به گزارش تجارتنیوز، جواد هاشمی، سهیل معمارباشی، مدیرکل دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه اعلام نشدن قیمتهای جدید خودرو تاکنون نیز برای خودروسازان و تولیدکنندگان مشکل آفرین شده است، بیان کرد: خودروسازان در ماههای گذشته با فشار افزایش هزینه تولید و از سوی دیگر قیمت نهایی محصول پایینتر از قیمت تمام شده مواجه بودهاند و همین موضوع منجر به افزایش زیان آنها یا بالا رفتن میزان بدهی آنها به قطعه سازان شده است.
به گفته وی، بر اساس فرمول شورای رقابت باید در زمستان سال گذشته نیز بر اساس تورم بخشی قیمتهای جدید اعلام میشد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد. در چنین شرایطی باید با محاسبه نرخ تورم بخشی مشخص شود که آیا در طول سه ماه هزینهها کاهش پیدا کرده یا افزایش یافته و تحت تاثیر آنها قیمت نهایی خودرو به چه شکل تغییر خواهد کرد.
مدیرکل دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه طرح فعلی شورای رقابت یک اشکال اساسی دارد، توضیح داد: حتی اگر تورم هر فصل خودروسازان محاسبه شده و در پایان هر فصل شورای رقابت قیمتهای جدید را اعلام کند، باز هم این نرخ مربوط به یک فصل قبل است و احتمالا کفاف هزینههای به روز شده خودروسازان را نمیدهد. از این رو این انتظار وجود دارد که با نگاهی دقیق به شرایط طرحی در نظر گرفته شود که مشکلات روزانه تولیدکنندگان را نیز پوشش دهد.
معمارباشی با اشاره به تفاوتهای به وجود آمده در هزینه خطوط تولید خودروسازی، افزود: برای مثال با توجه به افزایش تقاضا برای یک کالای سیلیکونی در جهان، قیمت یک قطعه که در خودروها به کار میرود ناگهان افزایش یافته و از دو یورو به ۲۵ یورو رسیده است. این موضوع مربوط به ایران نیست و در سراسر جهان خودروسازان با آن مواجه هستند. این یعنی صرفا در همین یک مورد، هزینه خودروسازان ۱۲.۵ برابر شده است. این در حالی است که ما نه تنها این افزایش هزینه را در قیمت گذاری لحاظ نمیکنیم که حتی قیمت قبلی این کالا نیز به طور کامل محاسبه نشده است.
وی خاطرنشان کرد: تقویت تولید ملی یک اولویت کلان و بسیار مهم برای اقتصاد ایران است و از این رو در تصمیمگیریها باید تلاش کنیم طوری عمل شود که فشار بر تولیدکنندگان به حداقل برسد. اگر ما میخواهیم به حداکثر تولید برسیم و خطوط تولید با حداکثر ظرفیت کار کنند، قطعا اتخاذ تصمیمات درست و برنامه ریزی برای حمایت از آنها اهمیت فراوانی خواهد داشت.
منبع: اقتصادآنلاین
اقا ملت چرا نمی فهمید؟ فرمول مد نظر لگن سازها بسیار ساده است. مرزها کامل بسته باشه برای ورود خودرو، اجازه حضور هیچ شرکت معتبر بین المللی در ایران نباید داده بشه، قیمت را هم خود لگن ساز تعیین کنه. من نمی دونم ایا این فرمول اینقدر پیچیده است که ماه ها و سالها در موردش مطلب نوشته میشه و بحث میشه و شورا و کمیسیون تشکیل میشه؟!!!!
اون دو یورویی که میگی شده 25 یورو درست میگی ولی اینم بگو اون قطعه روی چه خودرویی سوار میشه اینجا روی چه خودرویی. همین الانم خودروهای داخلی قیمت کارخونه خیلی بالاتر از قیمت اصلیشه و شماها همچنان با پررویی تمام حرف از گرانی میزنید. چجوریه که یه بنده خدایی یه پراید رو تو اوج گروونی با 35 میلیون جم کرد بعد شماها که قطعه ها رو کلی میخرید و ارزونتر می افته برای شما نزدیک 100 تومن میفروشید
عیبی ندارد حاجی شما واردات خودرو را آزاد کنید هرکس میتونه برای خودش وارد کنه حتی به دلار سی تومان اونوقت شما هم اگه تونستی ماشینهای اشغالتون را به قیمتی که براتون میصرفه و دوست دارین بفروشین
خوبه دیگه کار به جایی رسید که این آقای ….میاد در مورد افزایش قیمت لگن ها،که نصف قیمت الانشونم زیاده،اظهار نظر میکنه
این آقا چیکارست؟؟؟
که واسه مردم تعیین تکلیف می کنه؟؟؟
فشار بر مردم رو چیکار میکنید؟ حقوق ها کم قیمت ها کلان ، تولید کننده یک شخصه که با باج ظاهرا قیمتهاشو هر سه ماه بالا میبره ما چجوری باج بدیم حقوقارو بالا ببریم؟ تولید کننده یک نفر مردم میلیون ها نفر ، اگه سربازی رفته باشی میگن تشویق یکنفر تنبیه همه الان همه بسوزیم برای اینکه خودروساز ضرر کرده خب تعطیل کنه بره اگه ناراضیه تعطیل کنه آقا بهترش زیاده آشغال ترین تکنولوژی دنیا رو پیاده میکنه توقعش برمیگرده به شرکتای مرسدس و رنجرور و فراریو … آقا جمعش کن تو یک نفری آتیش به مال هشتاد میلیون نفر آدم نزن ضررت هست تعطیل کن دلیلی نداره گرونی برای همس چه خودرو ساز چه مردم ، پس قرار نیست شما فکر سود باشی مردم فکر ضرر! وسلام هر چه زودتر جمع کن برو هرجایی که میخوانت ما مردم خیلی وقته نمیخوایمت ایران خودرو و سایپا مطمئن!