کد مطلب: ۵۲۵۸۸۶

بحث داغ پایان دادن به سربازی اجباری/ واکنش نیروهای مسلح به طرح مجلس

بحث داغ پایان دادن به سربازی اجباری/ واکنش نیروهای مسلح به طرح مجلس

اخیرا کارزاری برای درخواست از مجلس در راستای پایان دادن به خدمت سربازی اجباری به راه افتاده است. در همین راستا مجلس نیز طرحی بلندپروازنه برای حرفه ای کردن سربازی ارائه کرده است. اما طرح مجلس برای سربازی با انتقاد شدیدی از سوی نیروهای مسلح همراه بوده است. مقامات نظامی می گویند بررسی این طرح در صلاحیت مجلس نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در ماه های اخیر کمپینی برای پایان دادن به سربازی اجباری به راه افتاده است. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی مخالفت خود را با سربازی نشان داده اند و خاطرات و تجربات خود را در این رابطه مطرح کرده اند.

منتقدان سربازی اجباری می گویند که این قانون بر میزان ازدواج و کاهش جمعیت در کشور نیز تاثیر زیادی داشته است.

اخیرا کارزاری هم برای درخواست از مجلس در راستای پایان دادن به خدمت اجباری به راه افتاده است.

جزییات طرح مجلس

در ادامه همین تحرکات طرح بلندپروازانه ای در مجلس مطرح شده است که آن را طرح سربازی حرفه ای می دانند.

ابوالفضل ابوترابی طراح این طرح می گوید: "با سربازی اجباری کارخانه دشمن‌سازی نظام راه انداخته‌ایم. به گفته او، به خاطر قوانین فعلی سه میلیون جوان با عنوان سرباز فراری و غایب، مجرم تلقی می‌شوند."

او درباره جزییات طرح مجلس گفت: "این طرح ترکیبی از اختیاری و حرفه‌ای شدن است که حقوق و مزایای لازم را سربازان نیز دریافت می‌کنند. درواقع کسانی که مایل به سربازی رفتن نیستند، پول به کسانی می‌دهند که سربازی می‌روند. البته در این طرح اساس اول، برآورد نیاز نیروهای مسلح است. زیرا کشور ایران در بین کشورهای ناامن واقع شده و مسئله امنیت برای آن جز واجبات است. در این طرح، سربازی بعد از دو سال به مدت ۵ سال ادامه خواهد داشت و با این کار به صورت حرفه‌ای سرباز تربیت و آموزش دیده می‌شود. زیرا امروزه جنگ تجهیزات جدید و پیشرفته‌ای دارد و ما نیاز داریم که سربازان در این امر خبره و کارآمد شوند."

او افزود: «به طور میانگین هر سال ۴۰۰ نفر سرباز نیاز داریم. مازاد بر نیاز نیروهای مسلح را اختیاری می‌کنیم و همچنین سربازی را از دو سال به ۵ سال افزایش می‌دهیم. در واقع اگر ۸۰ هزار نفر در سال نیروی انسانی بگیریم، حدود ۳۷۰ نفر نیروی مازاد سرباز داریم. البته دوره سه ماه آموزشی سربازی برای پسران اجباری است و مابقی را تا سن ۵۰ سالگی به صورت پرداخت پول به سربازهایی که جذب سربازی می‌شوند، می‌گذرانند.»

او درباره چگونگی پرداخت حقوق سربازان حرفه ای از سوی افرادی که سربازی نرفته اند اظهار کرد: «افرادی که سربازی نمی‌روند باید تا سن ۵۰ سالگی حقوق پرداخت کند و این بستگی به خدماتی است که دریافت می‌کند؛ به عبارتی اگر بیشتر خدمات بگیرد باید درصد بیشتری بدهد. برای مثال کسی که سفر خارجی دارد باید ۵۰ درصد عوارض خروج را به این امر اختصاص دهد و یا کسانی که خرید و فروش ماشین و مسکن دارند، بیشتر باید عوارض برای تأمین امنیت بدهد. اما کسی که در روستا و مناطق محروم است و یک منزل خرید و فروش کند و یا سفر خارجی نداشته باشد، عوارض تأمین امنیت کمتری پرداخت می‌کند. بنابراین پرداختی‌ها بر اساس عدالت است.»

انتقاد نیروهای مسلح از طرح مجلس برای سربازی

اما این طرح مجلس با انتقاد شدیدی از سوی نیروهای مسلح همراه بوده است. مقامات نظامی می گویند بررسی این طرح در صلاحیت مجلس نیست.

سردار موسی کمالی، مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی سربازان نیروهای مسلح درباره تجدیدنظر در مدل خدمت سربازی گفت: «یک بحث پیچیده نظامی است و باید فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح و استراتژیست‌های نظامی در این موضوع نظر بدهند. همچنین این بحث‌ها باید در جلسات تخصصی با حضور مسئولین دفاعی و امنیتی کشور مطرح شود نه در توییتر و با اطلاعات و آمار ضعیف و اشتباه.»

او از سخنان ابوترابی انتقاد کرد و گفت: "آمار ۳ میلیون مشمول غایب، به‌طور ناگهانی پدید نیامده و برای غایبان یک سال و ۲ سال و حتی ۱۰ سال اخیر نیست. این میزان مربوط به تعداد غایبینی است که متولد سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۸۲ هستند؛ یعنی ۳ میلیون مشمول غایب طی حدود ۲۶ سال. بنابراین آمار ۳ میلیون غایب، به‌طور دفعی و در یک بازه زمانی کوتاه پدید نیامده است. لذا آمار میلیونی غایبان، پدیده جدیدی نیست."

سردار کمالی معتقد است تغییر مدل خذمت سربازی شبیه به "حذف کنکور" است. به عقیده او "همانطور که برگزاری یا حذف کنکور، هر کدام دارای مزایا و معایبی است؛ باقی ماندن خدمت دوره ضرورت به شیوه فعلی یا داوطلبانه شدن آن هم، هر کدام مزایا و معایبی دارد."

او تاکید کرد: «بحث تغییر مدل سربازی و داوطلبانه شدن سربازی هم اگر بخواهد تثبیت و اجرا شود و منابع آن تامین شود، مانند حذف کنکور سال‌ها طول می‌کشد و اتفاقی نیست که بتواند با یک تصمیم در عرض چندماه یا چند سال عملیاتی شود؛ ضمن اینکه تصمیم‌گیری درباره سربازی که به مسائل دفاعی و امنیتی ربط دارد، موضوع مهم‌تری از کنکور هم محسوب می‌شود و نیازمند تصمیم‌گیری در سطوح عالی دفاعی و نظامی است."

آخرین اخبار اقتصادی را از کانال تلگرام تجارت‌نیوز دنبال کنید.

منبع: فرارو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • علی اسراری

    ههههه،سردارکمالی بایدم مخالف جمع شدن سربازی اجباری باشه دیگه،ذینفع خودش،بااینکه بازنشسته شده ولی بازم بعنوان مشاور،البته دراصل بازم رییس نظام وظیفست فقط اسمش مشاوره،

    • ناشناس

      چرا پسر خودشو معاف کرده؟

    • ناشناس

      خودشون راحت بچه های خودشان را معاف میکنند و بعد قوانین را عوض کنند مثل سن معافی که از ۶۰ کردنش ۷۵.

  • فیصل

    خدا کنه سربازی اجباری حذف بشه،بزرگ آرین دغدغه ی هر جوانی هستش

  • مهدی

    بحث دفاعی نیست شما نیروی ارزان میخواید بذارید سر چهار راه جریمه بنویسه یا تو ادارات مفتی کار کنه . ربطی به امنیت نداره وگرنه بحث دفاع و امنیت میشه همون سه ماه اموزشی . ما بقیش اشکال داره

    • ناشناس

      سربازی اختیاری یعنی هیچ اجباری در این زمینه نباشد چه یک روز چه یک سال.

  • ناشناس

    خواهشا با آینده جوونامون بازی نکنید یه تصمیم درست بگیرید

  • ناشناس

    سربازی اجباری باید برداشته بشه چون کشور در حال حاضر در جنگ اقتصادی است نه نظامی جوانان تحصیل کرده باید وارد چرخه اقتصاد شوند تا اقتصاد کشور تقویت شود به جای اینکه در مراکز نظامی دو سال از بهترین سال های عمرشان را با کارهایی مثل نگهبانی و رژه و… هدر بدن .

  • گمنام

    اقا یا سربازی اجباری اقایان را حذف می کنید یا کلیه خانم ها و دختر ها را مثل اقایان به سربازی می فرستید از 18سال تا 50سال مثل قوانین اقایان

  • ناشناس

    دورود بر شما آقای ترابی ممنون سپاس گزارم از شما که انقدر به فکر جوان های این مملکت هستید واقعا شما لایق نماینده بودن هستید حتی اگر این طرح هم اجرا نشود اگر همه ی نماینده های مجلس نیز مانند شما هم فکر بودن الان خیلی از مشکلات این جوان ها برطرف شوده بود از خداوند برای شما آرزوی موفقیت و سربلند بودن میکنم

  • ناشناس

    فقط خواهشا فکری بحال مشمولین غایب کنید
    سر فرصت درمورد حذف سربازی اجباری تصمیم گیری کنید

  • جواد

    سلام من سال 95 فرار کردم اما دارم میرم چون نمیخام همه به چشم مرده متحرک بهم نگاه کنم اگ میخاید از امروز تا آخر زندگی تمام روز هارو بشینید وحسرت بخورید که چرا نمودید واینو نگفتید که منم میتونم پس برید وآینده ه رو بسازید وگرنه تو هر شرایط اینجوری فرار و به ایستادگی ترجیح میدید

  • ناشناس

    یه تصمیم دیگه ای که گرفته شده اینه که تا ۵۰ سالگی باید حقوق پرداخت کنیم؟‌! چرا؟! حداکثر باید تا ۵ سال پرداخت کنیم که به اندازه یک سربازه دوره حرفه ایه همین….
    پول ۵ سال سربازی رو بگیرن کارت پایان خدمت رو بدن والسلام ….. دیگه بحث عوارض بالا واقعا چرت میشه