کد مطلب: ۴۷۳۰۸۰

کاهش تولید خودرو در مرداد / خداحافظی با پژو ۲۰۰۸

کاهش تولید خودرو در مرداد / خداحافظی با پژو ۲۰۰۸

مقایسه آمار مرداد به نسبت تیر ماه از افت تولید 28.5 درصدی سه خودروساز بزرگ کشور حکایت دارد.افت آمار ماهانه در شرایطی است که خودروسازان از خردادماه همراه با رونمایی از بسته فروش وزارت صمت، موظف به تحویل سه ماهه خودروهای قرعه‌کشی شده در قالب فروش فوق‌العاده هستند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در شرایطی خودروسازان چند محصول جدید را برای عرضه به بازار آماده کرده‌اند که قرار است قیمت آنها با روشی جدید توسط شورای رقابت تعیین شود. این روش جدید را پیش‌تر شورای رقابت وعده کرده بود، روشی تحت عنوان «کلینیک تجاری قیمت‌گذاری خودرو» که طبق آن، خودروهای جدید با توجه به نظرات کارشناسی، قیمت محصولات مشابه و البته هزینه تمام شده تولید، نرخ‌گذاری خواهند شد.

هفته گذشته بود که رئیس شورای رقابت از ابلاغ دستورالعمل قیمتی محصولات جدید به خودروسازان خبر داد، با این حال توضیح چندانی در مورد روش اجرا ارائه نکرد. شورای رقابت البته پیش‌تر جلساتی را در قالب کلینیک تجاری قیمت‌گذاری خودرو برگزار کرده بود که چندان مورد استقبال خودروسازان قرار نگرفت.

با این حال اما گویا شورای رقابت تصمیم خود را درباره نرخ‌گذاری خودروهای جدید گرفته و بنا دارد قیمت آنها را در قالب کلینیک‌های تجاری تعیین کند.

آن‌طور که رئیس شورای رقابت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرده، برای تعیین قیمت یک کالای جدید، باید قیمت کالا مشابه آن را که هم در داخل کشور است هم در خارج، محاسبه کرد.

رضا شیوا با بیان اینکه یک گروه تخصصی برای قیمت‌گذاری تشکیل می‌شود، می‌گوید: در گروه موردنظر (گروه مربوط به خودرو) هشت نفر متخصص از قسمت‌های مختلف درگیر ماجرا بوده و مشخصات خودرو در اختیارشان گذاشته می‌شود و آنها بدون تماس با یکدیگر، مشخصات را بررسی و در نهایت قیمت را اعلام می‌کنند.

به گفته وی، پس از بررسی کارشناسان، از خودروسازان نیز در مورد قیمت مدنظرشان نظرخواهی می‌شود که آنها معمولا روش «کاست پلاس» (قیمت‌گذاری بر اساس هزینه تمام شده تولید به علاوه سود) را لحاظ و نظرشان را اعلام می‌کنند.

آن‌طور که از اظهارات رئیس شورای رقابت بر می‌آید، روش موردنظر به نوعی سقف قیمت خواهد بود و در دوره‌های بعدی نیز برای قیمت‌گذاری ملاک عمل قرار خواهد گرفت، به نحوی که خودروسازان می‌توانند در صورت وجود تورم بخشی به قیمت این محصولات خود بیفزایند.

اظهارات شیوا در شرایطی است که شورای رقابت در دور نخست حضور خود در پروسه قیمت‌گذاری خودرو، به قیمت محصولات زیر ۴۵ میلیون تومان یا پرتیراژها ورود و تعیین نرخ خودروهای گران‌تر را به عهده خودروسازان گذاشته بود. این شورا اما پس از بازگشت به قیمت‌گذاری پس از بیست ماه غیبت، عنان تعیین قیمت همه خودروها را در دست گرفت و حالا برای نرخ‌گذاری محصولات جدید نیز روشی نو را لحاظ کرده است.

طبق این روش، قیمت خودروهای جدید با در نظر گرفتن همزمان نرخ‌های اعلامی از سوی خودروسازان و همچنین قیمت‌های پیشنهادی کارشناسان و البته قیمت محصولات مشابه، تعیین خواهد شد. به‌عنوان مثال، برای تعیین قیمت خودرویی مانند دنا پلاس توربو شارژ، نرخ پیشنهادی ایران خودرو و قیمت کارشناسی آن‌که با توجه به خودروهای رقیب و هم سطح به دست آمده، لحاظ خواهد شد.

با توجه به اینکه این روش نیز به نوعی سیاست دستوری قیمت‌گذاری را در خود دارد، احتمالا با واکنش منفی خودروسازان مواجه خواهد شد، چه آنکه آنها امید داشتند و دارند زیان مورد ادعای شان از ناحیه محصولات فعلی را با خودروهای جدید جبران کنند.

این در حالی است که روش شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودروهای جدید، باز هم آزادی عمل را از خودروسازان برای تعیین قیمت خواهد گرفت.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    در متن خبر هیچ صحبتی از توقف تولید ۲۰۰۸ نیست؟؟؟
    لطفا در تیترزدن بیشتر دقت کنید.

  • کوروش

    چرت نگو… 207 با موتور قدیمی رو با 2008 مقایسه میکنی؟

  • فرازنده

    یه سری دلال با نام های مختلف، تو این سایت دارن الکی قیمت 207 رو بالا اعلام می کنن، خواهشا از تجارت نیوز می خوام اون ها رو حذف کنه، اسماشون هم مشخصه چند نفر بیشتر نیستن، تو همه خبر های مربوط به فروش خودرو الکی می گن قیمت یک میلیارد و….، یه سرچ ساده تو با ما و شیپور و دیوار بزنید، اتومات صفر ریخته تو بازار.