موضوعات داغ: # پزشکیان # کشتی آزاد # ترامپ # پیش بینی بازارها # تولید گاز # بازار گوشت # پرسپولیس # چین
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:

علاوه بر صادرات آب مجازی، گاز مجازی صادر می‌کنیم

علاوه بر صادرات آب مجازی، گاز مجازی صادر می‌کنیم
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: گلخانه‌های ایران گاز را به ارزان‌ترین قیمت دریافت می‌کنند و همیشه برای محصولات گلخانه‌ای ایران که به خاطر گاز ارزان، قیمت‌های رقابتی دارند، بازار و مشتری پیدا می‌شود. در واقع، علاوه بر صادرات آب مجازی، گاز مجازی صادر می‌کنیم.

به گزارش تجارت نیوز، سعید توکلی امروز در مراسم اختتامیه پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی با بیان اینکه باید باور کنیم نسبت به نرم جهانی شدت مصرف انرژی بیشتری داریم و بدمصرف می‌کنیم، اظهار کرد: در نیروگاه‌ها راندمان مصرف گاز پایین است و در ساختمان‌ها هدررفت بالای انرژی داریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته در ۲۶ آذر مصرف ۷۱۵ میلیون متر مکعب در روز در بخش خانگی و تجاری وبت شد، کفت: ۸۴۰ میلیون متر مکعب در روز تولید داشتیم و پیش بینی می‌شد که حتما شبکه دچار مشکل شود زیرا در بخش تجاری و خانگی حداقل ۴۱ میلیون متر مکعب کسری وجود داشت که این رقم شمال کشور را تحت تاثیر قرار می داد.

وی افزود: جلسات مدیریت سوخت برگزار شد و شورای امنیت، دولت و حکمرانی کشور دغدغه سوخت داشتند در آن زمان تجربه کاهش ۱۰ درصدی مصرف را در یکی از شهرها داشتیم اما فکر نمی‌کردیم به نتیجه کنونی برسیم.

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه باید بپذیریم کشور با ناترازی انرژی مواجه است و مقدار مصرف و تولید انرژی برابر نیست، گفت: در حوزه گاز شرایط ویژه‌ای حاکم است، زیرا ۷۳ درصد سبد انرژی کشور را گاز تشکیل می‌دهد و ۸۳ درصد نیروگاه‌های کشور از گاز استفاده می‌کنند، در حالی که نورم جهانی مصرف گاز در نیروگاه‌ها ۲۰ تا ۲۳ درصد است.

توکلی با اشاره به راهکارهای رفع ناترازی انرژی گفت: یک مدل افزایش تولید با هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های سنگین است که دوباره شبکه را به گاز وابسته می‌کند. مدل دیگر، بررسی علمی سهم گاز در بخش‌های مختلف کشور است. برای نمونه سال ۱۴۰۲ که گرم‌ترین پاییز ۵۰ سال گذشته بود، سهم مصرف گاز ۳۴ درصد در صنایع، ۳۴ درصد در نیروگاه‌ها، ۲۵ درصد خانگی و ۷ درصد در حمل‌ونقل و سایر مصارف بود.

وی با بیان اینکه اگر علمی به موضوع نگاه کنیم باید دید این ۳۴ درصد مصرف گاز در نیروگاه‌ها با راندمان استاندارد هم‌خوانی دارد یا نه، چراکه در برنامه هفتم توسعه راندمان ۵۵ درصدی برای نیروگاه‌ها هدف‌گذاری شده است، اظهار کرد: بنابراین نتیجه می‌گیریم کشور با ناترازی انرژی روبه‌روست و اگر با همین مکانیسم ادامه دهیم، صنعت گاز از یک صنعت صرف به موضوعی امنیتی تبدیل می‌شود.

به گفته توکلی اکنون ۹۵ تا ۹۶ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز متصل‌اند، کاهش مصرف در بخش خانگی و تجاری، تنها در زمان پیک مصرف زمستان به ناترازی کمک می‌کند، اما به ناترازی کل سال کمکی نمی‌کند. علت آن هم انتخاب نکردن تجهیزات با راندمان بالا است. افزایش راندمان نیروگاه‌ها و تنوع سوخت نیروگاهی می‌تواند به کاهش ناترازی کمک کند. وی با بیان اینکه در صنایع بزرگ مانند سیمان، پتروشیمی و فولاد نیز باید الزام شود که تجهیزات با راندمان بالا خریداری شود، گفت: این موضوع در پروژه‌ها تأثیرگذار است و در آینده مصرف را کاهش می‌دهد.

صرفه‌جویی ۴۱ میلیون مترمکعبی با مشارکت مردم

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف انرژی، اظهار کرد: این طرح جزو وظایف سازمانی شرکت ملی گاز ایران نبود و طرف اصلی این پویش مردم هستند که امروز سبب صرفه‌جویی ۴۱ میلیون مترمکعب گاز شدند که رقم کمی نیست.

به گفته وی برای هر مترمکعب گاز بدون ارزش ذاتی ۵ سنت هزینه می‌شود، باید این گاز برای صنایعی با ارزش افزوده مثل پتروشیمی و فولاد مصرف شود تا ارزش افزوده آن برای اقتصاد کشور نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

منبع: ایسنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی