کد مطلب: ۵۸۳۲۱۶

قیمت خودرو امروز ۶ مهر ۱۴۰۰ / پشت پرده بازار بعد از مصوبه آزادسازی

قیمت خودرو امروز ۶ مهر ۱۴۰۰ / پشت پرده بازار بعد از مصوبه آزادسازی

قیمت خودرو در بازار دو روز گذشتهبا افزایش قیمت همراه بود و تعداد زیادی از خودروها افزایش قیمت داشتند. قیمت پراید و گروه پژو روند صعودی داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در بازار خودروهای داخلی روند قیمت‌ها در تعداد زیادی از خودروها صعودی بود. قیمت پراید و تعدادی از خودروهای گروه پژو با افزایش قیمت همراه بودند.

قیمت پراید ۱۱۱ به ۱۵۲ میلیون تومان و قیمت پراید ۱۳۱ به ۱۳۷ میلیون تومان رسید.

در کنار پراید قیمت پژو ۲۰۷ و پارس روند افزایشی داشتند. قیمت پژو ۲۰۷ به ۳۲۸ میلیون تومان، ۲۰۷ اتوماتیک ۴۲۹ میلیون تومان ثبت شده است.پژو پارس ساده مدل ۱۴۰۰ به ۲۷۵ میلیون تومان رسید.

پشت پرده بازار بعد از مصوبه آزادسازی

آنچه مشخص است روند نزولی قیمت‌ها بیشتر متوجه خودروهایی است که طی سه سال گذشته و همزمان با توقف واردات، حباب قیمتی زیادی داشتند و از لحاظ قیمت در راس هرم بازار بردند. از این خودروها به عنوان خودروهای لاکچری یاد می‌شود. به گفته فعالان بازار، دیگر خودروهای وارداتی موجود که از خودروهای لاکچری فاصله دارند، تاثیر‌پذیری کمتری نیز از مصوبه مجلس داشته‌اند. بنابراین محصولات لوکس بازار که در سه سال گذشته قیمت آنها به بالای پنج میلیارد رسیده تاثیر‌پذیری بیشتری از مصوبه آزادسازی داشته‌اند و حباب قیمتی این نوع خودروها تا حدود زیادی تخلیه شده است. بر این اساس دیگر خودروهای موجود در سقف قیمتی یک میلیارد و زیر یک میلیارد نیز با افت قیمت در بازه زمانی مذکور روبه‌رو بودند، اما حباب آنها به اندازه محصولات لوکس تخلیه نشده است.

بدین ترتیب در شرایطی بازار خودرو در بازه زمانی ۱۰ روزه با افت ۷درصدی قیمت روبه‌رو بوده که روح‌الله ایزدخواه، نماینده مجلس و طراح آزادسازی مشروط خودرو در کمیسیون صنایع و معادن عنوان کرده بود با تصویب نهایی این طرح در شورای نگهبان ۳۰ تا ۴۰ درصد قیمت وارداتی‌های موجود در بازار کاهش خواهد یافت. حال سوالی که مطرح می‌شود در باب سرعت واکنش بازار به مصوبه مجلس است. روز چهارشنبه یعنی ۲۴ شهریورماه مجلس شورای اسلامی ‌به مصوبه ۴ اصلاحی کمیسیون صنایع و معادن در راستای آزادسازی واردات رای مثبت داد، این در حالی است که از روز بیست و ششم یعنی روز شنبه، ریزش قیمت‌ها در بازار محصولات خارجی به طور محسوسی بیشتر شد. آنچه مشخص است در مدت این ۱۰ روز رفتار بازیگران بازار خودرو تغییر کرد، به طوری که مشتریان به امید ریزش بیشتر قیمت‌ها دست از خرید کشیدند حال آنکه فروشند‌گان حضوری فعالانه در بازار داشتند. اتفاق عجیب اینکه در این مدت خودروهایی مانند اپتیما، کلئوس، النترا و دیگر خودروهای صفر کیلومتر در نمایشگاه‌ها یا بازار نیازمندی‌های آنلاین به وفور یافت می‌شد.

آنچه مشخص است دلیل دیده شدن این خودروها پس از سه سال توقف واردات، به این علت بوده که مالکان این خودروها سرانجام تصمیم گرفتند که سرمایه خود را از دپو خارج کرده و محصول احتکاری خود را بفروشند. چراکه با توجه به احتمال آزادسازی واردات به نظر می‌رسد دپوی این خودروها دیگر به صلاح نباشد.

در همین حین اما برخی از مخالفان واردات و ذی‌نفعان بازار به طور گسترده معامله‌گران بازار را از آزادسازی خودرو ناامید و با انتشار گزارش کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس یا اظهارنظر برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و مخالفت هیات عالی نظارت مجمع این هشدار را به بازار منتقل می‌کردند که قرار نیست واردات خودرو بار دیگر از سرگرفته شود. این هشدار اگر چه بازار را تحت تاثیر خود قرار نداد، اما در نهایت ایراد شورای نگهبان، روند کاهشی قیمت‌ها را متوقف کرد.

آنچه مشخص است بازار خودرو را می‌توان آینه تصمیمات معقول و به دور از هیجان مجلس و دولت خواند. در شرایطی که طی سه سال گذشته به دنبال توقف واردات، دلالان و محتکران از آشفته‌بازار خودروهای خارجی نهایت استفاده را بردند، مصوبه مجلس منافع آنها را به خطر انداخت به طوری که در بازه زمانی یاد شده فروشندگان محصولات خارجی بیشتر از خریداران در بازار حضور یافتند. بدین ترتیب به نظر می‌رسد که اگر دو ایراد شورای نگهبان از سوی کمیسیون صنایع و معادن اصلاح شود شاهد ریزش بیشتر قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.

با این شرایط اما برخی از فعالان بازار معتقدند که تاثیر‌گذاری بیشتر واردات ارتباط بسیار زیادی به حجم و تعداد ورود خودروهای مجاز توسط شورای رقابت و تعرفه‌های نهایی دارد. اگر تعرفه واردات با هدف تنظیم بازار خودروی کشور توسط محصولات وارداتی کاهش یابد به طور حتم شاهد ریزش بیشتر قیمت‌ها خواهیم بود.

در هر صورت واضح است که مخالفان و ذی‌نفعان وضعیت کنونی بازار، تلاش زیادی برای بی‌نتیجه شدن آزادسازی واردات خواهند کرد. این در شرایطی است که بازار خودرو نشان داد تداوم توقف واردات تنها به نفع سودجویان و محتکران است و مشتری، متضرر واقعی تصمیم سه سال گذشته دولت دوازدهم است. یک حساب‌وکتاب ساده مشخص می‌کند که مصوبه آزادسازی در مدت ۱۰ روز منجر به کاهش ۷درصدی قیمت وارداتی‌ها شده است، بنابراین اگر این مصوبه از فیلتر شورای نگهبان بگذرد به طور حتم ارقام افت قیمت بالاتر خواهد رفت و این به نفع مشتری خودروهای وارداتی است. بازار نشان داد که تورم انتظاری مشتریان اکنون به نقطه صفر رسیده، حال آنکه به نظر می‌رسد مجلس و دولت نباید به نفع دلالان مسیر آزادسازی واردات را تغییر دهند.(دنیای اقتصاد)

21 page 0001 4 2

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام ما خودرو خارجی سوار نمی شیم نمی تونیم حداقل دولت خودرو داخلی بیاره پایین اختلاف قیمت بازار تا خودروساز دو برابر شده

  • ناشناس

    تا زمانی که قیمت ها بالاست،هیچ کس قادر به خریدن خودرو معمولی هم نیستند.
    باید بازار خودرو متناسب با توان مالی مردم هم با شد.

  • ناشناس

    ای کاش میشد یکی میومد خودروهای داخلی را میاورد سرجای خودشون پراید کیلویی بیست میلیون راستی طلا کیلویی چند هست.

    • ناشناس

      شما چه ساده انگاری می کردید

  • ناشناس

    دوره آقای روحانی پراید۱۱۱ ۱۲۰تومان بودگفتیم آقاسیدمیاد ارزان میشه بدتر بدتر شد خداوندا خودت بداد مظلومین برس

    • ناشناس

      زهی خیال باطل!

  • سیدجواد

    ما توان خرید خودرو داخلی رو هم نداریم و دولت باید فکری به حال این قضیه بکنه

  • ناشناس

    واقعا کجای دنیا اینجوریه که قیمت یه خودرو دونرخی باشه بعد اختلاف قیمت کارخونه با بازار دوبرابر باشه،دولت هم هیچ واکنشی نشون نمیده سرشون رو کردن زیر برف .پس اونهمه دادوبیداد کردن که روحانی وتیمش مملکت داری بلد نبودن واله وبله پس چی شد ،؟تواین دوماه که اوضاع بازار روز به روز داره بدتر میشه

    • ناشناس

      ما سرکاریم وبازیچه سیاسیون….

  • ایرانی

    شورای نگهبان با رد طرح آزاد سازی واردات خودرو عملا از دلالا حمایت کرد تا خودرو ارزون نشه خودرو سازها سو استفاده کنن

    • رضا

      سپردیمشون به حضرت ابوالفضل ع،

    • ناشناس

      بررسی کنید کدوم ارگانها و تهادها برای کارمندانشان با کرمان موتور قرارداد بستن حالا انتظار دارین با واردات موافقت کنن؟؟!!

  • ناشناس

    بسیار زیبا و جراتمندانه بود و امید است دولت با واردات شاخص قیمتی مناسبی را به خودرو اعمال نماید

  • ناشناس

    اطمینان داشته باشید بزودی دو شرکت خودرو ساز مثله نقل ونبات خودروهای دپو شده رو به اسم قرعه کشی و اقساطی و….. میریزن بیرون.حالا میبینید

    • ناشناس

      دقیقا همینه???

    • ناشناس

      خدا شفات بده خخخخخ

    • علی

      ????به همین خیال باش

  • بیچاره

    کجای دنیا اینطوری لگن رو به نام خودرو با این قیمت های نجومی به مردم اماله می کنند؟
    هربار که محدودیت واردات خودرو قراره قدری کم بشه مافیای خودروی داخلی فعال می شوند و جلوی رفع برخی موانع انحصار رو می گیرند. تا کی قراره سیاست تحمیل خودروی بی کیفیت ملی به قیمت بین المللی بنز ادامه پیدا کنه؟؟؟
    چین کمونیست یکی از تولیدکنندگان عمده خودرو است، اما مردم این کشور عمدتا ماشین های آلمانی، ژاپنی و کره ای سوار می شوند.