کد مطلب: ۱۹۱۹۸۵

معاون وزیر نیرو در امور آب‌وآبفا:

الزام کاهش ۸ میلیارد مترمکعب از برداشت آب زیرزمینی

الزام کاهش ۸ میلیارد مترمکعب از برداشت آب زیرزمینی

معاون وزیر نیرو در امور آب‌وآبفا گفت: برداشت آب‌های زیرزمینی براساس برنامه ششم توسعه، باید ۸ میلیارد مترمکعب کاهش یابد.

رحیم میدانی با اشاره به اهمیت طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی گفت: این طرح به عنوان یک طرح اولویت‌دار و حیاتی مشخص شده و براساس برنامه ششم توسعه باید ۱۱ میلیارد مترمکعب از برداشت آب‌های زیرزمینی کاهش یابد که به این ترتیب، باید سالانه حدود ۲ میلیارد مترمکعب از برداشت آب زیرزمینی کم شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این مقام مسوول افزود: از نظر تامین منابع مالی دولت و مجلس توجه خوبی به این طرح داشتند اما متاسفانه با کاهش درآمد نفت تخصیص این طرح کاهش یافت.

میدانی با اشاره به اینکه برای طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی امسال ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده بود، افزود: تاکنون ۱۷۲ میلیارد مترمکعب از محل اسناد خزانه به این طرح تخصیص یافته است که در مقایسه با سایر طرح‌ها تخصیص ۴۳ درصد اعتبار طرح تعادل بخشی به آب های زیرزمینی تخصیص خوبی است و نشان می‌دهد سازمان برنامه و بودجه توجه لازم به این طرح را دارد.

وی گفت: با پیگیری های لازم تلاش می کنیم تا پایان سال صد درصد تخصیص این طرح را به دست آوریم چون طرح تعادل بخشی طرحی نیست که آن را بتوانیم به آینده موکول کنیم.

این مقام مسوول افزود: اجرای طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی در۳۱ استان کشور تاثیرگذار خواهد بود و هیچ وقفه‌ای در اجرای آن نباید اتفاق بیفتد. این در حالی است که برای امسال ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز را باید مسدود کنیم که تاکنون ۹ هزار و ۴۰۰ حلقه چاه مسدود شده است.

وی ادامه داد: باتوجه به اجرای این طرح در سال گذشته از شروع طرح تعادل بخشی تا امروز ۳۴ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است. حدود ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم که در طول برنامه ششم باید این چاه ها را مسدود یا تعیین تکلیف کنیم.

میدانی گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده امسال از محل انسداد چاه‌ها و کاهش اضافه برداشت حدود ۹۳۰ میلیون مترمکعب کاهش برداشت از آب‌های زیرزمینی برنامه‌ریزی شده بود که با انجام انسداد چاه‌های غیرمجاز و کاهش برداشت چاه‌های مجاز تاکنون ۳۳۷ میلیون مترمکعب محقق شده است که عدد پایینی است و باید حداقل از نظر زمانی ۷۵ درصد این رقم محقق می‌شد.

معاون وزیر نیرو در امور آب‌وآبفا تصریح کرد: عقب ماندگی از برنامه پیش‌بینی شده برای انسداد چاه‌های غیرمجاز و اضافه برداشت چاه‌های مجاز به عدم تخصیص به موقع منابع مالی برمی گردد.

وی گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تاکنون حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب از برداشت آب‌های زیرزمینی کاهش یافت و براساس برنامه ششم توسعه که ۱۱ میلیارد مترمکعب درنظر گرفته شده است حدود ۹ میلیارد مترمکعب دیگر باقی مانده که امیدواریم باتوجه دولت و سازمان برنامه و بودجه امکان جبران این عقب‌ماندگی در سال‌های آینده ایجاد شود.

طبق گفته میدانی، تجهیز چاه‌های آب به وسایل اندازه‌گیری، نیاز به بودجه قابل توجهی دارد به همین دلیل به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد دادیم به دلیل استقبال سازندگان کنتور در داخل کشور که این وسایل اندازه‌گیری را تولید می کنند و نیاز به واردات آن نداریم ۲ هزار میلیارد تومان برای خرید ۴۰۰ هزار کنتور هوشمند حجمی بتوانیم از فاینانس داخلی استفاده کنیم.

در حالیکه بدون نصب کنتورهای هوشمند نمی توانیم تشخیص دهیم چه مقدار برداشت غیرمجاز آب از منابع زیرزمینی داریم و حتی نگران هستیم با بستن چاه‌های غیرمجاز اضافه برداشت از چاه‌های مجاز بیشتر شود به همین دلیل نصب لوازم اندازه گیری هوشمند به ما خیلی کمک می کند.

وی با بیان اینکه برای امسال نصب ۵۰ هزار کنتور فهام پیش بینی شده بود که ۱۷ هزار کنتور نصب شد که این رقم قابل قبول نیست، بیان داشت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی ۳۲ هزار و ۵۰۰ کنتور فهام نصب کردیم و ۷ هزار کنتور حجمی و هوشمند در برنامه امسال پیش بینی شده بود که تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ کنتور از این نوع نصب شده است.

میدانی افزود: برای ۴۶۵ هزار حلقه چاه مجاز کنتور هوشمند و فهام باید نصب شود (کنتور فهام میزان برداشت آب را اندازه نمی‌گیرد و فقط میزان استفاده از برق را اندازه می‌گیرد درحالیکه کنتورهای حجمی هوشمند فقط میزان برداشت آب را اندازه می‌گیرد).

معاون وزیر نیرو در امور آب‌وآبفا افزود: ۸۰ هزار حلقه چاه به کنتورهای هوشمند حجمی و ۴۰۰ هزار حلقه چاه را با استفاده از فاینانس داخلی به کنتور هوشمند حجمی باید مجهز کنیم که در یک دوره ۳ ساله با استفاده از تخصیص‌های به موقع قابل جبران است.

گفتنی است؛ در داخل کشور ۶ سازنده کنتور داخلی مجوز و تاییدیه های لازم برای تولید کنتور را دریافت کردند و فقط تامین منابع مالی برای خرید کنتور لازم است چون هر کنتور ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه دارد.

منبع: صداوسیما

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.