فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۶۹۲۸۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

رکود بازار طلا در شهریورماه/ رونق به معاملات سکه و طلا برمی‌گردد؟

رکود بازار طلا در شهریورماه/ رونق به معاملات سکه و طلا برمی‌گردد؟

فعالان بازار فلز زرد طی یک ماه گذشته، همواره بر بی‌رمقی این بازار تاکید داشتند. به عقیده آنها هر ساله در ماه‌های محرم و صفر بازار طلا در رکودی‌ترین حالت خود قرار دارد و تقاضا به حداقل خود می‌رسد. بررسی قیمت‌ قطعات سکه و طلا در یک ماهه شهریور حکایت از روند نامتوازن بازدهی در بازار طلا دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در یک ماه اخیر قیمت طلا و سکه در روند رفت و برگشتی، نوسان داشت. کارشناسان اقتصادی، تخلیه حباب سکه را عامل افت قیمت در این بازار می‌دانند و باید تصدیق کرد که در یک ماه گذشته میزان کاهش حباب و قیمت در بیشتر روزها با هم اختلاف اندکی داشته است.

در ادامه روند بازدهی قیمت طلا و سکه از ۳۱ مرداد تا دیروز ۳۱ شهریور مورد بررسی قرار گرفته است.

قیمت سکه و حباب 1 مهر 1402

روند نامتوازن بازدهی شهریور در قطعات سکه

بررسی قیمت سکه در یک ماه شهریور نشان می‌دهد که سکه امامی با بازدهی منفی ۱.۷ درصدی بیشترین مقدار افت بازدهی را در قطعات سکه داشته است. قیمت سکه امامی ۳۱ مرداد با رقم ۲۸ میلیون و ۱۴۸ هزار تومان معامله می‌شد و این قطعه در آخرین روز شهریور با رقم ۲۷ میلیون و ۶۴۸ هزار تومان معامله شد. سکه امامی در یک ماه مورد بررسی کاهش ۵۰۰ هزار تومانی قیمت را داشت.

سکه بهار در ۳۱ مرداد با رقم ۲۴ میلیون و ۹۹۵ هزار تومان معامله می‌شد. در آخرین معامله هفته گذشته این قطعه با قیمت ۲۴ میلیون و ۸۰۹ هزار تومان معامله شد. بازدهی سکه بهار نیز افت ۰.۷ درصدی داشت و کاهش قیمت ۱۸۶ هزار تومانی در یک ماه شهریور، سهم این قطعه بوده است.

نیم‌سکه در مدت مشابه ماه گذشته با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شد و در آخرین معامله شهریور ماه با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید. بازدهی این قطعه برخلاف سکه‌های سنگین رشد ۰.۳ درصدی و افزایش قیمت ۵۰ هزار تومانی داشته است.

ربع سکه در ۳۱ مرداد ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت داشت و در آخرین معامله شهریور با افزایش ۵۰ هزار تومانی به رقم ۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید. این قطعه همانند نیم‌سکه بازدهی مثبت ۰.۵ درصدی و رشد ۵۰ هزار تومانی داشته است.

سکه گرمی بعد از سکه امامی کمترین بازدهی را در یک ماه گذشته در میان قطعات سکه داشت. این قطعه در ۳۱ مرداد با قیمت پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و در آخرین معامله شهریور با رقم پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شد. در یک ماه اخیر سکه گرمی افت ۵۰ هزار تومانی داشته و با بازدهی ۰.۸ درصدی به کار خود پایان داده است.

بازدهی منفی طلا و رشد ۳۰ دلاری انس در یک ماه

قیمت طلا نیز در یک ماهه شهریور رشد محدودی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار در آخرین روز مرداد با قیمت ۱۰ میلیون و ۲۹ هزارتومان معامله شد. این مقدار طلا ۳۱ شهریور با قیمت ۱۰ میلیون و ۶۲ هزار تومان معامله شد و در یک ماه اخیر بازدهی مثبت ۰.۳ درصدی و رشد قیمت ۳۳ هزار تومانی داشت.

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در آخرین معامله شهریور نسبت به مدت مشابه ماه گذشته تنها ۷ هزار تومان افزایش قیمت داشت و با بازدهی ۰.۳ درصدی در ماه جاری به کار خود پایان داد.

گفتنی است قیمت انس در پایان شهریور با رقم ۱۹۲۷ دلار معامله شد. طلای جهانی در یک ماه اخیر ۳۰ دلار افزایش قیمت داشته است. یک ماه پیش انس با رقم ۱۸۹۷ دلار در بازارهای جهانی معامله می‌شد.

فقط سکه امامی ارزان شد

امروز اول مهر قیمت سکه امامی تنها قطعه کاهشی در قطعات سکه بود. این قطعه با قیمت ۲۷ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان معامله شد و کاهش ۱۵۲ هزار تومانی داشت. در روز جاری سکه بهار بدون تغییر و با قیمت ۲۴ میلیون و ۷۹۶ هزار تومان معامله شد.

امروز نیم‌سکه با رشد ۱۰۰ هزار تومانی با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد. ربع سکه نیز رشد ۵۰ هزار تومانی داشت و با قیمت ۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شد. در روز جاری سکه گرمی بدون تغییر و با قیمت پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شد.

روند نامتوازن حباب در قطعات سکه

در روز جاری قیمت طلا نیز کاهش داشت. در لحظه نگارش این گزارش هر مثقال طلای ۱۸ عیار با کاهش ۲۱ هزار تومانی با رقم ۱۰ میلیون و ۴۴ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز افت هزار و ۴۰۰ تومانی داشت و به رقم دو میلیون و ۳۲۲ هزار تومان رسید. طلای دست دوم نیز به قیمت دو میلیون ۲۹۱ هزار تومان رسید.

در اولین روز مهر حباب قطعات سکه نیز همانند قیمت روند متوازنی نداشت. امروز حباب سکه ‌امامی، بهار و گرمی به ترتیب کاهش ۲۴۰، ۷۱ و ۱۱۰ هزار تومانی داشتند. سکه‌های نیم و ربع نیز به ترتیب با رشد ۴۷ و ۲۴ هزار تومانی حباب بسته شدند.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.