خبر مهم:

کد مطلب: ۳۷۶۳۱۳

مروری بر روزنامه‌های ‌دوشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸

افت قیمت دلار و رونق عجیب بازار مسکن

افت قیمت دلار و رونق عجیب بازار مسکن

امروز (دوشنبه 30 اردیبهشت‌ماه 1398) روزنامه‌ هفت صبح از افزایش قیمت مسکن در کرج و افزایش خرید زمین در شمال خبر داده و روزنامه‌های خراسان و دنیای اقتصاد نیز دلایل کاهش قابل توجه قیمت ارز در بازار را بررسی کرده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز ،امروز (دوشنبه 30 اردیبهشت‌ماه 1398) روزنامه‌ هفت صبح از افزایش قیمت مسکن در کرج و افزایش خرید زمین در شمال خبر داده و روزنامه‌های خراسان و دنیای اقتصاد نیز دلایل کاهش قابل توجه قیمت ارز در بازار را بررسی کرده‌اند.

رونق املاک از کرج تا خزر

روزنامه هفت صبح با تیتر «رونق املاک از کرج تا خزر» از افزایش قیمت مسکن در کرج و افزایش خرید زمین در شمال نوشته است.

این روزنامه نوشته است: مشاهده برخی از روندهای جاری در بخش مسکن نشان می‌دهد که میزان خرید مسکن از هر نوع در حومه یا حاشیه مرکزیت تهران به شدت رونق یافته است.

کارشناسان معتقدند که افزایش قیمت مسکن در تهران، زمینه برخی از مهاجرت‌های معکوس را به وجود آورده و همچنین برخی از افراد، سوداگری‌های خود را از بازار به شدت گران تهران به‌ حومه شهر منتقل کردند.

چهار روز پیش یک کارشناس مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت مسکن در اطراف تهران گران شده است؟ به تجارت‌نیوز گفت: باتوجه به افزایش مهاجران در استان کرج، تقاضا برای خرید مسکن در این شهر افزایش یافته و همین موضوع قیمت مسکن را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده که قیمت در این منطقه گران شود.

افت چشمگیر دلار در آستانه فعالیت بازار متشکل ارزی

روزنامه خراسان با تیتر «افت چشمگیر دلار در آستانه فعالیت بازار متشکل ارزی» نوشته است که نرخ دلار، در حالی در روزهای اخیر روند نسبتاً نزولی به خود گرفته که به نظر می‌رسد موعد راه‌اندازی بازار متشکل ارزی، بیش از پیش نزدیک شده است.

این روزنامه نوشته است: بر اساس داده‌های سامانه سنا، میانگین نرخ ارز فروخته شده صرافی‌ها در کشور، تا بعد از ظهر دیروز به 14 هزار و 500 تومان رسید. با این حال، اخبار بازار آزاد، حکایت از نرخ 14 هزار و 400 تومانی دلار دارد که پایین تر از نرخ سناست.

به نظر می‌رسد انتشار خبر تشکیل بازار متشکل ارزی در کنترل و کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر، بی تاثیر نبوده است. در این زمینه خبرگزاری ایرنا گزارش داد که آماده سازی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات برای ارتباط شرکت بازار متشکل ارزی و بانک‌ها مراحل پایانی را می‌گذراند و قرار است این بازار پس از تکمیل این زیرساخت‌ها به زودی راه‌اندازی شود. این گزارش، دلیل تاخیر در راه اندازی بازار متشکل ارزی را که ابتدا قرار بود تا آخر فروردین و سپس در اردیبهشت ماه راه‌اندازی شود همین موضوع اعلام کرده است.

واردات خودروهای هیبریدی از پرداخت حقوق ورودی معاف می‌شود

همچنین روزنامه مردم سالاری با تیتر «واردات خودروهای هیبریدی از پرداخت حقوق ورودی معاف می‌شود» نوشته است که نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند که واردات خودروهای سواری تمام برقی و تمام هیبریدی تا زمان تولید آنها در داخل از پرداخت حقوق ورودی معاف باشند.

این روزنامه نوشته است: نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز یکشنبه مواد ۴ و ۵ طرح ساماندهی صنعت خودرو را تصویب کردند. طبق ماده ۴ واردات خودروهای سواری تمام برقی و تمام هیبریدی تا زمان تولید آنها در داخل از پرداخت حقوق ورودی معاف می‌باشند.

دولت موظف است زمینه تولید داخل خودروهای مذکور را ظرف مدت پنج سال فراهم کند. هزینه‌های مالی ناشی از اجرای این ماده از محل درآمدهای ناشی از اجرای حکم تبصره ذیل ماده ۳ این قانون تأمین می‌شود.

طبق مصوبه مجلس در ماده ۵، وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ( 16 بهمن ماه 1390) مکلف است در افق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله بسترهای لازم را برای ورود فناوری‌های جدید و مستقل تولید خودرو با همکاری شرکت‌های معتبر خودروسازی جهان و یا به صورت سرمایه گذاری مشترک با شرکت‌های فعال موجود فراهم سازد.

آئین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت ۳ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاق‌ها و انجمن‌های تخصصی تولید ذیربط تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

فروکش هیجان بازار طلا و ارز

روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «فروکش هیجان بازار طلا و ارز» نوشته است که در پس ذهن بازارساز ارزی چه می‌گذرد که با افزایش عرضه ارز یا عدم‌مقابله با شکست سطوح حمایتی، نوسان‌گیران را غافلگیر می‌کند؟

این روزنامه نوشته است: در دو روز ابتدایی هفته نه‌تنها خبری از هیجانات افزایشی در بازار ارز نبود، بلکه قیمت دلار از دو سطح حمایتی ۱۴ هزار و ۷۰۰ و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب نشست.

برخی کارشناسان باور داشتند، بازارساز با تاکتیک غافلگیری نوسان‌گیران به‌دنبال آن است که تاثیر آنها را در بازار کاهش دهد، حال آنکه گروه دیگری تاکید داشتند، شکست سطوح حمایتی توسط بازارساز به‌منظور آن است که افراد عادی را از بازار دور نگه دارد. در این میان، گروهی شایعه احتمالی نزدیک شدن قیمت‌های سامانه نیما به بازار آزاد را عامل کاهش قیمت دلار دانستند.

کمتر معامله‌گری انتظار شکست سطوح حمایتی ۱۴ هزار و ۷۰۰ و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومانی را داشت؛ با این حال، روز شنبه سطح حمایتی اول شکست و روز یکشنبه، سطح حمایتی دوم.

در پس ذهن بازارساز ارزی چه می‌گذرد که با افزایش عرضه ارز یا عدم‌مقابله با شکست سطوح حمایتی، نوسان‌گیران را غافلگیر می‌کند؟

به باور شماری از تحلیلگران، بازارساز به‌صورت عامدانه قصد دارد، با غافلگیری معامله‌گران غیررسمی به ۳ هدف دست پیدا کند:

اول اینکه مانع از تاثیرگذاری دوباره نوسان‌گیران در بازار شود و دوم آنکه، ریسک ورود افراد عادی برای ورود به بازار ارز را افزایش دهد. سومین هدفی که بازارساز ارزی دنبال می‌کند، این است که با غافلگیری نوسان‌گیران، خود دست بالا را در بازار به دست بگیرد و بتواند نقاط سقف و کف قیمتی را تعیین کند.

در واقع، زمانی که نوسان‌گیران تصور می‌کنند، قیمت به کف رسیده است و در موقعیت خرید قرار می‌گیرند، بازارساز با افزایش عرضه ارز قیمت را یک خط عقب می‌برد و در این شرایط خود می‌تواند در قیمت‌های پایین‌تر اقدام به خرید کند؛ با این حال، ریسکی که این اقدام برای بازارساز دارد، این است که با پایین آمدن قیمت‌ها، سطح تقاضای سفته‌بازی در بازار افزایش پیدا کند.

در واقع اگر معامله‌گران احساس کنند، این کاهش قیمت موقتی است، می‌توانند یک بار دیگر در موقعیت خریدار وارد بازار شوند؛ در این شرایط تنها دامنه نوسان بزرگ‌تر می‌شود.

با توجه به چنین ریسکی، گروهی از کارشناسان به بازارساز پیشنهاد می‌دهند که به جای غافلگیری زیاد معامله‌گران در سطوح حمایتی، دامنه کوتاهی از بازه مجاز نوسان را تعریف کند و اجازه ندهد که قیمت از آن دامنه خارج شود.

کاهش دامنه تغییرات قیمتی، موجب می‌شود که نوسان‌گیران خود به خود خسته شوند و ارز خود را به امید خرید در قیمت‌های پایین‌تر و نوسان‌گیری به فروش برسانند.

این در حالی است که گروه دیگری باور دارند، بازارساز با تاکتیک یاد شده یعنی غافلگیری معامله‌گران غیررسمی و به ضرر رساندن آنها، از اواسط مهرماه توانسته است بازار ارز را مدیریت کند و ممکن است پس از عبور موقت دلار از مرز ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومانی، قصد داشته باشد تاکتیک پیشین را پیاده کند.

در این میان، شماری از معامله‌گران نیز باور داشتند،خبرهای غیررسمی مبنی‌بر حذف تدریجی سامانه نیما و یکی شدن قیمت‌های آن با بازار آزاد، موجب شده بود که دیروز سمت عرضه ارز در بازار توسط معامله‌گران تقویت شود.

در واقع این دسته باور داشتند، بازارساز نقش زیادی در کاهش قیمت دیروز نداشته است و خود نوسان‌گیران از افزایش عرضه ارز در بازار آزاد به واسطه حذف سامانه نیما، در موقعیت فروش قرار گرفته‌اند.

روز شنبه یکی از کانال‌های مورد اعتماد معامله‌گران از حذف ارز نیمایی برخی کالاهای اولویت‌دار خبر داد و دیروز نیز خبرگزاری مهر از تغییراتی در سامانه نیما خبر داد که در نهایت منجر به نزدیک شدن نرخ نیما به بازار می‌شود.

در دومین روز هفته، دلار به زیر مرز حمایتی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومانی رفت و سکه تمام بهار آزادی از کانال ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی خارج شد.

روز یکشنبه، شاخص ارزی در ابتدای روز تا قیمت ۱۴ هزار و ۴۴۰ تومان پایین رفت و در نهایت حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۴ هزار و ۴۵۰ تومان به کار خود پایان داد که ۲۰۰ تومان کمتر از روز شنبه بود.

برخی فعالان عنوان می‌کردند که پس از ساعت ۴ بعدازظهر دلار حتی به قیمت‌های پایین‌تر نیز نزول کرد. به‌عنوان مثال، شاخص ارزی حدود ساعت ۵ عصر روی عدد ۱۴ هزار و ۳۷۰ تومان قرار داشت.

در بازار سکه نیز این فلز گرانبها دیروز ۵۵ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و روی قیمت ۴ میلیون و ۸۵۰ هزارتومان قرار گرفت.

برخی معامله‌گران از افت سکه پس از ساعت ۴ بعدازظهر تا نزدیکی کانال ۴ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان خبر دادند. به گفته شمار دیگری از فعالان، افزایش عرضه حواله درهم مهم‌ترین عاملی بود که معامله‌گران بازار داخلی را نیز در موقعیت فروش قرار داد. دیروز نرخ حواله درهم در مقطعی حتی به زیر محدوده ۳ هزار و ۹۳۰ تومان رفت.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • Mohamad rahbar@gmail.com

    چه اتفاقات مهمی یه شبه افتاده.چرت نگید

  • علی

    واقعا تاسف باره به خدا خود خدا هم خندش گرفته آخه مردم و چی فرض کردید شما دو روزه همه چی درست شده از خواب بیدار بشین بیاین بین مردم زندگی کنید طعم نداری رو حس کنید بچه هاتونو ایران بیارد به خدابه همین ماه عزیز خدا خودش تقاص میگیره ازتون مطمئن باشید .. از این مردم که کاری بر نمی یاد فقط تو صاف واستادن و یاد گرفتیم به خاطر دو کیلو شکر و گوشت و مرغ یعنی نیازها و حق اصلی همه اونم تو مملکتی که یکی از ثروت مند ترین کشورهای دنیاست …فقط خدا جوابتونو بده همین

    • ناشناس

      خدا عذاب قبرشونو زیاد کنه……قیمتا رو سرچ میکردم تا آخر عمرمون کار کنیم بازم نمیتونیم خونه تهیه کنیم.