موضوعات داغ: # آینده اقتصاد ایران # بمب هسته‌ای # مقتصاد # Gemini 2.5 Pro # گوگل # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

بازده بازارهای سهام جهانی در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵ چقدر بود؟

اکثر بازارها در سهام جهانی در این سه‌ماهه رشد مثبتی داشته‌اند. تنها دو غول بزرگ اقتصاد جهانی یعنی چین و آمریکا در کنار ژاپن رشدی منفی پیدا کردند.

به گزارش تجارت نیوز، سهام ایالات متحده طی دو سال متوالی بازده سالانه دو رقمی ثبت کرده بود؛ اما برخلاف گذشته، این سه‌ماهه شرایط کاملاً متفاوتی پیدا کرد.

در میان افت بازار سهام ایالات متحده که ناشی از تعرفه‌های مقررشده ترامپ و نگرانی‌ها درباره تورم و کاهش رشد تولید ناخالص داخلی بود، سرمایه‌گذاران به سمت سهام چین و اروپا حرکت کردند. از جمله عوامل اصلی این تغییر، عملکرد چشمگیر شرکت DeepSeek و رونق هزینه‌های دفاعی در اروپا بوده است.

عملکرد بازارهای سهام جهانی

میزان سود سهام جهانی در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵

این نمودار عملکرد بازارهای سهام جهانی در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ را بر اساس داده‌های منابع مختلف نشان می‌دهد. اکثر بازارها در سهام جهانی در این سه‌ماهه سود مثبتی داشته‌اند.

هنگ‌کنگ و چین

شاخص هانگ سنگ (Hang Seng) که شاخص بازار سهام بورس هنگ‌کنگ است، با بازده ۱۵.۳ درصد، رشد چشمگیری داشت که ناشی از افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و سود قوی شرکت‌ها بود.

در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، چندین غول فناوری رشد خوبی در سود خود گزارش کردند. سود شرکت چینی Tencent به طور خاص نسبت به سال گذشته ۹۰ درصد افزایش یافت. این شرکت اخیراً مدل هوش مصنوعی DeepSeek را به اپلیکیشن محبوب خود، Weixin، اضافه کرده است که می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای درآمدزایی در آینده ایجاد کند.

با وجود چنین رشدهایی، بازار سهام چین به طور کلی در سه‌ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۵ رشد منفی ۰.۵ درصد را از سر گذراند.

اروپا

در همین حال، شاخص DAX 40 آلمان با بازده ۱۱.۳ درصد، افزایش یافت که ناشی از ورود محرک‌های مالی به اقتصاد بود. شرکت آلمانی Rheinmetall AG که یک تولیدکننده خودرو و اسلحه است، رشد بیش از دو برابری را تجربه کرد. صدر اعظم آلمان یک صندوق زیرساختی به ارزش ۵۳۵ میلیارد دلار برای تقویت نیروی نظامی و رشد اقتصادی کشور پیشنهاد کرد که به‌ عنوان محرکی برای سهام بخش دفاع و ساخت‌وساز عمل می‌کند.

به‌طور مشابه، بازار سهام ایتالیا در این سه‌ماهه بازده دو رقمی را تجربه کرد، در حالی که شاخص Swiss Market Index و شاخص CAC 40 فرانسه به‌ترتیب ۸.۶ و ۵.۶ درصد رشد کردند.

بازده منفی بازارهای سهام جهانی

در مقابل، شاخص Nikkei 225 ژاپن به دلیل عدم قطعیت‌های تجاری جهانی وارد محدوده اصلاحی شد. با بازده منفی ۱۰.۷ درصد، این شاخص مهم فناوری بدترین سه‌ماهه خود از مارس ۲۰۲۰ تاکنون را ثبت کرد.

ایالات متحده و چین نیز در این سه‌ماهه بازده منفی کسب کردند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی