خبر مهم:

کد مطلب: ۵۷۵۷۰۹

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

سبقت زیان انباشته بانک‌ها از بودجه کرونا/ کدام بانک‌ها وضعیت بهتری دارند؟

سبقت زیان انباشته بانک‌ها از بودجه کرونا/ کدام بانک‌ها وضعیت بهتری دارند؟

از میان ۱۲ بانک بورسی مورد بررسی پنج بانک موفق به جبران زیان خود شدند و هفت بانک تا پایان سال ۹۹ همچنان زیان انباشته کلان دارند. تا جایی که حتی میزان زیان این بانک‌ها از کل مبلغی که دولت سال گذشته به عنوان وام کرونا پرداخته، بیشتر است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، صورت‌های مالی سالانه منتهی به اسفند ماه ۱۳۹۹، ۱۲ بانک بورسی در سایت کدال نشان می‌دهد که تا این تاریخ پنج بانک موفق به سودآوری شده‌اند اما هفت بانک همچنان زیان انباشته کلان دارند.

درحالی که بانک‌ها در سال ۹۹ با فعالیت در بازارهای مالی بخش اعظمی از زیان‌های خود را جبران کردند، مجموع زیان انباشته این هفت بانک بورسی نزدیک به ۱۱۹ هزار میلیارد تومان است! یعنی معادل ارزش کل پروژه‌های ۴۰۰ هزار واحدی طرح ملی مسکن.

برای درک بهتر بزرگی این عدد خوب است بدانید کل مبلغی که سال گذشته دولت به مردم و کسب‌کارها وام داد تا از بحران اقتصادی کرونا گذر کنند از این مبلغ کمتر و تنها ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است!

با این حال هنوز هم بانک‌مرکزی در برابر این وضعیت شبکه بانکی سکوت در پیش گرفته است.

آینده

آخرین صورت‌مالی منتشر شده بانک آینده در سال ۹۹، شش ماهه و ۹ ماهه بود. براساس صورت‌های مالی گذشته، در شش ماهه ابتدایی سال ۹۹، بانک آینده ۱۷٫۶ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشت.

اما صورت مالی سالانه بانک آینده که مربوط به پایان سال ۹۹ است نشان می‌دهد زیان این بانک بیش از دو برابر شده و با ۱۷٫۵هزار میلیارد رشد به ۳۷٫۶هزار میلیارد تومان رسیده است.

میزان زیان بانک آینده در واقع حدود چهار برابر درآمد نفتی کشور در سال گذشته و فقط پنج هزار میلیارد کمتر از یارانه نقدی کل جمعیت ایران برای یکسال است.

سرمایه

سرمایه تا ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۹ معادل ۸۰ برابر سرمایه‌ خود زیان به بار آورده بود و حالا صورت‌مالی سالانه این بانک خبر می‌دهد که حجم زیان به قوت خود پا برجاست

این بانک سال ۹۷ معادل ۱۹٫۶ هزار میلیارد تومان، سال ۹۸ معادل ۲۶٫۹ هزار میلیارد تومان و سال ۹۹ معادل ۳۲٫۸ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته است.

این نشان می‌دهد در حالی که سایر بانک‌ها در سال ۹۹ با فعالیت در بازارهای مالی توانستند وضعیت خود را بهبود دهند، بانک سرمایه همچنان بیش از ۲۱ درصد افزایش زیان داشته است.

همانطور که گفته شد زیان فعلی این بانک نه تنها ۸۰ برابر سرمایه خودش است بلکه برای تاسیس دو بانک به بزرگی سومین بانک بورس ایران، یعنی صادرات، کافی است!

شهر

زیان انباشته بانک شهر پایان آذر ماه سال گذشته ۲۱٫۹هزار میلیارد تومان بود. حالا صورت مالی منتهی به پایان اسفندماه سال ۹۹ این بانک نشان می‌دهد رقم زیان انباشته این بانک تا پایان سال ۲۱٫۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

با توجه به این که ماهانه سه هزار و ۶۰۰میلیارد تومان یارانه به ۷۸ میلیون ایرانی داده می‌شود. پس این مقدار پول می‌تواند برای بودجه شش تا هفت ماه یارانه کل کشور کافی باشد.

ایران‌زمین

بانک ایران زمین هم در این میان درجا زده است و در حالی که بیشتر بانک‌ها درحال جبران زیانشان بودند این بانک زیان ۷٫۷ هزار میلیاردی خود تا پایان سال ۹۸ را تا اسفند ۹۹ به ۱۲٫۶ هزار میلیارد تومان رسانده است.

رقمی بیش از درآمدهای نفتی اعلام شده برای سال گذشته که حدودا ۱۰ هزار میلیارد تومان بود. جالب‌تر این که این زیان درحالی است که سرمایه ثبت‌شده ایران زمین فقط ۴۰۰میلیارد تومان است!

دی

در صورت‌مالی ۹ماهه این بانک زیان انباشته ابتدای سال ۹۹، ۱۰هزار میلیارد تومان گزارش شده بود اما گزارش سالانه نشان می‌دهد زیان انباشته ابتدای این سال بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است!

بانک دی تا پایان سال ۹۹ همچنان ۷٫۲ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد. آن هم درحالی که افزایش سرمایه این بانک هنوز نهایی نشده و سرمایه ثبت شده آن در حال حاضر فقط ۶۴۰ میلیارد تومان است.

جالب است بدانید که این مبلغ تقریبا نزدیک به مبلغ ۷٫۴ هزار میلیارد تومانی است که موسسه اعتباری کاسپین را به فروپاشی کشاند.

پارسیان

پارسیان هم مثل ایران‌زمین به زیانش دامن زده. این بانک که تا پایان سال ۹۸،۴٫۷ هزار میلیارد تومان زیان داشته، تا پایان سال گذشته بیش از ۲۴ درصد بر این زیان افزوده و حالا ۵٫۶ هزار میلیارد تومان زیان انباشته ثبت کرده است.

جالب است بدانید این رقم حدود برابر بودجه امسال سازمان صدا و سیماست.

صادرات

صورت مالی مربوط به ۹ ماهه ابتدایی سال ۹۹ خبر می‌داد که این زیان تا ۳٫۲ هزارمیلیارد تومان کاهش یافته است.

حالا هم آخرین صورت مالی همین سال نشان می‌دهد که مبلغ زیان کمتر هم شده و به ۱٫۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

برای درک بهتر این رقم خوب است بدانید این مبلغ زیان معادل مجموع بودجه سالانه سه استان البرز، سمنان و چهارمحال و بختیاری است.

گردشگری

گردشگری که تا پایان سال گذشته ۱۶۶ میلیارد تومان زیان انباشته داشته. این مبلغ تا پایان شش ماه اول سال ۹۹به ۱۸ میلیارد تومان رسیده و ظاهرا تا پایان این سال کاملا جبران شده است.

صورت مالی سالانه منتهی به اسفند ۹۹ می‌گوید حالا گردشگری ۴۶۴ میلیارد تومان سود انباشته دارد.

رفاه

بانک رفاه کارگران تا پایان سال ۹۸، ۵۷۲ میلیارد تومان زیان انباشته داشته است. با این حال ظاهرا تا پایان ۹۹ موفق شده این زیان را جبران کند و ۱٫۵ هزار میلیارد تومان هم سود برای خودش دست‌وپا کند.

اقتصادنوین

بانک اقتصاد نوین هم مثل رفاه تا اسفند ۹۹، ۱٫۵ هزار میلیارد تومان سود انباشته ثبت کرده است. البته این بانک تا پایان سال گذشته بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته داشته است اما خوشبختانه طی سال موفق به جبران زیان و کسب سود شده است.

تجارت

بانک تجارت تا پایان سال گذشته بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان و حتی تا آذر ماه ۹۹ هنوز بیش از یارانه ماهانه تمام مردم ایران(۳٫۶ هزار میلیارد تومان) زیان انباشته داشته.

صورت مالی ۱۲ ماهه منتهی به آذر ۹۹ این بانک حاکی از آن بود که ۴٫۴ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد.

اما صورت مالی سالانه منتهی به اسفند ماه ۹۹ آن نشان می‌دهد تا پایان سال نه تنها این زیان را به صفر رسانده بلکه موفق به کسب ۳٫۶ هزار میلیارد تومان سود انباشته هم شده است.

ملت

صورت مالی بانک ملت هم می‌گوید این بانک تا پایان دوره یکساله ۹۹، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان سود انباشته داشته و ظاهرا بهترین وضعیت را از این نظر در میان بانک‌ها دارد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    بانک پاسارگاد؟

  • حسین

    چرا تعطیلش نمی کنند این نزولخور خونه های بی خاصیت
    نگران نباشید یک نوسان دیگه از ملت می گیرند تا این بانکهای مفتخور را دوباره سرپا نگه دارند

  • ناشناس

    بیشتر بانکها بدلیل داشتن شعب متعدد و سرمایه های ملکی نه تنها میتوانند زیانشان را جبران کنند بلکه به سود هم می رسند. اگر خدایی ناکرده زیانی هم دیدند از جیب مبارک مردم جبران می شود.جیب تان پر پول.

  • ناشناس

    اگر در هر کشور دیگری بودند و زبانشان بیش از سرمایه اشان شده بود تا حالا ورشکسته اعلام می شدند ولی با قرض از بانک مرکزی و ۷برابر کردن آن با تسهیلات به شرکتهای تابعه خودشان موجبات افزایش نقدینگی و تورم کمر شکن را مهیا کردند.

  • محمد

    حالا چرا بانکای سودده مثل ملت و تجارت چرا صف فروش شدن ! نه رشد آنچنانی تو این دوره رشد بازار کردن و تازه از کمتر شدن قیمت دلار هم باید منتفع بشن ولی دقیقا برعکس رفتار میکنن و اولین صنعتی بود که صف فروش شد

  • رئیسیان

    شما یا با بانک پاسارگاد مشکل دارید یا سواد اقتصادی کاملی ندارید این بانک هم بورسی هست هم طی چند سال گذشته همیشه سود ده بوده و الان هم بهترین وضعیت رو بین بانکها داره نمیدونم چطور به اون اصلا اشاره هک نشده