خبر مهم:

کد مطلب: ۴۸۶۹۱۳

تزریق منابع جدید به بورس در گرو موافقت بانک مرکزی است؟

تزریق منابع جدید به بورس در گرو موافقت بانک مرکزی است؟

در حالی که با وجود توافقات صورت گرفته و مجوزهای صادر شده برای تزریق بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه، این کار تاکنون انجام نشده یک عضو شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه تصمیم تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار باید اجرا شود، اظهار کرد: اجرا نشدن آن احتمالا به دلیل مخالفت بانک مرکزی است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، حسین سلاح ورزی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مصوبه قانون رفع موانع تولید، اظهار کرد: بر اساس این مصوبه تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار باید از سال ۱۳۹۴ اجرا می شد اما نشده بود. به همین دلیل موضوع در مجامع دیگر از جمله شورای عالی بورس مطرح شد و مورد تاکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: قرار بود این منابع صرفا برای عملیات بازارسازی و بازارگردانی در اختیار صندوق تثبیت به صورت سپرده قرار بگیرد و این موضوع ابلاغ شده بود. تا جایی که اطلاع دارم صندوق توسعه ملی هم مخالفتی با این موضوع نداشت. همانطور که می دانید رئیس جمهوری عضو هیات امنای صندوق توسعه ملی است و اعضای صندوق تثبیت بازار نیز از بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و… تشکیل شده است.

این عضو شورای عالی بورس در مورد اینکه چرا تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار تاکنون صورت نگرفته است، توضیح داد: دلیل آن احتمالا مخالفت های بانک مرکزی است. شاید بانک مرکزی تصور می کند اجرای این طرح اثرات تورمی در پی خواهد داشت. البته این موضوع با توجه به تصمیماتی که در نهادهای بالا دستی گرفته شده باید اجرا شود مگر اینکه دلایل توجیهی مخالفت محکم باشد.

خط قرمز تزریق ارزی

بر اساس این گزارش، بیش از یک ماه پیش بود که مسئولان بورس اعلام کردند با پیگیری های وزارت اقتصاد، انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار انجام می شود. این ماجرا از همان اول مبهم بود و مسئولان در بخش بورس، وزارت اقتصاد و صندوق توسعه ملی یا هیات امنای صندوق توسعه ملی در این رابطه به صراحت صحبت نکردند که قرار است این منابع از کجا و به چه میزان تامین و به بورس تزریق شود و بعد از صدور مجوزها چه روالی در حال طی شدن است و فقط به توافق و حل ابهام و وعده های هر هفته ای برای انتقال منابع بسنده کردند.

بر این اساس به مجوزی که از گذشته برای سرمایه گذاری صندوق در بازار سرمایه وجود داشته است، اشاره شده بود ولی ابعاد آن مشخص نشد. به هر حال موضوع در ابهام پیش رفت تا این که صندوق توسعه ملی اعلام کرد آماده همکاری برای انتقال منابع به بورس است. چندی قبل هم پورمحمدی - معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه -گفت که ابهاماتی در رابطه با منابع وجود داشته که در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی مطرح و برطرف شده است.

در حالی از چند هفته گذشته مسئولان فقط اعلام می کنند که انتقال منابع به زودی انجام می شود و در جریان است که در رابطه با منابعی که قرار است از صندوق توسعه ملی به بورس آمده و از آن حمایت کند، دو مورد وجود دارد؛ اول این که مجوزی که مسئولان از آن صحبت کرده اند به منابع ریالی صندوق توسعه ملی بر میگردد.

اما نکته دیگر این است که اگر منابع ریالی صندوق توسعه ملی پاسخگوی نیاز بازار سرمایه در حد تعیین شده نباشد، ممکن است پای منابع ارزی صندوق به میان آید که این در مرحله اول نیاز به مجوز داشته داشته و بعد باید بانک مرکزی منابع ارزی صندوق را به ریال تبدیل کرده و در اختیار بازار سرمایه قرار دهد.

به نظر نمی رسد با توجه به حواشی که طی مدت اخیر در مورد تبدیل منابع ارزی صندوق توسعه ملی وجود داشته، این روال در مورد تزریق به بورس عملیاتی شود. به هر صورت زمانی که منابع صندوق توسعه ملی در دسترس نیست هرگونه الزامی برای تبدیل منابع آن به ریال به نوعی استقراض از بانک مرکزی خواهد بود که از عوامل افزایش پایه پولی و به دنبال آن رشد تورم است.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • مهدی

    ما که اولش هم گفتیم همش بازیه.
    هیچ وقت نمیریزن.
    زمانی میریزن که نوش دارو پس از مرگ سهرابه.
    طلا و مسکن سرمایه گذاری کنید چون ایناگفتن بالا نمیره، پس حتما بالا میره.
    هرچی گفتن عکسش بکنید مطمئن باشید زود موفق میشین.

    • علی کرمانشاه

      مسکن که اینقدربالا رفته که ۶ماه یک معامله نمیشود اصلا چنین پولی مردم ندارندکه خانه بخرند فقط یک عده دلال مدام توشبکه مجازی تبلیغ میکنندبا قیمت‌های نجومی که مردم فقط تماشاچی هستند سکه وخودرو هم بدتر از مسکن هیچ خریداری نداردوراکد است‌وگران‌وتبلیغ فقط.

  • سعید

    موقعی که صندوقهای سرمایه گذاری بادرآمدبیش از۳۰۰هزارمیلیاردثابت عملکردشان بسیار ضعیف بوده درخریدسهام …بعدش ماچگونه ماانتظارودلخوشیمون به همین یه درصدصندوق توسعه ملی باشه تازه بعددوماه وعده وعیدباکلی منت و بهانه تورم ازاین حرفاعملی نشده….عملکردبعضی ازصندوقهادرخریدسهام در شهریورماه ۹۹زیرصفردرصدبوده ازجمله کارگزاری مفید وکارگزاری بانک رفاه وکارگزاری بانک کشاورزی و تامین سرمایه نوین وکارگزاری کارآفرین….نشان ازاینه سهاماشون درشاخص دومیلیون صدفروختن ودرآمدهزاران میلیاردی خودشون کسب کردن و الان هیچ کمکی به بازارنمیکنن به جزایجادصفهای سنگین فروش وعلت پایین آمدن وحشتناک شاخص همینان…عملکردصندوقهابسیارضعیفه داخل یه جدولی توسایت رسمی صندوقهاوسایت کدال قابل مشاهده هست

  • ناشناس

    هرچی گفتین تا حالا دروغ بوده فردا هم منفی ۵دیگه بخصوص تو بانکی ها و خودرویی ها

  • ناشناس

    سوال)آیا می دانید کدام بازار امن تر است برای سرمایه گذاری؟
    پاسخ)بازاری که دزدانش با انصاف تر باشند و بدترین هم آن است که دزدانش انصاف ندارند…

  • مسعود

    دزدی دولت در بورس

  • ناشناس

    دلتون خوش نکنین همش تسکینه.درمان نیست.فقط تا همه پولتون نسوخته بیاید بیرون

  • ناشناس

    بانک مرکزی چاره ای جز موافقت نداره

  • ناشناس

    زمانی که بیشتره سرمایه تون سوخت چی می فروشیم دری نمانده که از بورس خارج بشیم مثلا من ۲۵۰ میلیون تومان گذاشتم الان شد ۱۰۰ میلیون‌. به من بگو که چکار کنم .خواهش می کنم به صف فروش نرید تا بورس بالا بره بعدا بفروشید چاره ای نداریم .کسانی که صف خرید بود کجا بودن چرا اون موقه نفروختن

  • ناشناس

    این اتفاق نمی افتد.فقط حرف است برای خالی کردن جیب ملت.

  • ناشناس

    مگربور س جزیی از اجزاء دولت است که پول به آن تزریق شود بورس یک بازار سرمایه گزاری آزاد است که هرکس میتواند آزادانه در آن شرکته کندباید مسسبان ترقی بی جهت بورس را محاکمه کنند و پول ها رااز آنها بگیرند یعنی بورس بازان و سفته بزان .