موضوعات داغ: # تعطیلی مدارس # سرما # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا
اکونومیست بررسی کرد:

آیا جنگ‌های تجاری برنده‌ای دارند؟

جنگ تجاری

اکونومیست در گزارشی با بررسی و مقایسه تعرفه‌های مقابله‌جویانه دو کشور چین و اتحادیه اروپا علیه کالاهای آمریکایی، نتیجه‌گیری کرده است که هیچ‌گاه نباید با حکومت‌های مستبد جنگ تجاری آغاز کرد؛ چرا که این حکومت‌ها حتی به بهای آسیب رساندن به اقتصاد خود مقابله‌به‌مثل می‌کنند.

اقتصاددانان عمدتا بر این باورند که جنگ‌های تجاری برنده‌ای ندارند. با این حال به نظر می‌رسد، جنگ تجاریِ اخیر ذینفعانی داشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از اکونومیست، برای دهه‌های طولانی، سیاست‌هایِ تجاریِ صلح‌آمیزِ کشورهای ثروتمند، دانشگاهیان و پژوهشگران را از مطالعه در مورد سیاست‌های حمایت‌گرایانه، تعرفه‌های مقابله‌جویانه، جنگ تجاری و تاثیر آن بر اقتصاد کشورها محروم کرده بود.

حالا اما تعرفه‌های آمریکا بر واردات کالاهای چینی و واردات فلزات از تمامی کشورها مجموعه‌ای از داده‌ها را در اختیار اقتصاددانان قرار داده که می‌توانند بر روی آن تحقیق کنند.

در حال حاضر، به نظر می‌رسد دولت آمریکا به دلیل آسیب‌های ناشی از تعرفه‌ها بر واردات کالاهای این کشور آشفته است. مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه فدرال‌رزرو، دانشگاه پرینستون و دانشگاه کلمبیا انجام شده، نشان می‌دهد که این تعرفه‌ها موجب شده، هزینه‌ها برای مصرف‌کنندگان آمریکایی ۱٫۴ میلیارد دلار در هر ماه افزایش یابد.

اگرچه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، در تلاش است به رای‌دهندگان خود متعهد باشد، اما به نظر می‌رسد، رقبای تجاری او، مناطق و ایالت‌هایی را هدف تعرفه‌ها قرار داده‌اند که به ترامپ رای داده‌اند. بر اساس برآوردهای موسسه بروکینگز (Brookings Institutions) -یک موسسه پژوهشی- ۶۱ درصد از مشاغلی که هدف تعرفه‌های مقابله‌جویانه قرار گرفته‌اند، در بخش‌هایی از آمریکا هستند که حامی ترامپ بوده و به او رای داده‌اند.

سوالی که مطرح می‌شود، این است که آیا این روند تصادفی است و بیشتر واردات چین از ایالت‌های حامی جمهوریخواهان صورت می‌گرفته و به این دلیل این بخش‌ها متحمل زیان و آسیب بیشتری شده‌اند؟

تحقیق جدیدی که از سوی محققان دانشگاه واریک صورت گرفته، نشان می‌دهد که رقبای تجاری آمریکا در سیاست‌گذاری‌های خود، آسیب رساندن به مناطق حامی جمهوریخواهان را در نظر گرفته‌اند.

بر اساس این مطالعه مشخص شده که اتحادیه اروپا با احتیاط بیشتری در مقایسه با چین به وضع تعرفه‌ها بر کالاهای آمریکایی پرداخته و تلاش کرده تا از مصرف‌کنندگان داخلی محافظت کند. اتحادیه اروپا همچنین حامیان دونالد ترامپ را هدف قرار داده، اما نه به بهای آسیب رساندن به شهروندان خودش.

در مقابل چین بر مجازات و آسیب رساندن به حامیان ترامپ متمرکز بوده است. تعرفه‌های چین علیه ایالات طرفدار جمهوریخواهان موجب شده اقتصاد خودش حتی بیش از آمریکا آسیب ببیند. از این رو، به نظر می‌رسد چین قصد دارد هر هزینه‌ای بپردازد تا رای‌دهندگان به ترامپ را مجازات کند.

«چرا هیچ‌گاه نباید با حکومت‌های مستبد جنگ تجاری آغاز کرد؟» این سوالی‌ است که نویسنده اکونومیست در پایان به آن پاسخ می‌دهد. تنها حکومت‌های مستبد که نیازی به راضی نگه داشتن رای‌دهندگانشان ندارند، می‌توانند متحمل خطری شوند که در آن حتی بیش از کشور مقابل به اقتصاد خود آسیب برسانند.

درسی که باید آموخته شود، مشخص است: اگر آغازگر یک جنگ تجاری هستید، با کشورهای دموکراتیک بجنگنید نه مستبد.

جدیدترین مطالب این نشریه انگلیسی را می‌توانید در سلسله گزارش‌های اکونومیست ملاحظه کنید.

نظرات