صندوق بینالمللی پول در پیامی به آلمان گفت: بالا بردن سن بازنشستگی در آلمان، اقتصاد اروپا و همینطور جهان را بهتر میکند.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از سیانان، از زمان افزایش تعداد بازنشستهها در جهان، بسیاری کشورها با بالا بردن سن بازنشستگی، مستمری بازنشستگان را دیرتر پرداخت میکنند. اما آلمان سیاست دیگری را اتخاذ کرد.
پیش از انتخابات سال 2014، آنگلا مرکل برای جمعآوری رای بیشتر، وعده پایین آوردن سن بازنشستگی را در این کشور داد.
این اقدام، انتقادهای بسیاری را از سوی اقتصاددانان برانگیخت.
شورای کارشناسان اقتصادی آلمان در آن زمان پیشبینی کرد، این اقدام میتواند 10 میلیارد یورو به هزینههای سالانه دولت بیفزاید.
صندوق بینالمللی پول که یکی از اهدافش، تضمین ثبات در بازارهای مالی بینالمللی است، روز جمعه به آلمان توصیه کرد تا سن بازنشستگی در این کشور افزایش یابد. اما این نهاد بینالمللی سن خاصی را برای آلمان مشخص نکرده است.
استدلال صندوق بینالمللی پول این است که اگر جمعیت کهنسال آلمان بیشتر کار کند، کمتر پسانداز و بیشتر خرج میکند. و این برای اقتصاد خوب است.
گفتنی است، اقتصاد آلمان به دلیل تمرکز بیش از حد بر پسانداز و صادرات در سالهای اخیر مورد انتقادهای بسیاری قرار گرفته است.
اتومبیلهای تولید فولکس واگن و توربینهای ساخت زیمنس، این کشور را بسیار ثروتمند کرده است. کشورهای دیگر محصولات تولیدی آلمان را خریداری میکنند و بازار خوبی را برای سرمایهگذارهای آلمانی فراهم کردهاند. به همین دلیل این کشور مازاد حساب جاری بالایی دارد.
صندوق بینالمللی پول به آلمان توصیه کرده است، از طریق سرمایهگذاری در زیرساختها و یکپارچه کردن جمعیت پناهندگان، آلمان میتواند ناهماهنگیهای منطقهای را از بین ببرد. اما افزایش سن بازنشستگی باید در اولویت این کشور باشد.
یک کارشناس صندوق بینالمللی پول در آلمان معتقد است، تشویق مردم برای فعالیت بیشتر و افزایش سن بازنشستگی، باعث میشود افراد بیش از پسانداز، خرید و هزینه کنند و در نهایت مازاد حساب جاری آلمان کاهش مییابد. این اقدام همچنین میتواند تاثیر پیری را بر نرخ اشتغال و رشد محدود کند.