به گزارش تجارتنیوز، ثبتنام پنجمین آزمون استخدامی بخش خصوصی روز هشتم مردادماه تمام شد. اما سوال اینجاست ثبتنام این آزمون برای برگزارکنندگان این رویداد چقدر سود دارد؟
آنطور که در اطلاعیه این آزمون آمده برای ۲۳ هزار فرصت شغلی داوطلبان را ثبتنام میکنند. داوطلب حدود ۹۷ هزار تومان برای ثبتنام در این آزمون باید پرداخت کند. البته اگر بخواهد در دو رشته ثبتنام کند، برای رشته دوم باید حدود ۴۸ هزار تومان دیگر پرداخت کند. یعنی مجموعا ۱۴۵ هزار تومان.
درآمد ۷ میلیاردی برای برگزاری یک آزمون!
نکته اینجاست که جمعیت بیکاران در کشور کم نیست. براساس دادههای مرکز آمار ایران، در سال ۹۹ حدود یک میلیون و ۷۶۰ هزار و ۹۷۳ نفر از جمعیت ۱۸ تا ۳۵ ساله بیکار بودند. اگر تنها ۸۰ هزار نفر از این جمعیت بیکار برای آزمونهای بخش خصوصی ثبتنام کنند، رقمی معادل هفت میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان برای گردانندگان این آزمون دارد! اگر همین جمعیت در دو رشته ثبتنام کنند که شانس قبولی خود را بیشتر کنند، بیش از ۱۱ میلیارد تومان داوطلبان پرداخت میکنند! معمولا بین ۶۰ تا ۸۰ نفر در این آزمونها ثبتنام میکنند.
این پنجمین آزمون استخدامی است، یعنی برای پنج آزمون میلیاردها تومان برای ثبتنام در این آزمونها پرداخت شده است. اگر با همین ارقام برای بیکاران شغلی ایجاد کرده بودند، تاکنون همه شاغل بودند و هیچکس در کشور بیکار نبود! اما مسئله این است که گویی چندان در آمار بیکاران تغییری حاصل نشده است.
ثبتنام ۲۲۰ هزار نفر برای چهار آزمون
برای هر آزمون استخدامی بخش خصوصی، تعداد مشخصی را اعلام میکنند که پذیرفته میشود. آنطور که دبیر شورای سیاستگذاری آزمون استخدام بخش خصوصی سال ۹۷ گفته بود: در نخستین آزمون ۶۰ هزار نفر شرکت کردند.
در دومین آزمون ۲۰ هزار نفر ثبتنام کردند. دبیر آزمون استخدامی بخش خصوصی تعداد شرکت کنندگان در سومین آزمون استخدامی را ۸۰ هزار نفر اعلام کرد. او همچنین گفته بود در چهارمین آزمون استخدامی بخش خصوصی ۶۰ هزار نفر شرکت کردند. بنابراین تا اینجای کار میشود ۲۲۰ هزار نفر برای چهار آزمون ثبتنام کردند.
نکته جالب عنوانهای شغلی است که در دفرچه راهنمای این آزمونهای نوشته شده است. از مدیرعامل تا نیروی خدماتی. در هر آزمون چندین دسته شغلی با عنواین مختلف معرفی میشود تا داوطلبان یکی از آنها را انتخاب کنند.
برای مثال در پنجمین آزمون استخدامی بخش خصوصی ۹ دسته و ۲۲۱ عنوان اعلام شد. این دستهها عبارت اند از:
*دسته مدیریتی شامل مشاغل مدیر اداری، مدیر اجرایی، مدیر منابع انسانی و ۲۵ شغل دیگر
*دسته بازاریابی و فروش شامل مشاغل فروشنده، کارشناس فروش، کارشناس دیجیتالمارکتینگ و ۱۴ شغل دیگر
*دسته سلامت شامل مشاغل تکنسین آزمایشگاه، کارشناس صنایعغذایی، کارشناس HSE و ۶ شغل دیگر
*دسته فناوری اطلاعات شامل مشاغل اپراتور رایانه، کارشناس فناوری اطلاعات، مدیر ارشد فنی(CTO) و ۳۱ شغل دیگر
*دسته فنی و اجرایی شامل مشاغل حفاظت فیزیکی و نگهبان، راننده خودرو و کامیونت، تکنسین فنی و تاسیسات و ۱۰ شغل دیگر
*دسته کارشناسی و ارائه خدمات شامل مشاغل کارشناس کنترلکیفیت، دستیار وکیل، پژوهشگر و ۱۳ شغل دیگر
*دسته مالی، اداری و حقوقی شامل مشاغل کارمند اداری، متصدی امور بانکی، حسابدار و ۲۱ شغل دیگر
*دسته مهندسی شامل مشاغل مهندس عمران، مهندس برق، مهندس کامپیوتر-نرم افزار و ۵۱ شغل دیگر
*دسته هنر، رسانه و آموزش شامل مشاغل گرافیست، مشاور تحصیلی، مترجم/مدرس زبان انگلیسی و ۲۳ شغل دیگر
گفتنی است در سایت برگزارکننده این سایت برای ارتباط با آنها یک شماره نوشته شده که اگر با آن تماس بگیرید حتما میشنوید: «شماره مورد نظر در شبکه موجود نیست!»
احتمال خیلی زیاد برگزارکنندگان آزمون بخش خصوصی دزد هستند و دزدی های خیلی بزرگ کرده اند. هزینۀ ثبت نام هر نفر بسیار بالا هست.
مجبورشون کنن مازاد هزینه ها رو برگردونن به داوطلبان شرکت کننده در آزمونها
من سال 98 با شرکت در این ازمون در یک شرکت بورسی استخدام شدم
من چون خانم هستم پیدا کردن یک شغل مناسب برام سخت بود
الان خبر برای من خیلی بحث برانگیزه
چرا که هر مجموعه ای برای پیشبرد روند اداری قطعا هزینه هایی رو متقبل میشه
و من به شخصه حاضر بودم برای رسیدن به این جایگاهی که الان دارم حتی بیشتر هم هزینه بکنم
نمیدونم این خبر برای ازمون امسالشون چقدر صحت داره ولی برای سال 98 من به مشکلی بر نخوردم
سلام
با این دیدگاه به هر شغلی که نگاه کنید میشه کلاهبرداری
قطعا مخارجی رو هم برای داوطلبین انجام میدن و اصلا شما اشاره ای به این مورد نکردید
بنده پسرم رو امسال ثبت نام کردم و دیروز ازمون داد
فقط برای دسته بازاریابی که برای مارکتینگ شرکت کرده بود نزدیک 20 دفترچه ازمون بود و گفته شده که کتاب راهنمای شغلی به هر شخص داده میشه
من امسال شرکت کردم تا الان هر سوالی داشتم پشتیبانشون جوابمو داده
این یک مساله و مساله دیگه بالاخره نفهمیدم قصدتون از این خبر چی بود !
الان میخاید بگید بده و اینا
خب پس چرا نگفتین ؟
درود بر شما
با تشکر از ارایه خبر جالب و قابل تاملی که کار کردید، تمنا میکنم بیشتر به این آزمون و حواشی آن بخصوص آمار افرادی که الان از طریق این آزمون مشغول شده و کار میکنند، بپردازید و همچنین چگونگی دریافت رانتی که مسوولان دریافت مجوز این موسسه، نهاد، آزمون و … از آن برخوردار شدند.
اینجانب در دوره قبل با قبل تر این آزمون شرکت کردم و قبول شدم و برای مدیرعاملی آزمون داده بودم و در نهایت رفتم تا آخر کار و مثلا برای مدیر عاملی یک نفر از یک شرکت بیمه با من مصاحبه کرد و فهمیدم که اصلا نیاز به این همه آزمون و آفتابه لگن نبود و هیچ منفعت خاصی بدام نداشت و بیخیال شدم و مدارکش هم نثفش پیش من و نصف دیگرش در سایت این مرجع موجود است میتوانید ببینید و بررسی کنید. و آخرش البته فهمیدم تا یک سطحی مثلا کارشناسی یا نهایتا مدیر میانی شاید بتوانند افرادی را سر کار بگذارند ولی در سطح مدیرعامل مطمئنم تبلیغات بیخودی است و چون نظارتی هم بر آن نمیشود …
حاضرم در گروه تحقیق و تفحص از این مرجع و آزمونش و نتایج و دستاوردها و اهداف آن شرکت کنم تا شاید متوجه شوم شاید اشتباه میکنم. …؟!
یک نکته رو اضافه کنید که در مجموع برای هر آزمون استخدامی چه تعداد نیروی کار می خواستند؟ اینطور بشه نسبت گرفت که از هر چند هزار نفر یک نفر را میخواهند استخدام کنند.
اصلا آزمون استخدامی صرف نداره، یعنی شما در آزمونی شرکت کنید که یک دهم درصد شانس کسب شغل دارید و مثلا 100 هزار تومن پول پرداخت کنید.
حقیقتا تا الان همچین رپرتاژ بی هدفی رو ندیده بودم
الان چی بررسی شد با این خبر