کد مطلب: ۷۰۲۸۴۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

تعیین تکلیف بازارها با برجام / تاثیر بورس بین‌الملل روی اقتصاد چیست؟

تعیین تکلیف بازارها با برجام / تاثیر بورس بین‌الملل روی اقتصاد چیست؟

اخبار راه‌اندازی بورس بین‌الملل همچنان پر رنگ است و به گفته برخی از مسولان قرار است این بورس به زودی راه‌اندازی شود. اما کارشناسان عقیده دارند که بورس بین‌الملل هزینه اضافی به اقتصاد کشور تحمیل می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، چند سالی می‌شود که بحث راه‌اندازی بورس بین‌الملل در کشور مطرح شده؛ اما امسال شورای عالی بورس در تصمیمی مجوز راه انداری این بورس را صادر کرد. بورس بین‌الملل چیست و چه کاربردی در اقتصاد کشور دارد؟

در اولین روز شهریورماه امسال مجید عشقی، رئیس سازمان بورس از موافقت اصولی شورای عالی بورس برای راه‌اندازی بورس بین‌الملل خبر داد.

قرار است بورس بین‌الملل مناطق آزاد، پنجمین بورس کشور با سرمایه اولیه ۳۰ میلیون یورویی باشد. هدف از تاسیس این بورس تامین مالی ارزی پروژه‌های صنعتی و عمرانی است. در ترکیب سهامداران این بورس افزون بر سهامداران داخلی، لازم است سهامداران خارجی نیز حضور داشته باشند.

در اینجا یک سوال مطرح می‌شود که با وضعیت فعلی کشور و کسری بودجه در تمامی حوزه‌ها این سرمایه ۳۰ میلیون یورویی از کجا تامین می‌شود؟ فرض بگیریم که سرمایه اولیه بدون هیچ ضربه‌ای به بخش‌های دیگر کشور تامین شد، با وجود تحریم‌ها چگونه می‌توانیم میزبان خوبی برای سرمایه‌گذاران خارجی باشیم؟

کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه عقیده دارند که بورس بین‌الملل ماهیت خوب و درستی دارد اما در شرایط فعلی می‌تواند برای اقتصاد کشور هزینه‌ساز باشد.

نباید تصور ورود چند میلیونی سرمایه‌گذاران خارجی را داشت. چرا که ایران تحریم است و به واسطه تحریم‌ها و مشکلات نقل و انتقال پول احتمالا سرمایه‌گذاران خارجی از سرمایه‌گذاری در ایران استقبال نکند. این موضوع را نباید فراموش کرد که بورس‌های ایران توسط مسولان دخالت و کنترل می‌شوند و این موضوع خود مانع سرمایه‌گذاری در بورس‌‌های ایران به حساب می‌آید.

بورس بین‌الملل در انتظار برجام

در چند ماه اخیر خبرهای مختلفی از مذاکرات برجام رسیده که برخی ازآنها مثبت و برخی دیگر منفی بوده‌اند. با وجود این اخبار می‌توان گفت که هنوز تکلیف مذاکرات برجام مشخص نیست و بلاتکلیفی تاثیر منفی روی اقتصاد کشور دارد. بنابراین در شرایط فعلی افتتاح بورس بین‌الملل یک تناقض به شمار می‌آید.

کارشناسان می‌گویند که مذاکرات در حالت بلاتکلیف قرار گرفته و این موضوع تاثیر منفی روی اقتصاد کشور دارد. برخی از تحلیلگران عقیده دارند با وجود تحریم‌ها افتتاح بازاری با عنوان بورس بین‌الملل هزینه اضافه به اقتصاد کشور تحمیل می‌کند. اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و تحریم‎‌ها افزایش یابد، افتتاح یک بازار بین‌الملل تنها زیان درپی دارد.

از سوی دیگر اگر تحریم‌ها کاهش یابد یا توافقی صورت بگیرد. این بازار می‌تواند صرفه اقتصادی بسیار زیادی برای کشور داشته باشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    شما فعلا همین بورس داخلی رو جمع کنید که سهامدارها رو به خاک سیاه نشوندید و بورس بین اللمللی پیش کش.

  • ناشناس

    بله دولت سهم خودش را میخواهد درست است ولی این بازی دیگر از سهم خواهی گذشته است . باید مشوق و حمایت از سهامدار صورت گیرد . و شرکتهای خصوصی را اجازه دهند وارد بورس شود و بر اساس تضمین مالی که در توان دارد اجازه توزیع برگه سهام دهند و هر سال دارایی ان شرکت خصوصی کنترل شود . منتها منتها دخالت در توزیع سود و قیمت سهام شرکت خصوصی نباید بکنند .