«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
بالگرد رئیسی چرا و چگونه سقوط کرد؟
روز یکشنبه حوالی ساعت ۱۵ خبری مبنی بر وقوع یک سانحه هوایی برای بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی در حوالی شهر ورزقان آذربایجان شرقی بر روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت. ابتدا خبرها حاکی از یک سانحه هوایی معمولی بود بعد به فرود سخت رسید و در نهایت مشخص شد بالگرد حامل رئیسی در ارتفاعات جنگلی ارسباران سقوط کرده. اما سوال اصلی اینجاست که چرا بالگرد حامل رئیسجمهور سقوط کرد؟
روز یکشنبه حوالی ساعت ۱۵ خبری مبنی بر وقوع یک سانحه هوایی برای بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی در حوالی شهر ورزقان آذربایجان شرقی بر روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت.
ابتدا خبرها حاکی از یک سانحه هوایی معمولی بود بعد به فرود سخت رسید و در نهایت مشخص شد بالگرد حامل رئیسی در ارتفاعات جنگلی ارسباران سقوط کرده.
سقوطی که باعث شد تا صبح فردای آن روز خبری از رئیسی و همراهانش نباشد تا این که ساعت ۸ صبح ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صداوسیما رسما خبر پیدا شدن لاشه بالگرد و پیکر رئیسجمهور و هیئت همراه را اعلام کند.
اما سوال اصلی اینجاست که چرا بالگرد حامل رئیسجمهور سقوط کرد؟
آنطور که رئیس دفتر رئیسی در گفتگو با صداوسیما گفت: رئیسی و همراهانش پس برگزاری مراسم مشترک افتتاح سد مرزی قیزقلعه در منطقه خداآفرین در مرز مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در هوایی کاملا صاف سوار بر ۳فروند بالگرد منطقه را به سمت تبریز ترک کردند و بالگرد حامل رئیسی به عنوان بالگرد دوم و بین دو بالگرد دیگر پرواز میکرد.
به گفته اسماعیلی که در هلیکوپتر سوم و عقبتر از هلیکوپتر رئیسی حضور داشته، این گروه پروازی به فرماندهی خلبان شهید سرهنگ مصطفوی، خلبان بالگرد حامل رئیسجمهور بعد از چند دقیقه پرواز و رسیدن به ارتفاعات ورزقان یا پورداوود با تودهای از ابرهای سفره مانند مواجه میشوند و دید پروازی خود را از دست میدهند. در چنین شرایطی سرهنگ مصطفوی به سایر هلیکوپترها اطلاع میدهد برای برون رفت از این شرایط جوی باید افزایش ارتفاع بدهند و به بالای ابرها بروند.
اسماعیلی میگوید، در این لحظه بالگردها شروع به افزایش ارتفاع کردند و چند لحظه بعد به بالای ابرها رسیدند اما متوجه شدند خبری از بالگرد وسطی که حامل رئیسی بود خبری نیست.
بالگرد سوم که متوجه موضوع میشود چند دقیقهای در بالای ارتفاعات و ابرها در منطقه ورزقان به جستجوی بالگرد رئیسی میپردازد و سعی به برقراری ارتباط با آن میکند اما خبری دریافت نمیکند و اقدام به نشستن در محوطه معدن مس سنگون در مجاورت این ارتفاعات میکند.
آنطور که از این روایت برمیآید احتمالا بالگرد حامل رئیسی هنگام ارتفاع گرفتن برای خروج از مه و ابر به دلیل نداشتن دید کافی به کوه برخورد کرده و متلاشی شده است اما اینجا این سوال مطرح میشود که چرا در چنین شرایط آبوهوایی برای جابجایی شخص اول اجرایی کشور از بالگرد استفاده شده است؟
اسماعیلی میگوید در زمان حرکت از خداآفرین هوا صاف و بدون ابر بوده در حالی که با توجه به فیلمی که از منطقه خداآفرین در لحظه پرواز بالگردها منتشر شده تودههای ابر در امتداد آسمان قابل مشاهده است.
همچنین مسعود پزشکیان، نماینده مجلس در گفتگو با خبرآنلاین مدعی شد هواشناسی پیش از این برای این منطقه هشدار نارنجی صادر کرده بود و این یعنی ریسک هوای ابری وجود داشته است.
البته سرلشگر باقری، فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح طی روزهای گذشته دستور بررسی علت این حادثه را صادر کرد و باید تا مشخص شدن نتایج تحقیقات منتظر بود. این وسط برخی کشورها نظیر روسیه نیز اعلام آمادگی کردن تا در صورت درخواست ایران به علتیابی این حادثه کمک کنند.
نظرات