به گزارش تجارتنیوز، ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه سفره خانوار مربوط به نان، آرد و ماکارونی است.
به نقل از فرهیختگان، یکی از مواردی که دولت و درمجموع سیاستگذار باید در برنامههای اصلاحی خود آن را مدنظر داشته باشد، اثرات این سیاستها بر معیشت دهکهای درآمدی است. در این خصوص نگاهی به آمارها نشان میدهد مهمترین دادههای مستند در این حوزه، گزارش هزینه-درآمد خانوارهای شهری و روستایی است که مرکز آمار ایران آن را منتشر میکند.
آخرین و جدیدترین گزارش مرکز آمار از هزینه-درآمد خانوار مربوط به سال ۱۳۹۹ است که سال گذشته منتشر شده است.
گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد طی سال ۱۳۹۹ خانوارهای روستایی ایرانی بهطور میانگین ۱۳/۶ میلیون تومان برای اقلام خوراکی هزینه کردهاند که سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن حدود سهمیلیون و ۳۵۴ هزار تومان یا بهعبارتی ۲۴/۶ درصد بوده است.
طبق نتایج گزارش مرکز آمار، بالاترین سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن مربوط به دهک دوم و سوم به ترتیب با ۲۷/۵ و ۲۷/۳ درصد است.
در دهک اول این مقدار ۲۵/۹درصد است. در دهک چهارم ۲۶ درصد، در دهک پنجم ۲۵/۳ و در دهک هفتم این مقدار ۲۵/۱ درصد است. در دهکهای هشتم و نهم بهترتیب ۲۲/۸ و ۲۲/۱ درصد و در دهک پردرآمد دهم نیز این مقدار ۲۵/۳ درصد است.
اما در خانوارهای شهری کشور نیز سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن در سفره دهکهای درآمدی بهطور میانگین ۲۰/۷ درصد است.
بهعبارتی خانوارهای شهری کشور طی سال ۱۳۹۹ درحالی ۱۶/۱ میلیون تومان صرف هزینههای خوراکی کردهاند که سهم هزینههای آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن حدود سهمیلیون و ۳۳۰ هزار تومان بوده است.
بین خانوارهای شهری، بالاترین سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن در سفره خانوار مربوط به دهکهای اول با ۲۵/۲ و دوم با ۲۴/۶ درصد است.
در دهک سوم ۲۳/۴ درصد، در دهک چهارم ۲۲/۸ درصد، در دهک پنجم ۲۲/۳ درصد، در دهک ششم ۲۱/۷ درصد، در دهک هفتم ۲۱ درصد، در دهک هشتم ۲۰/۳ درصد و در دهکهای نهم و دهم به ترتیب ۱۹/۲ و ۱۶/۹ درصد است.
سهم ۲۴ درصدی نان و آرد و ماکارونی در سبد غذایی کارگران
اثر گرانی نان و آرد و ماکارونی و رشته را از زاویه دیگری نیز میتوان بررسی کرد. این بخش مربوط به سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن در سفره گروههای شغلی است.
دادههای هزینه-درآمد مرکز آمار ایران نشان میدهد کمترین سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن از کل هزینههای خوراکی خانوار بین گروههای شغلی مربوط به تکنسینها و دستیاران و کارمندان امور اداری و دفتری هرکدام با ۱۸ درصد است.
پس از این گروه، گروه شغلی قانونگذاران، مقامات عالیرتبه و مدیران و متخصصان (علمی و فنی) در رتبه دوم قرار دارند.
سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن از کل هزینههای خوراکی خانوار ۱۹ درصد است. کارکنان خدماتی و فروشندگان با ۲۰ درصد سوم هستند.
سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن از کل هزینههای خوراکی خانوار در گروه شغلی کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری، صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوط و متصدیان مونتاژکاران ماشینآلات و دستگاهها و رانندگان وسایل نقلیه و همچنین افراد غیرشاغل ۲۱ درصد است.
اما بین گروههای شغلی، سهم هزینه آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردههای آن از کل هزینههای خوراکی خانوار در گروه شغلی کارگران با ۲۴ درصد، بالاترین رقم را به خود اختصاص داده است.
اقشار ضعیف و کمیته امداد وبهزیستی
ما مردم مقصر هستیم ..نانوا از ساعت کار می زند و ادد ۳۶هزاری را به گاودار به قیمت۴۵۰هزار می فروشه …اسراف….نان خشک ..در ایران اب هم نیست که بکاریم
…..قاچاق…..باید یکبار این مشکل حل شود الان گازوئیل هم همینه و عده ای استفاده و اسراف…نانوا کم پخت می کند و نان دست مردم نمی رسد و در حالی که دولت هزاران میلیارد یارانه نان میده
بچه ها عاشق ماکارونی ان ، پر بچه ها هم قشر آسیب پذیرن ، فقط موندم چرا اینقدر تبلیغ فرزند آوری میکنن🤔
ازکجا این آمار دقیق را گرفتی ونحوه محاسبه تان چگونه بوده است.؟
پول که نداریم برنج بخریم دلمون به ماکارونی باسویا خوش بود اونم گرون شد ،یادم نمیاد کی گوشت خریدیم،روغن که با بدبختی گیر آوردیم وگرونتر ازهمیشه
این همه ماکارونی ماکارونی نکنیدروستایی ها هم ماهی دوباربیشترنمیخوردن چراازگوشت یابرنج تیترنمیزنیدیارانه پنهان فقط میره جیب دلال مستقیم به مردم بدن خیلی بهتره
بعد از نان و ماکارانی چیزی دیگر نمانده چند صد برابری بشه فقط می ماند هوای ایران و علف بیابان که دولت مردان جهت آن هم طر ح خوشگل دارند .خداوند عمر با سعادت به این دولت مردان اعطا فرماید چقدر با حالند .شب تا صبح برای آسایش مردم تلاش می کنن .نمونه اند بابا .
مردم
این هم سوال که می پرسید نکنه غیر از مردم دولتمردان هم ضرر می کنند
معلومه قشر طبقه دوم و سوم و چهارم که بدبخت شدند.کارمندانی همچون نیروهای مسلح حقوق زیر10تومن میگیرند و زیر فقر مطلق هستند واز نگهبان درمانگاه تامین اجتماعی کمتر حقوق دارند