهای کرونایی؟

  • ناشناس

    نظر مارو آخه کی اهمیت میده بهش، آقا اگه وجود دارین اطلاع رسانی کنید که کجا میشه از این سازمان شکایت کرد.تا بهتون ثابت کنیم که این مملکت صاحب داره. همینجوری بیایید.یه قانون بزارید وهمه رو جریمه کنید مگه شهرهرته.

  • ناشناس

    چقد شما خوبین، اگه همه سازمانها اینجوری عمل کنن همه مشکلات ایران عزیزمون حل میشه، اینو میگن مشارکت در ساخت کشور.

  • محمد

    چندساعت بعد ا تردد ثبت میشه عوارض؟؟؟که باید پرداخت کنیم