کد مطلب: ۴۵۳۲۰۳

فهیمی خبر داد:

تنها ۱۰ شرکت بورسی سود مجامع را با سجام واریز کرده‌اند

تنها ۱۰ شرکت بورسی سود مجامع را با سجام واریز کرده‌اند

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه با بیان اینکه تاکنون ۱۰ میلیون نفر از ۱۲ میلیون دارنده کد بورسی سجامی شده‌اند، گفت: تاکنون کم‌تر از ۱۰ ناشر و شرکت بورسی سود سهام خود را از طریق سجام واریز کرده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه، در مورد خواسته ۸۲ هزار نفر که خواستار واریز سود مجامع شرکت‌های بورسی از طریق سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام، شده بودند، گفت: ما هم موافق این مساله هستیم و حاضریم این بیانیه را امضا کنیم، باید شرکت‌های بورسی یا اصطلاحا ناشران بورسی که سود سهام مجامع خود را به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه بدهند، در آن صورت ما ظرف یک روز این سود را بدون کم و کاست به حساب سهامداران واریز می‌کنیم.

وی گفت: تاکنون هر ناشری که سود مجامع خود برای سهامداران را در اختیار ما گذاشته، بلافاصله به حساب سهامداران واریز کرده‌ایم.

مدیرعامل سمات در پاسخ به اینکه تاکنون چند شرکت بورسی سود سهام خود را از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و سامانه سجام واریز کردند، گفت: کمتر از ۱۰ شرکت یا ناشر از این طریق سود سهام مجامع خود را واریز کردند که بلافاصله به سهامداران داده‌ایم.

فهیمی در مورد اینکه آیا الزامی برای شرکت‌های بورسی و ناشران برای واریز سود مجامع شرکت‌ها از طریق سجام وجود دارد، گفت: ‌البته الزام مقرراتی وجود دارد، اما این الزام قوی نیست و هنوز ناشران بورسی از آن تمکین نکرده‌اند و لازم است که در مجمع عمومی شرکت‌ها نیز وقتی سود برای سهام تصویب می‌شود به اطلاع سهامداران برسد و اعلام شود که این سود سهام از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی و از طریق شماره شبای سهامداران که در سامانه سجام ثبت شده است، به حساب سهامداران و ذی‌نفعان واریز می‌شود و بعد از آن پول سود را به حساب شرکت سپرده گذاری واریز کنند و ما هم از طریق سجام همان روز به حساب سهامداران واریز می‌کنیم.

۱۰ میلیون نفر از ۱۲ میلیون کد سهامدار سجامی شده‌اند

وی در مورد اینکه چه تعداد از سهامداران بورسی عضو سامانه جامع اطلاعات مشتریان، سجام شده‌اند، گفت: آنهایی که تازه سهامدار بازار سرمایه شده‌اند از طریق ثبت در سامانه سجام آمده‌اند و سهامداران قدیمی هم تعداد زیادی سجامی شده‌اند و در مجموع از ۱۲ میلیون فعال بازار سرمایه تاکنون ۱۰ میلیون نفر سجامی شده‌اند و به راحتی می‌توان سود سهام مجامع شرکت‌ها را از طریق سجام برای آنها واریز کرد.

مدیر عامل سمات در مورد اینکه آیا مقررات الزامی برای شرکت‌های بورسی مبنی بر واریز سود از طریق سجام ایجاد می‌کند یا خیر، گفت: مقررات و دستورالعمل‌های قوی که ناشران و شرکت‌های بورسی را مجاب کند که سود مصوب مجمع را به شرکت سپرده‌گذاری بدهند و از طریق سجام به حساب سهامداران واریز کند، در حال حاضر وجود ندارد.

فهیمی گفت:‌ هر سال به طور متوسط ۵۰ هزار میلیارد تومان سود اوراق با درآمد ثابت و سود سهام از طریق ناشران بورسی و دولت به عنوان ناشر اوراقی که سررسید می‌شوند و نیز سود اسناد خزانه و صکوک با درآمد ثابت به حساب سهامداران و دارندگان اوراق واریز می‌شود که اگر این پول به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه واریز شود، همان روز با دقت کافی و با سرعت عمل به حساب سهامداران از طریق شماره شبا اعلامی در سامانه سجام واریز می‌شود، اما فعلا در مورد شرکت‌های بورسی قوانین لازم‌الاجرا نداریم.

وی در مورد اینکه در حال حاضر سود سهام شرکت‌های بورسی چگونه به سهامداران پرداخت می‌شود، گفت: هر شرکت بورسی یک شماره حساب در بانک مورد نظر خود را اعلام می‌کند و سهامداران با مراجعه به یکی از شعب آن بانک و با اعلام کد ملی خود سود سهام خود را دریافت می‌کند.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    دریافت سود از این طریق خیلی بهتر از مراجعه به بانک برای یک مبلغ ناچیز است که حتی هزینه رفت و آمد هم نمی شود.

  • ناشناس

    کسانی که به سن قانونی نرسیدن چگونه برای استعلام سهام خود شماره همراه رو با کدملی تطبیق بدن

  • ناشناس

    بسم الله الرحمان الرحیم
    اگر سپرده گذاری مرکزی یا شورای عالی بورس نمیتواند یا بنا بر ملاحظاتی که خود میداند شرکتها را ملزم به پرداخت سود نقدی حق سهامدار خرد نمی نماید باید مسئله را به همت سهامداران به مراجع بالاتر و مجلس ارجاع داد
    و من الله توفیق

  • ناشناس

    معلوم نیست اینکه سود مجامع پرداخت نمیشود به غیر از خود شرکتها به نفع کیست . وگرنه میتوان آنها را ملزم به اینکار کرد چگونه بعضی شرکتها میتوانند و بعضی نمیتوانند یا بهتر بگوییم نمیخواهند اینکار را بکنند..باید سهام اینگونه شرکتها که بطور عمد سود نقدی را پرداخت نمیکنند یا خریداری نکرد یا با این سهام به مجمع نرفت

  • ناشناس

    اساسا روز اولی که موضوع ثبت نام سجام پیش کشیدند تمرکز و پرداخت سود مجامع به عنوان یک وظیفه سازمان سپرده گذاری مطرح کردند
    بی نظرم خیلی بی شرمانه است مدیر سازمانی که می بایست چنین مسئولیتی داشته باشد خود از ناتوانی و عدم همکاری شرکتها دم بزند.
    والا بنا به اختیارات قانونی مگر نمی شود ساز و کاری برای این موضوع ترتیب داد؟ و یا شرکتها را با تشویق و یا تنبیه به این سمت هدایت نکرد.
    مدیران هم اگر نسبت به وظیفه قانونی ناتوانند جا اشغال نکنند نفر بعدی حتما می تواند.