موضوعات داغ: # مذاکرات # ارزش معاملات بورس # آینده بازار مسکن # اجاره‌بهای مسکن # بازار سهام # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # قیمت دلار

افزایش ۵۰ درصدی وقوع زلزله‌ در خراسان‌شمالی

کارشناس مسئول شبکه لرزه‌نگاری خراسان شمالی گفت: ۶۰۸ رخداد زمین‌لرزه سال ۱۴۰۳ در سطح استان ثبت شد که این رقم نسبت به سال پیش از آن ۵۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش تجارت نیوز، احمد خسروی روز دوشنبه اظهار کرد: تعداد زمین‌لرزه‌های خراسان شمالی بر اساس آمارهای ثبت‌شده در شبکه‌های لرزه‌نگاری کشور در سال ۱۴۰۳ به شکل معناداری افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: تعداد زمین لرزه در این خطه از ۲۵۶ مورد در سال ۱۴۰۲ به ۶۰۸ رخداد در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

اکثر زمین‌لرزه‌ها خفیف بودند

به گفته خسروی؛ از مجموع ۶۰۸ زمین‌لرزه، ۴۸۷ رخداد با بزرگای کمتر از ۲ ریشتر، ۱۰۶ رخداد بین ۲ تا ۳ ریشتر، ۱۱ زمین‌لرزه در بازه ۳ تا ۴.۴ ریشتر و تنها چهار زمین‌لرزه بین ۴ تا ۵.۱ ریشتر ثبت شده‌ است.

وی عنوان کرد: بزرگ‌ترین زمین‌لرزه سال گذشته با بزرگای ۵.۱ ریشتر در مناطق «مهنان، اسدلی و قره‌باشلو» از توابع شهرستان بجنورد به وقوع پیوست سپس پس‌لرزه‌ای با شدت ۴.۳ ریشتر نیز در همان محدوده ثبت شد.

کارشناس مسئول شبکه لرزه‌نگاری خراسان شمالی ادامه داد: زمین‌لرزه‌ای دیگر در حوالی شهر تیتکانلو با شدت ۴.۲ ریشتر ثبت شد که از مهم‌ترین رخدادهای لرزه‌ای سال ۱۴۰۲ در استان بوده است.

افزایش چشمگیر نسبت به میانگین ۱۰ ساله

وی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته تا پایان سال ۱۴۰۰ به طور میانگین سالانه ۴۳۲ زمین‌لرزه در خراسان شمالی ثبت شده است، اظهارکرد: افزایش رخدادهای سال گذشته هم نسبت به میانگین ۱۰ ساله و هم نسبت به سال ۱۴۰۱ قابل توجه و نیازمند تحلیل و پایش دقیق‌تر است.

خسروی یادآور شد: خراسان شمالی از نظر زمین‌ساختی در منطقه فعال کپه‌داغ قرار دارد که وجود گسل‌های متعدد و فعال از جمله گسل اسفراین و گسل باغان–گرماب، زمینه‌ساز زمین‌لرزه‌های متعدد در این منطقه است.

گسل اسفراین با طولی حدود ۱۷۰ کیلومتر از حاشیه شمال‌شرقی شهر اسفراین عبور می‌کند و یکی از فعال‌ترین گسل‌های منطقه محسوب می‌شود.

همچنین گسل باغان–گرماب با طول ۵۰ تا ۵۵ کیلومتر در راستای شمال‌باختری به جنوب‌خاوری نیز از گسل‌های مهم این منطقه به شمار می‌رود.

زلزله‌های تاریخی و لزوم آمادگی بیشتر

براساس آمارهای زمین‌شناسی؛ در یک قرن گذشته ۱۳ زمین‌لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است و از جمله زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری بهمن‌ماه سال ۱۳۷۵ و زلزله ۵.۷ ریشتری اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۶ در بجنورد و مانه‌وسملقان که خسارات جانی و مالی فراوانی به‌دنبال داشتند.

خسروی در پایان با تأکید بر لرزه‌خیز بودن خراسان شمالی، خواستار افزایش سطح آمادگی مردم، نهادهای امدادی و دستگاه‌های اجرایی برای مقابله با حوادث احتمالی شد و گفت: با توجه به افزایش چشمگیر تعداد زمین‌لرزه‌ها، پایش مستمر و تقویت ایمنی شهری و روستایی باید به‌صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی