فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۲۸۰۰۹

مهدی افضلیان، کارشناس بازار سرمایه پاسخ داد:

ارزانی نفت کدام صنایع بورسی را متاثر می‌کند؟

ارزانی نفت کدام صنایع بورسی را متاثر می‌کند؟

با توجه به وضعیت فعلی شاخص بورس انتظار رشد سودآوری کدام صنایع بورسی را می‌توان در بازه میان‌مدت داشت و با کاهش قیمت جهانی نفت کدام صنایع بورسی با رکود مواجه می‌شوند؟

در این مورد مهدی افضلیان، کارشناس و تحلیلگر یورس در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: در حال حاضر گروه‌هایی که ‌می‌توانند تغییراتی در شاخص کل ایجاد کنند صنایعی مانند فولاد، پتروشیمی و کانی‌‎های فلزی و شرکت‌های صادرات‌محور هستند که باید گزارش‌های ماهانه این شرکت‌ها منتشر شود تا بتوان به درک درستی از وضعیت فروش این شرکت‌ها و تسعیر نرخ ارز دریافتی آنها رسید.

کاهش مقداری فروش به دلیل افزایش نرخ تورم

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: از طرفی در معاملات مربوط به بورس کالا که برخی از شرکت‌های صنایع ذکرشده محصولات خود را به فروش می‌رسانند باید توجه ویژه‌ای داشت، زیرا ممکن است به دلیل شرایط رکودی پیش روی واحدهای تولیدی، قیمت محصولات این شرکت‌ها به دلیل کاهش تقاضا و از طرفی رقابتی بودن قیمت‌ها کاهش یابد و در نهایت ضعف در فروش را شاهد باشیم، به همین جهت گزارش‌های ماهانه پیش رو و در نهایت گزارش‌های 9ماهه تا حدودی می‌تواند وضعیت بازار سرمایه را تعیین کند.

افضلیان افزود: در خصوص صنایع دیگر هم بحث رکود رفته‌رفته عمق بیشتری پیدا می‌کند و به دلیل انتظار افزایش نرخ تورم تا انتهای سال، قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا می‌کند و ممکن است شاهد کاهش فروش در بسیاری از صنایع باشیم.

بورس تهران

سرمایه‌گذاران بورس در شرایط فعلی باید دیدگاه سرمایه‌گذاری خود را به میان‌مدت تغییر دهند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: پس در شرایط فعلی صنایعی که می‌توان انتظار رشد سودآوری در آنها را در بازه میان‌مدت داشت صنایع صادرات‌محور یا صنایعی هستند که محصولات خود را در بورس کالا با قیمت دلار نیمایی و به صورت رقابتی به فروش می‌رسانند.

افضلیان افزود: پس بهتر است سرمایه‌گذاران در شرایط فعلی در صنایعی سرمایه‌گذاری کنند که حداقل انتظارات مثبتی در آینده در خصوص آن صنایع وجود دارد و بی‌دلیل اسیر هیجانات مثبت بازار و خرید سهام بدون پشتوانه نشوند و دیدگاه سرمایه‌گذاری خود را به میان‌مدت تغییر دهند.

تاثیر کاهش قیمت جهانی نفت بر صنایع بورسی

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیر کاهش قیمت جهانی نفت بر وضعیت اقتصادی کشور به ویژه صنایع بورسی، گفت: کاهش قیمت نفت از محدود 82 دلار به محدوده 58 دلار علی‌رغم اثراتی که می‌تواند بر صنایع، خوب یا بد داشته باشد، می‌تواند تاثیرات مهمی بر بودجه بگذارد، زیرا باعث کاهش درآمدهای دولت از این محل می‌شود، البته افزایش نرخ ارز در کشور تا حد زیادی می‌تواند کاهش درآمدهای دولت را جبران کرده و از کاهش بیش از حد درآمدهای نفتی کشور جلوگیری کند.

افضلیان افزود: یکی از اتفاقاتی که با کاهش قیمت جهانی نفت مواجه خواهیم شد این است که دولت در تامین هزینه‌های جاری خود با مشکل مواجه شده و مجبور می‌شود از بودجه بخش‌های دیگر کم کند و آن را به هزینه‌های جاری اختصاص دهد.

وی ادامه داد: کاهش بودجه عمرانی دولت در سال‌های گذشته نیز همواره موید همین موضوع بوده است و این کاهش در نهایت موجب می‌شود که صنایع مرتبط مانند سیمان، فولاد، ساختمان، کاشی و سرامیک و چند صنعت دیگر با رکود مواجه شوند که علاوه بر تاثیر بر این صنایع موجب افزایش نرخ بیکاری در کشور خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین کاهش قیمت جهانی نفت در نهایت موجب می‌شود که برنامه‌های دولت برای خروج از رکود شکست خورده و شرایط رکودی و تورمی بدتری در کشور ایجاد می‌کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.