به گزارش تجارتنیوز، فردا لایحه بودجه سال 1400 به مجلس میرود. لایحهای که اولین اطلاعات آن نشان از شکاف بین درآمدها و هزینهها دارد و برخی معتقدند دولت این کسری را سال آینده هم از طریق فروش شرکتهای دولتی تامین کند.
محمد تقی فیاضی، تحلیلگر اقتصادی چندی پیش در گفتگو با تجارتنیوز گفته بود اگر هزینههای دولت در سال آینده تغییر نکند، مخارج عمومی بودجه حدود 560 هزار میلیارد تومان است. اما در بهترین حالت درآمدهای دولت چه از محل فروش نفت و چه مالیات نمیتواند بیش از 350 هزار میلیارد تومان باشد.
به گفته این کارشناس در این میان، یک شکاف 210 هزار میلیارد تومانی وجود دارد. شکافی که برخی میگویند دولت میخواهد آن را از طریق انتشار اوراق پر کند و برخی دیگر میگویند از محل پیش فروش نفت. اما برخی دیگر هم معتقدند که احتمالا امسال هم دولت فروش و واگذاری شرکتهای دولتی را در دستور کار قرار دهد.
فروش و واگذاری شرکتهای دولتی نکتهای است که حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه هم به آن اشاره کرده و گفته «واگذاری اوراق و سهام از طریق بورس در سال 1400 ادامه مییابد.»
جز این دولت پیشبینی کرده که روزانه و میلیون و 300 هزار بشکه نفت بفروشد. نفتی که بخشی از آن صادر میشود و بخشی به مصرف داخل میرسد. این نکته هم به معنای اتکای دولت در بودجه به پیش فروش نفت است.
بر این اساس به نظر میرسد در شرایط تدوام کرونا، دولت احتمالا نتواند امید چندانی به درآمد مالیاتی نداشته باشد. پس یا باید نفت بیشتری صادر کند که تحریمها و کاهش مصرف جهانی نفت به دلیل کرونا، دست دولت را بسته یا دولت باید بار دیگر تنور بورس را داغ کند تا اقبال عمومی به آن شدت بگیرد و دولت بتواند حداقل شرکتهای خود را در بورس واگذار کند.
یعنی روندی مانند چند ماه نخست سال 99 که بورس رشد شارپی داشت و شاخص تا دو میلیون تومان هم رفت.
اما بسیاری از سهامداران همزمان با افت شاخص و رسیدن آن تا کانال یک میلیون و 200 هزار تومان میگفتند دیگر تمایلی برای ورود به بورس ندارند. حال باید دید در حالی که احتمالا دولت روی درآمد فروش شرکتهای خود در بورس حساب باز کرده، آیا بازار سرمایه بار دیگر داغ میشود؟
به شدت سمت پالایشی ها و بانکی ها باید رفت.معیار توان تامین مالی آتی دولت از صندوق ها و واگذاری دارایی هاش صندوق پالایشی یکمه که فعلا بعد ۳ ماه تازه سر به سر شده…..یه رشد ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی مشابه بانکی ها در اردیبهشت و خرداد برای پالایشی ها خصوصا شپنا با افزایش سرمایه در راهه……بانکی ها هم به خاطر فضای رو به برجام و کاهش هزینه پول توانایی سودسازی اهرمی دارن………
دوباره تنور تبلیغات برای بورس داغ شده. اینکه دولت تبلیغ بورس رو میکنه یعنی بازار سرمایه کاملا دستوری و کنترلی پیش میره و تحلیل در چنین بازاری کار ساز نیست. من خودم به شخصه از این نوع سرمایه گذاری خوشم نمیاد. خرید و فروش سهام صرفا باید بر اساس عرضه و تقاضا باشه نه حمایت ویا عدم حمایت دولت و خبر کذبش.
سلام، دوماه پیش یه مطلب ساده گذاشتم، الان مجدداتکرارش میکنم، یکلام، نفروشین، دوستی اشاره کرده تاسهمی رونفروشین ضررنکردین، من توچندسهم بالای ۵۰درصدتوضرربودم، ازدیروزاومدم تو۱۴درصدسود، بخداصبوری نتیجه میده، نذاریدحقوقی سهامتونومفت ازچنگتوبیرون بیاره، نفس بورس همینه، مهارت صبوری، آگاه، پرسودباشیم.
تومان؟؟؟
رنج مثبت در تحلیلهای تلویزیونی بورسی.
سهم شرکتهای دارای p/e پایین رو بخرید و نگهداری کنید. به هیچ عنوان وارد شرکتهای دارای p/e بالا نشوید. موفق باشید.
همه اجناس در جامعه با دلار 30 تومنی فروخته میشه.یک کیلو لپه ایرانی 38000تومن. قیمت هر سهم چند؟
من میگم ۱۶۰۰ .بیینید
حالا شما شاخص تا دو ملیون تومان رفت و اصلاح کن ببینیم چی میشه
۲میلیونواحد نه تومان