اُمیکرون تا عید اوج میگیرد؟/ روی واکسن حساب نکنید
اپیدمیولوژیستی گفت: مطمئنا طی دو تا چهار هفته آینده فراوانی بستری و مرگ ناشی از اُمیکرون در کشور افزایش مییابد چراکه اثربخشی واکسنها در مقابل واریانتهای جدید کمتر است.
به گزارش تجارتنیوز ، آیا عید امسال با اوج سویه امیکرون همراه است؟
به نقل از ایسنا ، حمید سوری درباره وضعیت اُمیکرون در کشور، گفت: از حدود دو ماه پیش بحث اُمیکرون جدی و نگرانیهایی در کشور ایجاد شد. نگرانی این بود که سفرها و رفتوآمدهایی که از اروپا، ترکیه و… انجام میشود یا با سفرهایی که به صورت ترانسفر از دبی و … داشتیم، این ویروس وارد کشور شود.
شاید در آن زمان کنترل مرزها میتوانست تاثیر بسیار جدی داشته باشد، اما انتظاراتی که میرفت برآورده نشد و باتوجه به سرعت بالای انتشار اُمیکرون ، در مدت کوتاهی موارد بیماری به صورت پراکنده در همه جای کشور شناسایی شد.
بروز نشانههای اُمیکرون از چند هفته قبل از آغاز پیک
وی افزود: در حال حاضر هم آغاز پیک ششم کرونا با اُمیکرون اعلام شده است، اما نشانههای ورود به پیک ششم از چند هفته قبل در برخی استانها کاملا مشهود بود و هشدارهای لازم هم داده شد، اما شاید مقداری سادهانگاری اتفاق افتاد.
سوری ادامه داد: وضعیت موجود، وضعیتی است که بیماری با سویه اُمیکرون به سرعت در حال گسترش است؛ به طوری که به صورت متوسط موارد ابتلا به صورت هفتگی سه تا پنج برابر میشوند.
نمیتوان فقط به واکسیناسیون اتکا کرد
وی گفت: چند نکتهای که در حال حاضر بسیار حائز اهمیت است؛ یکی بحث افزایش واکسیناسیون است که باید به سرعت خلاءهای واکسیناسیون را پر کنیم. مشخص است که کارایی واکسنها در حال کاهش است که دولتها و کشورها دارند به سمت تزریق دز سوم و چهارم و … میروند. بنابراین نمیتوان به تنهایی روی واکسن حساب باز کرد.
سوری همچنین ادامه داد: واکسیناسیون طبیعتا یکی از موثرترین مداخلات برای قطع زنجیره انتقال بیماری است. خوشبختانه اکنون واکسن وجود دارد، اما ویروس هم دارد در مقابل این واکسنها عکسالعمل و مقاومت نشان میدهد. بنابراین اثربخشی واکسنها در مقابل واریانتهای جدید کمتر میشود. در این صورت باید واکسنهای بوستر و یادآور تزریق شود تا اثربخشی بالا بماند. اکنون عمدهترین تاثیر واکسن بر روی شدت بیماریزایی است. کسانیکه کامل واکسن تزریق کردهاند، کمتر بستری شده و کمتر دچار مرگ میشوند و واکسیناسیون اهمیت دارد، اما به تنهایی هم قابل اتکا نیست، بلکه مردم هم باید برای حفظ سلامتشان علاوه بر تزریق و تکمیل واکسن سایر شیوهنامههای بهداشتی را هم رعایت کنند.
ماندگاری هشت روزه اُمیکرون بر روی پوست و سطوح
سوری با بیان اینکه مطالعات جدید نشان داده است که ماندگاری اُمیکرون بر روی پوست و سطوح چند برابر وارایانت دلتا و واریانتهای قبلی است، گفت: واریانتهای قبلی کرونا هیچ کدام بیش از ۲۰ ساعت بر روی پوست و سطوح نمیماندند، اما در حال حاضر تحقیقات نشان میدهد که اُمیکرون ممکن است حتی تا هشت روز بر روی پوست و سطوح بماند . بنابراین بهداشت دست، فاصلهگذاری و استفاده از ماسک اهمیت دو چندانی پیدا میکند و حتما برای این موارد باید پویشهای کشوری برگزار شود که مردم از این فضای به ظاهرا عادی خارج شوند. در حال حاضر در سطح شهرها نمودی از اینکه درگیر یک واریانتی با قابلیت انتقال بسیار بالا هستیم، نمیبینیم که به این معناست که جامعه دارد رفتارهای عادی و طبیعی خود را پیش میبرد و ویروس هم کار خودش را انجام میدهد. بنابراین مردم باید شرایط جدید را به خوبی درک کرده و خود و زندگیشان را با شرایط اُمیکرونی که دارد به سرعت افزایش مییابد، منطبق کنند.
فراوانی بستری و مرگ؛دو تا چهار هفته دیگر
این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه هنوز به اوج بیماری نرسیدهایم که نمود مرگومیر و بستری جدی را ببینیم، تاکید کرد: مطمئنا طی دو تا چهار هفته آینده فراوانی بستری و مرگ ناشی از اُمیکرون در کشور افزایش مییابد. بنابراین باید حتما آمادگی کافی داشته باشیم.
رسیدن به اوج اُمیکرون؛ احتمالا قبل از عید
سوری درباره میزان کشندگی اُمیکرون ، گفت: کشندگی اُمیکرون از دلتا کمتر است، اما فراوانی و ابتلای اُمیکرون زیاد است. به این معنا که به عنوان مثال اگر یک نفر مبتلا به ویروس دلتا وارد جامعه میشد، در یک دوره یک ماهه از آن یک نفر ۱۰۰ نفر آلوده میشوند، اما در اُمیکرون ۵۰۰ نفر مبتلا میشوند و از این جهت میتواند خطرناک باشد.
وی گفت: رسیدن به مرگ و میر سه رقمی در این شرایط غیرممکن نیست. در عین حال اوج پیک ششم خیلی دیر نیست و احتمالا قبل از عید نوروز شاهد آن خواهیم بود . البته پیشبینی در اپیدمی خیلی کار راحتی نیست. زیرا مولفههایی مانند تغییر رفتار ویروس دست ما نیست.
آخرین اخبار کرونا را از صفحه ویروس کرونا تجارتنیوز دنبال کنید.
نظرات