کد مطلب: ۶۷۱۱۰۶

ایران چند سال دیگر واردکننده نفت و گاز می‌شود

ایران چند سال دیگر واردکننده نفت و گاز می‌شود

دبیر کارگروه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست گفت: با روند فعلی مصرف، در سال ۱۴۱۱ علاوه بر اینکه مزیت درآمد ارزی را از دست می‌دهیم، واردکننده گاز و نفت خواهیم شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در نشست اعضای کارگروه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مصرف انرژی و به‌ویژه صنایع بحث و تبادل نظر شد.

ایسنا به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نوشت، وجیه‌الله جعفری، رئیس هیات عامل ایمیدرو در نشست اعضای کارگروه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این مطلب اظهار کرد: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت استراتژیک با وجود اختصاص حداکثر ۱۰ درصد انرژی مصرفی کشور به خود، اما در فصل تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز و متعاقب آن، افت تولید مواجه است.

وی افزود: در حال حاضر، صنعت فولاد برای تولید سالانه بیش از ۴۰ میلیون تن ظرفیت دارد و برنامه های توسعه‌ای برای ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود اما به دلیل کمبود انرژی، تولید سالانه از حدود ۳۰ میلیون تن فراتر نمی‌رود. این در حالی است که صنعت فولاد از تولید، اشتغال و صادرات مناسبی برخوردار است و در شرایط تحریم، درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته است.

احداث ۲۴ نیروگاه با ظرفیت ۱۱ هزار مگاوات

جعفری با اعلام آمادگی بر اینکه این سازمان تمایل دارد با نمایندگان وزارت نیرو و نفت برای اجرای طرح‌های کاهش مصرف برق خانگی و صنعتی (استفاده از فناوری‌های جدید) به توافق برسد، گفت: پیشنهاد ما این است که تا قبل از فصل سرما، یک برنامه عملیاتی را در این زمینه شروع کنیم و به سرانجام برسانیم.

انتظار ما این است که وزارتخانه‌های مربوطه تضمین دهند که مصارف کاهش‌یافته و گاز و برق را در اختیار این صنعت قرار دهند و برق و گاز این واحدها را قطع نکند؛ چرا که این امر، علاوه بر افت تولید و کاهش صادرات و ارزآوری، سبب خسارت‌های قابل توجه به کوره‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه ایمیدرو با مشارکت شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، برنامه احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه برق را از مهر ۱۴۰۰ اجرایی کرده است، تصریح کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده، ۲۴ نیروگاه با سرمایه گذاری حدود ۷ میلیارد دلار طی سه سال احداث می شود. نخستین نیروگاه ۳۸۰ مگاواتی با ۱۳۰ میلیون سرمایه‌گذاری تابستان امسال وارد مدار تولید خواهد شد.

ایران دارای بدترین شاخص شدت انرژی جهان

در ادامه این نشست، کاظم کاشفی- دبیر کارگروه بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام- نیز با بیان اینکه در جهان بدترین شاخص شدت انرژی متعلق به ایران است، گفت: با روند فعلی مصرف، در سال ۱۴۱۱ علاوه بر اینکه مزیت درآمد ارزی را از دست می‌دهیم، واردکننده گاز و نفت خواهیم شد.

در سال ۱۳۵۶ معادل ۵۴۰ هزار بشکه نفت مصرف می‌کردیم که در سال ۱۳۹۷ این رقم به ۶.۵ میلیون بشکه رسید. این مصرف در سال ۱۴۱۲ به ۱۲ میلیون و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ میلیون بشکه نفت خواهد رسید.

وی افزود: علیرغم اینکه قوانین مطلوبی در زمینه بهینه‌سازی مصرف انرژی تدوین شده، اما به نحو مناسبی اجرایی نشده است. برای اصلاح رفتار مصرف انرژی، نیاز به آیین نامه اجرایی است تا بتوانیم این آیین نامه را با همکاری نهادهای پرمصرف تدوین کنیم.

مصرف برق و گاز فولاد مبارکه چقدر است؟

عباس اکبری محمدی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه نیز در این نشست ضمن اشاره به سهم مصرف برق در کشور اظهار کرد: از کل برق مصرفی کشور، سهم بخش خانگی ۳۲.۹ درصد، صنعت ۳۰.۳ درصد، عمومی ۱۷.۵ درصد، کشاورزی ۱۴.۷ درصد، صادرات ۲.۳ درصد و مجتمع فولاد مبارکه ۲.۳ درصد است.

مجموع مصرف گاز طبیعی در صنعت فولاد ۴ تا ۶ درصد است؛ به طوری که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۳۴ درصد، نیروگاه ۲۸.۳ درصد، صنایع عمده ۱۶ درصد، صادرات ۵.۸ درصد، تزریق گاز سبک به میادین نفتی ۵.۱ درصد، تلفات انتقال و توزیع ۴.۲ درصد، حمل و نقل ۳.۲ درصد، مصرف داخلی (عملیاتی) ۱.۸ درصد، کشاورزی ۱.۱ درصد و فولاد مبارکه نیم درصد است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    اینکه چرا ایران از نرم جهانی مصرف بیشتر انرژی دارد به دلیل این است که برمیگرده به جغرافیای ایران ما در وسط کمربند مناطق خشک زمین قرار گرفته ایم. نمیشه برای ایران الگوی مصرف انرژی مناطقی مانند اروپا را تجویز کرد. به نظرم ایران اتفاقا کم مصرف ترینه

  • ناشناس

    دولت باید سالی تا صد هزار میلیارد از فولاد مبارکه درامد داشته باشد که متاسفانه ندارد

  • ناشناس

    شما معیار سنجش مصرف انرژیتون تو تهرانه و اونهایی که لاکچری زندگی میکنند.مردم عادی که دیگه اب وبرق وگاز چندانی مصرف نمیکنند.چون نیاز ندارند فقرونداری نه غذاهاشون نیازبه پخت داره نه گرمایش وسرمایش میخوان.شماهم گرونش کنید.قیمت انگلیس خوبه.

  • ناشناس

    اگر‌تولید ماشینهای بی کیفیت با مصرف بالا ادامه داشته باشه بی شک وارد کننده میشیم

  • سعید

    ایران از نظر استفاده از انرژی خورشیدی بسیار ضعیف عمل میکنه

  • ناشناس

    یه عمر بدلیل اعمال تحریم زندگیمون به فنا رفت حالا میگن چند سال دیگه وارد کننده نفت خواهیم بود ، مگر یکی از شعارهایی که همیشه مسئولین به زبان میاوردند برنامه ریزی برای رفع تک محصولی مثل نفت نبود پس چی شد ، برید حداقل ار کشور امارات یاد بگیرید که با سیاستهای درست تقریبا تکیه به نفتش را روز بروز کم کرده ، یه زمانی نه چندان دور همین کشور فقط تا چشم کار میکرد صحرا و شن بود حالا ببین ….

  • ناشناس

    ولی به نظر من وجود چین باعث این بدبختی خواهد شد چنان منابع را جارو خواهد کرد ، که آیندهای نخواهد ماند

  • ناشناس

    ایران همین الانش سالی ۱۶۰هزارمیلیاردبه به بالادرامدفولادداره توداری چی میگی

  • ناشناس

    فکنم بازگرانی دیگری درراه است پیچ استقامت رابالاببریدوالامصرف داخلی یک درمیلیونم صادرات انرژی ب چین وامثال اون نمیشه

  • محمد صانعی

    وقتی جناب زنگنه بعد از وزارت در دولت هاشمی و قبل از وزارت دولت روحانی بعنوان وزیر نفت دولت خاتمی بود خبرنگار پرسید با ده درصد همین گاز مصرفی می شود نیروگاه حرارتی زد و با ده درصد هزینه همین شبکه لوله کشی می‌شود با شبکه برق به سرعت اقدام به انتقال به هر روستای دور دست و صعب العبور، ضمن تامین نیازهای گرمایشی و پخت و پز، برق مورد نیاز روشنایی و سرمایش و… را هم تامین کرد و مازاد هم صادر کرد ، بله همین جناب زنگنه 18 سال پیش فرمودند ما هم باید به این سو برویم تا این سرمایه ارزشمند مان را هدر ندهیم،، البته وی 8سال بعد هم دو دور وزیر بودند ولی همچنان راه غلط و پر هزینه تداوم شبکه گاز ادامه داره، واقعا چه کسی مقصره؟! قطعا همه نمایندگان و دولتهایی که چنین وزیرانی را پیشنهاد و انتخاب می کنند