کد مطلب: ۶۷۵۶۴۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

پایان بی‌نتیجه مذاکرات دوحه/ مذاکرات در وین از سرگرفته می‌شود؟

پایان بی‌نتیجه مذاکرات دوحه/ مذاکرات در وین از سرگرفته می‌شود؟

مذاکرات دوحه هم به پایان رسید. بدون آنکه نتیجه و توفیق خاصی حاصل شود. حالا سوال مهم این است که آیا مذاکرات به بن بست‌ رسیده یا قرار است دوباره ادامه داشته باشد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ،‌ از ابتدا قرار بود مذاکرات دوحه دو روزه باشد و طرفین سعی کنند در این مدت در مورد موارد باقیمانده با هم مذاکره کنند.

دقایقی قبل معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر پایان مذاکرات هسته‌ای دوحه را اعلام کرد و گفت: متأسفانه، هنوز پیشرفتی که تیم اتحادیه اروپا به‌عنوان هماهنگ‌کننده امیدوار به آن بود حاصل نشده است.

پایگاه آمریکایی آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی گفته «ایرانی ها، مسائل قدیمی که حل شده و برخی مسائل دیگر که جدید هستند، اما ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارد را [در این مذاکرات] مطرح کرده‌اند.»

خبری که در صورت صحت نشان می‌دهد موارد مورد اختلاف میان ایران و آمریکا به قوت خود باقی است و ایران حتی پیشنهادات و خواسته‌های جدیدی را مطرح کرده است.

امید احیای برجام از ۲۰ به ۳۰ درصد رسید!

از سفر رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران تا اتمام مذاکرات قطر، تنها پنج روز فاصله بود. آغاز ضربتی مذاکرات این گمانه را ایجاد کرده بود که شاید ایران و آمریکا به راهکار جدیدی برای حل مشکلات خود رسیده‌اند و بسیاری در داخل و خارج به نتیجه مذاکرات دوحه امیدوار بودند.

اما برخی هم معتقد بودند شانس توافق بیشتر شده اما این الزما به این معنا نیست که طرفین قرار است به توافق برسند.

این مساله را جوزپ بورل در سفر تهران خود اعلام کرد و گفت: «هنوز نمی‌‌‌دانم آیا دو طرف قادر خواهند بود به اختلاف‌‌‌های سیاسی‌‌‌شان فائق بیایند یا خیر؟ چون مساله الان مشکلات سیاسی است.»

علی واعظ، تحلیلگر ارشد گروه بین‌المللی بحران هم در گفتگو با تجارت‌نیوز گفته بود: به طور کلی خروج قطار مذاکرات از ایستگاهی که در طول سه ماه و نیم اخیر گرفتارش بوده امر مثبتی است. ولی اینکه آیا این قطار روی ریل درستی قرار می‌گیرد را نمی‌توان فعلا مورد قضاوت قرار داد. اما به اعتقاد من احتمال احیای توافق برجام را که در سه ماه و نیم اخیر به زیر ۲۰ درصد سقوط کرده، امروز حدود ۳۰ درصد می‌دانم. اما باز هم باید منتظر ماند و دید که پیام‌های ابتدایی آیا نشان از تغییر رویکرد طرفین دارد یا اینکه حاکی از ادامه جنگ اراده هاست؟»

اما گویا رویکرد طرفین در این مذاکرات تغییر نکرد و مذاکرات شروع نشده به پایان رسید.

مذاکرات هسته‌ای به پایان رسید؟

مذاکرات دوحه به پایان رسید. اما سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرده که در مورد ادامه مسیر و مرحله بعدی گفت‌وگوها، طبق روال همیشه باقری و مورا در تماس خواهند بود.

کنعانی گفته در ادامه روند مذاکرات رفع تحریم‌ها، نظرات و پیشنهادهای عملیاتی ایران درباره موارد باقی‌مانده طرح شد و طرف مقابل نیز ملاحظات خود را ارائه کرد. به تلاش‌هایمان برای بازگرداندن توافق به مسیر درست ادامه خواهیم داد.

این اظهارات به این معناست که گویا مذاکرات قطر با نیت بررسی موارد اختلاف باقیمانده تشکیل شده و حالا قرار است به شکل دیگری ادامه داشته باشد.

اما در دور قبلی مذاکرات وین، طرفین بارها تاکید کردند که متن توافق آماده است و تنها یکی دو مورد باقیمانده و در این موارد هم چند باری طرفین با هم گفتگو کردند. اما اکنون هم دوباره همان مساله مطرح شده و قرار است تلاش‌ها برای رسیدن به توافق ادامه داشته باشد.

مذاکرات در وین دنبال می‌شود؟

آنگونه که سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته هدف مذاکرات دوحه رسیدن به توافق نهایی نبوده است.بلکه «مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با تسهیل‌گری اتحادیه اروپاست.»

پیتر استانو با اشاره به برگزاری مذاکرات غیرمستقیم برجام میان تیم‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا در قطر، گفت: مذاکرات برجام از وین به جای دیگری منتقل نشده است.

بر این اساس می‌توان گفت مذاکرات برجام احتمالا در وین ادامه پیدا می‌کند. اما هیچ چشم‌اندازی درباره زمان از سرگیری مذاکرات وجود ندارد. چون نشست وحه نشان داده اختلافات به قوت خود باقی است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ابوبکر

    بین سالهای ۱۹۲۹م تا م۱۹۳۲ یعنی فقط سه سال که شاخص بورس منهتن در ایالات متحده به یکباره سقوط کرد. سبب شد بعضی آمریکایی ها برای زنده ماندن به بازار کار اروپا مهاجرت کنند. به نسلی که آن سه سال را تجربه کردند می‌گویند نسل گمشده یا Lost Generation, که سیاستمداران و اقتصاد دانان زبده ایالات متحده دست به کار شدند و به حل مسأله فکر کردند و بحران را جمع کردند. ولی به ما چه باید گفت؟؟؟!!! نسل سوخته یا Burnt Generation,چون هیچکس نمی‌خواهد و نمیتواند این بحران‌ اقتصادی – اجتماعی را جمع کند. باز هم متاسفم 😢😢😢

  • ناشناس

    نظری ندارم

  • ناشناس

    دوست عزیز! آقا Omran, شما خیلی تحت تاثیر اخبار صدا و سیما قرار گرفته اید!!!! لطفا برای رضای خدا هم که شده یکم مطالعه کنید…

  • ناشناس

    ظاهرا حدود ۷۰ سال پیش اسراییل و متحدانش طی معاهده ای قسمتهای زیادی از کشور دوست و برادر ، فلسطین را اشغال کردند و ما تا به امروز برای حمایت از مردم مسلمان و مظلوم فلسطین اسراییل را به رسمیت نمیشناسیم و با این کشور ظالم مسابقه هم نمیدهیم.از طرفی حدود یک قرن قبل از آن واقعه هم کشور روسیه در دو نوبت قسمتهای زیاد از خاک مردم مسلمان ایران را اشغال کرد !!
    حال چگونه است که ما کشوری که خاک خودمان را اشغال کرده به رسمیت میشناسیم اما کشوری را که خاک دیگران را تصرف کرده به رسمیت نمیشناسیم؟اگر کسی جوابی بدهد، مرا یک عمر بنده خود کرده است.

  • ناشناس

    کامنتهای مردم دنیا را در رسانه های غیر امریکایی میخوانم. همه از ایران حمایت میکنند و امریکا را امپراطوری دروغ می نامند.

  • ناشناس

    یکی از مدرنترین رویکردها و ابزارهایی که دولتها برای حکمرانی خوب به کار میبرند، عنصر شفافیت است،که رویکرد نوین و جدید شفافیت مطمئنترین، موفقترین، ساده ترین، کم هزینه ترین روش برای افزایش کارآیی دولت، به اندازه سازی قامت دولت، افزایش تعامل مردم و دولت و مشارکت عمومی، و مبارزه با فساد و… است.
    با ذکر مقدمه فوق
    ۱.چرا تیم مذاکره کننده ایران (فعال ما یشا) است؟
    ۲.چرا آحاد ملت را از جزییات نتایج مذاکرات آگاه نمیکنند؟
    ۳. آیا سرنوشت ملت تمدن ساز ایران باید به افکار بسته چند نفر گره بخورد؟!
    ۴.آیا با این همه دیپلمات برجسته و متخصصان روابط بین الملل ، میبایست دکتری اقتصاد و برق برای مذاکره اعزام شوند؟
    ۵.چرا شفافیتی در کار نیست و به مردم پاسخگو نیستند؟!!!

  • ناشناس

    سفر اعلام نشده باقری کنی به مسکو
    بعد از شکست راند آخر مذاکرات در دوحه
    👇
    جناب آقای باقری کنی(مذاکره کننده ارشد)، امیدوارم مطلع باشید که این سفر غیر منتظره حضرت عالی به مسکو چه پیش آگهی در افکار عمومی ملت عزیز ایران خواهد داشت؟!!!!!

  • شفافیت

    یکی از هموطنان در مورد شفافیت مذاکرات نوشته بود. در خواست های امریکا از ایران مرتبا در رسانه هایش منعکس شده. لیست تحریمهایش هم کاملا شفاف در سایت وزارت خزانه داریش برای اطلاع دنیا وجود دارد. مذاکره کننده اش هم هر چند بار یکبار به نمایندگان ضد ایرانی کنگره امریکا گزارش میدهد و اخرین بار گفت ما فقط حد اقلی از تحریمها را برخواهیم داشت.
    متاسفانه رسانه های ایران این مطالب را برای ایرانیان ترجمه نمیکنند و مرتب نمی نویسند و ایرانی هایی هم که انگلیسی می فهمند یا نمی خوانند یا دیگران را مطلع نمیکنند.
    طرف ایرانی فعلا فقط سعی میکند که در مقابل امتیازاتی که باید بدهد همان تحریم حد اقلی را که گفته اند برخواهند داشت فردا دوباره برنگردانند.

  • عدم شفافیت

    دوست گرامی از توضیحات شما در مورد شفافیت (Transparency) سپاسگزارم.
    ولی نقد من به عدم شفافیت و گردش آزاد اطلاعات در ایران است. دقیقا درست می‌فرمایید ، حکام ایالات متحده باید پاسخگوی افکار عمومی
    ( Public Opinion )خود باشند که هستند و دارند اطلاع رسانی میکنند.
    اینجاست که بازی قایم باشک
    (hide and seek) راه انداختند و افکار عمومی را نامحرم میدانند. درد اینجاست عزیزم که در وطن من تنها یک عده فکر میکنند باید خوب بدانند و دیگران نباید و اصلا لازم نیست بدانند!!!!!

  • رکود اقتصادی

    استراتژی مرحوم دکتر علینقی عالیخانی؛ (نابغه اقتصاد) در بازه زمانی که سایه رکود اقتصادی بر سر ایران سنگینی می‌کرد چه بود؟جاه‌طلبی‌های شاه و به‌خصوص افزایش بی‌رویه بودجه ارتش موضوعی بود که عالیخانی با آن مخالفت میکرد. او می‌دید که شاه همه را غافلگیر می‌کند؛ هر وقت بودجه را تنظیم می‌کردند، شاه به صورت غیرمنتظره ای بودجه ارتش را افزایش می‌داد و همه مجبور می‌شدند بودجه را بالا و پایین کنند و از طرقی مثل افزایش قیمت انرژی بودجه ارتش را تامین کنند. عالیخانی با این سیاست‌های شاه مخالفت میکرد.
    مرحوم عالیخانی یک انسان ممتاز بود .او هشت سال کشور را به مسیری برد که نه تنها موفقیت‌های خارق‌العاده و چشمگیری را به اقتصاد ایران هدیه داد، بلکه ریل توسعه اقتصادی را در کشور تغییر داد. عالیخانی اقتصاد کشور را بر ریل توسعه صنعتی نشاند و ایران هنوز بعد از پنجاه و چند سال دارد از مزایا، نتایج و میوه‌های آن موفقیت استفاده می‌نماید.