کد مطلب: ۵۹۵۲۹۲

واردات برنج از پاکستان در ازای صادرات گاز

واردات برنج از پاکستان در ازای صادرات گاز

رییس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید ظرفیت گسترش همکاری‌های اقتصادی میان ایران و پاکستان وجود دارد و تهاتر نیز یکی از گزینه‌های این همکاری مشترک خواهد بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، غلامحسین شافعی در جریان دیدار با رییس گمرک پاکستان از ظرفیت بالای همکاری‌های مشترک میان دو کشور گفت و از این مقام پاکستانی خواست برخی مشکلات اجرایی در رابطه دو طرف را برای بالا بردن آمار تجاری برطرف کند.

رئیس اتاق ایران با بیان این نکته که از بین ۱۵ کشور همسایه، پاکستان برای مردم ایران، جایگاه متفاوتی دارد، تصریح کرد: قرابت و نزدیکی خاصی بین دو ملت ایران و پاکستان وجود دارد و دو کشور از نظر سیاسی روابط گسترده‌ای برقرار کرده‌اند هرچند متأسفانه سطح مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور هم‌تراز با روابط سیاسی نیست.

او با ابراز امیدواری نسبت به یافتن پاسخی مناسب درباره علت حجم پایین روابط تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور، تأکید کرد: بدون شک مشکلی در سطح مناسبات رسمی ایران و پاکستان وجود دارد که حجم روابط غیررسمی آن بیشتر است. ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های مشترک وجود دارد؛ اما همچنان نتوانستیم موافقت‌نامه تجارت آزاد بین دو کشور را محقق کنیم.

شافعی به نواقص جدی در زیرساخت‌های گمرکات مرزی دو طرف اشاره کرد و گفت: برای بهبود سطح روابط باید این نواقص را برطرف کنیم. این مشکلات در حوزه حمل‌ونقل بین ایران و پاکستان چه از نظر ریلی و چه جاده‌ای وجود دارد. مدتی است که روند عبور و مرور کامیون از هر دو طرف مختل شده که با حل آن بخش قابل‌توجهی از مسائل برطرف خواهد شد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور از تعرفه‌های گمرکی و لزوم تجدیدنظر درباره آنها سخن گفت. به اعتقاد او باید طبق واقعیت‌های اقتصادی هر دو کشور، درباره تعرفه‌های گمرکی تصمیم گرفت. بخشی از کالاهای ایرانی با کالاهای پاکستانی قابلیت تهاتر دارد، هرچند موضوع تعرفه‌ها روی این موضوع اثرگذار است. بر این اساس می‌توانیم گاز LPG بدهیم و در مقابل برنج وارد کنیم یا سیب بدهیم و در مقابل نارنگی یا انبه وارد کنیم. این موضوعات باید در گفت‌وگوهای مقامات دولتی مطرح و مورد توافق قرار گیرد.

شافعی ادامه داد: اتاق ایران آمادگی پذیرش هیات از اتاق پاکستان را دارد و برای اعزام یک هیات تجاری به پاکستان برنامه‌ریزی می‌کند، چراکه معتقد است با همین رفت‌وآمدها می‌توان بخش زیادی از مشکلات را برطرف کرد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • رحیم

    زمین های کشاورزی تبدیل شده به ویلا حالا باید گاز بدیم برنج بگیریم بنازم به این مدیرییییییییدت

    • رضا

      عامو برنج خارجی نباشه برنج ایرانی میشه کیلویی صد هزار هنوز اینو تشخیص ندادی کمبود کالا باعت تورم گرانی میشه از وقتی گفتن تولید داخل بیچاره شدیم به این روز افتادیم چیزی برا خوردن نداریم

  • ناشناس

    حکایت تلخ سرگذشت مردم ایران در سالهای مدیریت اساتید و بزرگان مدیرت تلخ ترین حکایتهاست سرانجام ما چیزی جز فروش نفت و واردات اب نیست

  • علیرضا م

    به جای پیشرفت به عقب برمیگردید پس اقتصاد و بازار ازاد چی میشه

  • وزرز

    ببینید چه بلایی به سرمون اومد که باید برای برنج پاکستانی که هیچ کس لب نمی زنه صادرات گاز انجام بدیم

  • Rozita

    چرا باید ارزشمندترین سرمایه کشورمون رو در مقابل بی خاصیت ترین و بی ارزشترین محصول یه کشور دیگه ای مثل پاکستان صادر کنند؟ و بعد هزینه گازی رو که صادر میکنند، تصاعدی از جیب ملت بگیرند؟ ?????????????????????????

    • خسرو

      نه اینکه الان برنج پاکستانی در داخل ایران مصرف نمیشود و اگر هم وارد میشود مثل اینکه مجانی است و بابت آن ارزی از کشور خارج نمیشود چه فرقی میکند دلار بدهیم یا گاز پس کمی از انتقادهای بی مورد کم کنید

  • محمد

    خخخخخخخخ چه صادراتی

  • ناشناس

    مردک بجای گران کردن تولید برنج و ویلا سازیهای شمال که باعث نابودی زمینها و کاهش شالیزارها شده در فکر ارزان شدن و واردات دستگاه باشین و تبلیغات جهت افزایش تولید و تشویق باشین.نه اینکه گاز بدیم