کد مطلب: ۲۳۳۱۰۱

گرانی دلار به داد گردشگری داخلی رسید

گرانی دلار به داد گردشگری داخلی رسید

در حالی آمارها نشان می‌دهد که امسال تعداد گردشگر دریایی ۲۸ درصد رشد داشته است اما نایب‌رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران بر این باور است که نباید به این رشد چندان دل خوش کرد چرا‌که این رشد نه از بهبود زیرساخت‌های گردشگری و خدمات رفاهی و تفریحی در شهرهای ساحلی بلکه از گرانی دلار و تورهای خارجی است.

بنادر شمالی و جنوبی ایران رکورد جذب گردشگر داخلی را شکستند. آنگونه که آمارها نشان می‌دهد در تعطیلات نوروز امسال، تعداد سفرهای دریایی ۱۲ درصد کاهش و تعداد گردشگر دریایی ۲۸ درصد رشد داشته که در مجموع به لحاظ گردشگر و مسافر ۳, ۳ درصد رشد ثبت شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هرچند که آمارهای اعلامی از توسعه گردشگری دریایی ایران حکایت می‌کند، اما فعالین این حوزه بر این باورند که نباید به این آمارها دل خوش کرد.

آن‌گونه علی اکبرعبدالملکی نایب رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی می‌گوید: افزایش قیمت دلار، هزینه سفر به کشورهای خارجی را امسال به شدت بالا برد. این تغییر رفتار از طرف گردشگران داخلی از همان روزهای پایانی سال قابل پیش‌بینی بود.

او با بیان اینکه نباید به افزایش تعداد گردشگران دریایی چندان دلخوش کرد، ادامه داد: این رشد گردشگری بیش از ناشی از بهبود خدمات گردشگری و افزایش خدمات رفاهی- تفریحی باشد از بالا رفتن قیمت دلار بود.

با وجود تعداد اماکن پر‌جاذبه گردشگری در ایران، آمارهای اعلامی از تعداد بالای توریست‌های ایرانی که از کشورهای همسایه بازدید می‌کند نشان می‌دهد که نتوانستیم از ظرفیت موجود در کشورمان برای توسعه گردشگری استفاده کنیم.

طبق آمار وزارت گردشگری ترکیه ایرانیان بعد از آلمان بیشترین بازدید کننده از استانبول هستند. طبق اعلام سازمان گردشگری ایران، امسال نوروز ۸۰۰ هزار نفر توریست از این کشور بازدید کردند و ۷۸۰ هزار هتل پذیرای گردشگران ایرانی بوده است.

بخش زیادی از این گردشگران نبود امکانات مناسب در سواحل ایران را و برخی دیگر قیمت بالای خدمات گردشگری عنوان می‌کنند.

برای حل این مشکل عبدالملکی بر این باور است که باید به بخش خصوصی بیشتر بها داد و بستر لازم برای حضور فعالان اقتصادی را فراهم کرد.

متاسفانه شهرداری‌ها در شهرهای ساحلی همکاری لازم را با بخش خصوصی ندارند و همین مساله قیمت خدمات ارائه شده به مسافران را افزایش داده است.

بدیهی است که وقتی ارائه خدمات گران تمام شود، بخش خصوصی ناچار است که پول بیشتری از گردشگر دریافت کند و همین مساله مغایر با هدف گذاری انجام شده برای توسعه گردشگری است.

توسعه گردشگری و ریشه‌کن شدن فقر

نایب‌رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی معتقد است که گردشگری که یک صنعت متکی به نیروی کار است در شهرهای ساحلی به ویژه شهرهای جنوبی که از نبود شغل رنج می‌برند، فرصت مناسبی برای بهبود قابل‌توجه وضعیت اشتغال و ریشه کن کردن فقر می‌تواند باشد.

گفته‌هایی که نگاهی به آمارها نشان می‌دهد چندان هم بیراه نیست. آمارهای اعلامی از طرف بانک جهانی نشان می‌دهد که در حال حاضر بیش از ۲۹۲ میلیون نفر در سراسر جهان در بخش گردشگری مشغول کار هستند؛ یعنی از هر ۱۰ نفر شاغل در جهان امروز، یک نفر در بخش گردشگری شاغل است.

صدر‌نشین‌های گردشگردی دریایی

آمارهای اعلامی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی نشان می‌دهد که حدود ۶۴ درصد سفرهای دریایی در استان هرمزگان انجام شده است.

بر این اساس استان هرمزگان از جهت جذب توریست رتبه نخست دارد. بعد از آن استان خوزستان با حدود ۱۳ درصد قرار دارد.

بوشهر با ۸ درصد، مازندران با ۷ درصد و سیستان و بلوچستان با ۲ درصد و استان گلستان با یک درصد در رتبه‌های بعدی جذب توریست و گردشگر دریایی هستند.

منبع: عصر ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.