کد مطلب: ۵۶۱۱۳۰

گزارش تجارت‌نیوز از قیمت خودرو

زیان ۶۰ هزار میلیاردی سازندگان قطعات خودرو

زیان ۶۰ هزار میلیاردی سازندگان قطعات خودرو

نشست خبری اعضای هیات‌مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن استان تهران با موضوع موانع توسعه صنعت قطعات خودرو در حالی برگزار شد که اعضای این انجمن از افزایش بدهی خودروسازان به شبکه تامین و رسیدن به مرز ۶۰هزار میلیارد تومانی این میزان بدهی خبر دادند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به‌گفته قطعه‌سازان، درصورتی‌که فکری برای صنعت خودرو و میزان بدهی‌های آن نشود، به‌زودی ادامه تولید غیرممکن خواهد شد. بحث آزادسازی قیمت خودرو و حذف نظام دستوری و همچنین تامین نقدینگی برای ادامه تولید از مهم‌ترین مواردی بودند که قطعه‌سازان حاضر در نشست بر آنها تاکید کردند. همچنین بحث داخلی‌سازی و دلایل توقف میزهای ساخت داخل ازجمله موضوعات دیگری بود که در این نشست مجازی مطرح شد.

امیرحسین جلالی، نایب‌رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع همگن درباره شرایط قطعه سازان و تولید خودرو توضیح داد: موضوعی که ما قطعه‌سازان با آن دست‌به‌گریبان هستیم، این است که در بهترین شرایط با ۵۰درصد ظرفیت کار می‌کنیم؛ ۷۰درصد مشکل ما داخلی و ۳۰درصد با تحریم‌ها مرتبط است.

این در حالی است که از نظر کمی و کیفی خیلی بهتر از این‌ها می‌توانیم باشیم. قطعه‌سازی یکی از بالنده‌ترین صنایع کشور است که سطح اشتغال بالایی را ایجاد کرده و به همین دلیل لوکوموتیو صنایع است. این‌که داخلی‌سازی توجیه دارد یا خیر، باید بررسی شود. این‌که داخلی‌سازی از طریق کپی‌کاری یا خلق یک قطعه باشد، بسیار متفاوت است. ساخت قطعات های‌تک نیازمند فضای مناسب است و برای خلق قطعات پیچیده نیازمند فضای کسب‌وکار مناسب هستیم. هم‌اکنون تولید قطعات الکترونیکی و های‌تک در دنیا تنها توسط چند تولیدکننده محدود انجام می‌شود.

اما این نمونه‌ها با وجود واردات در گمرکات کشور باقی می‌مانند و در این شرایط قطعه‌سازان قادر به خارج‌کردن نمونه‌های خارجی یا طراحی و تولید آن‌ها نیستند. درحال‌حاضر به دلایلی، برخی قطعات در ایران تولید نمی‌شود، اما اگر می‌خواهیم صنعت خودرو و قطعه پیشرفت کند، باید عوامل دخیل در تولید کمک کنند تا موفق شویم. در ۱۰سال گذشته فقط یک‌بار ۱٫۶میلیون دستگاه خودرو تولید کردیم. اما حتی با این رقم تولید هم صنعت خودرو ما سودساز نیست. این صنعت با ساختار فعلی موفق نخواهد بود. نیازمند تغییر بزرگ در ساختار صنعت خودرو هستیم. بعد از اصلاح ساختار می‌توانیم داخلی‌سازی داشته باشیم و رضایت مشتری را برآورده کنیم. آن‌چیزی که در داخل ساخته نمی‌شود و کیفیت آن مدنظر مشتری داخلی نیست، باید از طریق واردات تامین شود. واردات بد نیست، اما باید هوشمند و صحیح باشد.

قیمت خودروهای وارداتی گران قیمت در بازار

4 page 001 1

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ‌محمد

    خودتونو به دکتر نشون بدین شماها مریضی سیر نشودن گرفتین

  • ناشناس

    خودروسازان زیان میبینن قیمت خودرو گران‌تر میشه و فقط و فقط مردم بیچاره باید برای یک خودروی معمولی پول بیشتر از قیمت واقعی پرداخت کنند آخه چرا یکی نیست که رسیدگی کنه و به داد مردم برسه چرا باید یک پراید که حتی 30 ملیون ارزش نداره به قیمت 3 برابر به مردم فروخته بشه

  • ناشناس

    هم گران‌فروشی چند برابری و هم زیان؟ اشکال کار کجاست امیدوارم دولت جدید به این موضوع رسیدگی کنه و قیمت خودرو به قیمت واقعی برگرده هیچ خودروی ایرانی نباید بالای صد ملیون باشه امیدوارم دوباره پول ما ارزش پیدا کنه

  • محسن

    خدایا خودت چنان خودرو سازهای داخلی رو زمین بزن که بلند نشن. دکل های نفتی خارج از کشور براشون جبران زحمت میکنه. ایران خودرو و سایپا خارج از کشور دکل نفتی دارن. جای نگرانی نیست

  • ناشناس

    منظورشون اززیان بدهی به سهامدارهست که سود سهام ندهند و جوابگو نباشند وگرنه صنایع خودروسازی وقطه سازیرسودترین صنایع هستند یه نگاه به زندگی خصوصی مدیران و کارگران ایندوصنعت بندازید ومقایسه کنید

  • ناشناس

    این وسط خودروساز ضرر می کنه، دولت ضرر می کنه، قطعه ساز ضرر می کنه، ای ملت ناشکر و بی انصاف، شماها فقط این وسط منتفع هستید و غر غر هم می کنید!!! خدا از شما نا شکرها نگذره.

  • ناشناس

    اینا هیچ موقع ضرر نمیکنند فقط بهانه

  • ناشناس

    نوشته قیمت به میلیارد تومان براشان پول خرده!!!!!!!!!!!!!!

  • ناشناس

    تو خارج با پول پراید میشه این ماشینها رو بخری

  • مسعود

    چرا اینقدر ضرر را به جان می‌خرید!!!!!؟؟؟؟؟؟
    خودرو وارد کنید ۵۰ درصد سود بگیرید تضمینی. این‌جوری سود هم میکنید، ملت هم راضی هستند و خودروی لوکس سوار میشن البته ارزونتر از این خودروهای بی کیفیت شما.