کد مطلب: ۱۵۴۲۲۱

آیسکو ارتقای توسعه و کارآیی بازارهای اوراق بهادار ایران

آیسکو ارتقای توسعه و کارآیی بازارهای اوراق بهادار ایران

مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : یکی از چالش‌های بزرگ جذب سرمایه‌گذاری خارجی و پیش شرط‌های بین‌المللی شدن بازار سرمایه ایران و همچنین جذب سرمایه‌گذاران خارجی، عضویت ایران در سازمان بین‌المللی کمیسیون اوراق بهادار (آیسکو) بوده است.

یاسر فلاح گفت: یکی از ماموریت‌های اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار ایران برای بین‌المللی شدن، عضویت در آیسکو بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی افزود: امروزه آیسکو به عنوان یک مرجع «استاندارساز بین‌المللی» برای بازارهای سرمایه به شمار می‌رود.

عضویت گسترده این سازمان، 95 درصد بازارهای سرمایه جهان را پوشش می‌دهد و آیسکو مهم‌ترین نهاد مشارکتی بین‌المللی برای نهاد‌های قانونگذار این بازار به شمار می‌رود.

فلاح اظهار داشت: در سال 2003، آیسکو یک یادداشت تفاهم چندگانه (IOSCO MMOU) را معرفی کرد که اجرای قوانین «فرامرزی» و تبادل اطلاعات بین جامعه بین‌المللی قانون‌گذاران بین‌المللی را تسهیل می‌کند و در سال 2005 این سازمان، "IOSCO MMOU" را به عنوان مبنای همکاری بین‌المللی امضاکنندگان شبکه "IOSCO MMOU" تا سال 2010 را امکان‌پذیر کرده است.

وی گفت : این امر به عنوان یک اولویت عملیاتی شفاف اجرای موثر -به ویژه در بطن عضویت گسترده آن- همراه با اصول آیسکو و"IOSCO MMOU"، که به عنوان ابزار اولیه تسهیل همکاری فرامرزی، کاهش ریسک سیستماتیک جهانی، حفاظت از سرمایه‌گذار و اطمینان از بازارهای سرمایه منصفانه و کارا به شمار می‌روند، تایید شده است. همچنین آیسکو سیاست مشاوره‌ای جامع جهت تسهیل در تعامل پیوسته با جامعه مالی بین‌المللی و به ویژه با این صنعت را طراحی کرده است.

فلاح افزود: نکته حائز اهمیت این است که سازمان بورس و اوراق بهادار ایران از زمان عضویت در این سازمان یعنی سال 1394 به عنوان یکی از اعضای «کمیته رشد و بازارهای نوظهور» پذیرفته شد. این کمیته بزرگ‌ترین کمیته آیسکو است و 75 درصد اعضای عادی را پوشش می‌دهد. این کمیته از طریق معرفی اصول و حداقل استانداردها، برگزاری دوره‌های آموزشی و همکاری فنی برای اعضا و تسهیل در تبادل اطلاعات انتقال دانش و تجربه، در صدد ارتقای توسعه و کارآیی بیشتر بازارهای اوراق بهادار و مشتقه این کشورهای در حال توسعه است. این کمیته 97 عضو و از جمله کشورهای دارای سریع‌ترین رشد اقتصادی دنیا و 10 کشور از گروه G-20 را در بر می‌گیرد.

فلاح گفت: همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار ایران عضو کمیته منطقه‌ای خاورمیانه و آفریقا است. دو تن از نمایندگان سازمان بورس در آخرین نشست این کمیته که در کشور امارات در تاریخ 25 و 26 بهمن ماه سال 1395 برگزار شد شرکت و در حاشیه این رویداد با اعضای این کمیته جلساتی برگزار کردند.

مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار ایران برای نخستین بار به عنوان یک عضو رسمی در کنفرانس سالانه آیسکو که در سال 2016 (اردیبهشت سال 95) در کشور پرو برگزار شد شرکت کرد و با رئیس هیات‌مدیره وقت و دبیرکل آیسکو و همچنین با رئیس «کمیته رشد و بازارهای نو ظهور» دیدار کرد.

اعضای آیسکو هر سال در مجمع عمومی «کنفرانس سالانه» گرد هم می‌آیند و در مورد موضوعات و امور مهم بازارهای اوراق بهادار و آتی جهان به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. امکان شرکت ناظران نیز وجود دارد.

به گفته فلاح؛ فرایند عضویت سازمان بورس و اوراق بهادار ایران هشت سال به طول انجامید. ولی در نهایت با انجام فرایند عضویت در زمستان 1394، سازمان بورس در بهار 1395 به طور رسمی با ابلاغ دبیرکل آیسکو به عضویت این نهاد مهم بین‌المللی در آمد.

عضویت در آیسکو برای بازار سرمایه هر کشوری ضروری است، چرا که یکی از شرایط اولیه برای بین‌المللی شدن هر بازاری و در نتیجه جذب هر چه بیشتر سرمایه‌گذاری خارجی و تعامل با نهادهای همتای بزرگ عضویت در این نهاد است.

عضویت در «سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار (IOSCO)» که به عنوان مهم‌ترین مجمع بین‌المللی بازار سرمایه جهان شناخته شده است، از جمله مزیت‌هایی است که بازار سرمایه هر کشور با عضویت در آن زمینه‌های ارتقای بازار سرمایه کشور خود را تسهیل می کند.

قابل ذکر است که سازمان بورس و اوراق بهادار ایران با عضویت در آیسکو و با هدف بین‌المللی کردن بازار سرمایه ایران توانسته است به یکی از اهداف مهم سازمان بورس دست یابد و در نتیجه آن جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ارتباط و همکاری با سایر نهاد ناظر بازارهای سرمایه دنیا مسیر ساده‌تری به خود گرفته است.

فلاح گفت: از سوی دیگر این امکان برای ارکان بازار سرمایه ایران از جمله بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالا، بورس انرژی و فرابورس و شرکت سپرده‌گذاری فراهم شد تا در فدراسیون بورس‌های جهان (WFE) و سایر مراجع مشابه بین‌المللی نیز عضو شوند.

منبع: صدا و سیما

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.