کد مطلب: ۵۶۵۳۷۰

پربازده‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام در تیرماه ۱۴۰۰

پربازده‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام در تیرماه ۱۴۰۰

صندوق‌های سپهر کاریزما با نماد کاریس، مدیریت ثروت صندوق بازنشستگی کشور و شاخصی بازار آشنا به ترتیب رتبه اول تا سوم بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در تیرماه ۱۴۰۰ را کسب کردند.

با پایان تیرماه ۱۴۰۰، برترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام در یک ماه گذشته معرفی شدند. صندوق‌های سپهر کاریزما با نماد کاریس، مدیریت ثروت صندوق بازنشستگی کشور و شاخصی بازار آشنا به ترتیب رتبه اول تا سوم بازدهی در تیرماه ۱۴۰۰ را کسب کردند.

پایان اصلاح بازار سرمایه

بعد از ریزش شدید بورس از مردادماه ۱۳۹۹ تا فروردین ۱۴۰۰، بسیاری از اهالی بازار سرمایه و افراد سرمایه‌گذار امید خود را برای برگشت بازار و کسب سود در آن از دست دادند. اما خوشبختانه با کاهش ریسک‌های سیاسی در بازار سرمایه و مشخص شدن رییس‌جمهور بعدی، جان تازه در رگ‌های بازار سرمایه دمیده شد. روند معاملات با برداشته شدن دامنه نوسان نامتقارن کم کم رو به بهبود رفت و به تبع آن ارزش معاملات بازار رشد خوبی را تجربه کرد. در تیرماه ۱۴۰۰ شاخص کل بازدهی حدود ۱۲ درصدی را کسب کرده است ولی ۱۳ صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام عملکرد بسیار بهتری را داشتند که در صدر این جدول صندوق سپهر کاریزما (کاریس) با بازدهی خیره کننده بالای ۱۷ درصد توانسته توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری

یکی از تعاریف ساده سرمایه‌گذاری، خریدن کالایی است که در حال حاضر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و در آینده با فروش آن سود کسب خواهد شد. حال این کالا ممکن است ملک، خودرو، طلا، سهام، اشیاء قیمتی و… باشد.

به طور کلی، سرمایه‌گذاری را می‌توان در دو نوع مستقیم و غیرمستقیم دسته‌بندی کرد. در سرمایه‌گذاری مستقیم، سرمایه‌گذار مستقیماً وارد بازار می‌شود و به خرید و فروش سهم می‌پردازد. این کار نیازمند داشتن دانش و تجربه کافی و البته صرف زمان برای بررسی بازار است.

پر واضح است که همه دانش و تجربه کافی را برای معامله در بورس و سایر بازارها ندارند. از طرف دیگر، ممکن است افرادی که باتجربه و خبره نیز باشند، زمان لازم را برای حضور در بازار نداشته باشند. این افراد می‌توانند از طریق واسطه‌های مالی، مانند سبدگردان‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس سرمایه‌گذاری کنند. واسطه‌های مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارند و مجوزهای لازم را اخذ کرده‌اند. علاوه بر این، صندوق‌ها و سبدگردانان تیم‌های تخصصی دارند که مرتباً‌ بازار را پایش کرده و سهام سودآور را شناسایی می‌کنند. سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها از انواع سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم است. صندوق‌های سرمایه گذاری، با وجوهی که از طرف سرمایه‌گذاران در اختیار دارند، سبد‌های متنوعی را تشکیل داده و در ازای آن از سرمایه‌گذاران کارمزد دریافت می‌کنند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام به صندوق‌هایی اطلاق می‌شوند که بر اساس شرایط درج شده در اساس‌نامه و امیدنامه خود حداقل ۷۰ درصد ترکیب دارایی‌های خود را در سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس یا بازار اول فرابورس سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها در ایران با توجه به تعداد واحدهایی که مجاز به انتشار هستند، به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیم‌بندی می‌شوند. در صندوق‌های کوچک‌ تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل‌انتشار حداقل پنج هزار و حداکثر ۵۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری و در نوع بزرگ‌، این ارقام بین ۵۰ هزار و ۵۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری بوده و ارزش اسمی هر واحد سرمایه‌گذاری در ابتدای آغاز بکار صندوق معادل یک‌ میلیون ریال است. برای تحلیل کردن سهم و نحوه انتخاب سهم دو عامل زمان و دانش کافی مهمترین متغیرها برای موفقیت در سرمایه‌گذاری است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام این امکان را به افراد سرمایه‌گذار می‌دهد که بدون وقت گذاشتن زیاد و یا کسب دانش خاصی از علوم مالی بتوانند از بازدهی بازار سرمایه استفاده کنند.

صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس بهتر است یا غیر قابل معامله در بورس؟

پاسخ این سوال این است که واقعا نمی‌توان یکی از این دو مدل را به عنوان عاملی برای بهتر بودن صندوق‌ها در نظر گرفت چرا که ETF بودن یا نبودن بر عملکرد صندوق تاثیر نمی‌گذارد و این نوع مدیریت صندوق است که بازدهی آن را در بازار سرمایه تعیین می‌کند. فاکتورهای مختلفی را می‌توان برای انتخاب صندوق مناسب در نظر گرفت و یکی از مهمترین ملاک‌ها سرعت معاملات و سادگی در خرید و فروش‌هاست. از این منظر می‌توان صندوق‌های ETF را بهتر از صندوق‌های غیرETF دانست.

عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام (ETF) در تیرماه ۱۴۰۰ به شرح زیر می‌باشد:

IMG 20210722 124941

شاخص کل بعد از پایان اصلاح خود در اوایل خرداد ماه، توانسته تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ بازدهی حدود ۲۰ درصدی را داشته است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام نسبتا عملکرد بهتری را داشته اند. اما در تیرماه که اوج رشد بازار و صندوق‌های سرمایه‌گذاری بوده، صندوق سپهر کاریزما با نماد کاریس تحت مدیریت گروه خدمات مالی کاریزما توانسته بهترین بازدهی را در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری داشته باشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.