روزنامه واشنگتنپست نوشته است که تحریمهای جدید معدود بانکهای ایرانی را که تا کنون مشمول تحریمهای ثانویه نبودهاند، هدف خواهند گرفت. پیش از این هم سه منبع مطلع در گفتوگو با شبکه خبری بلومبرگ اعلام کردند که دولت ترامپ قصد دارد 13 بانک ایرانی را تحریم کرده و ارتباط جهان با کل بخش مالی ایران را ممنوع اعلام کند.
به گزارش تجارتنیوز آنها توضیح دادهاند که با این تحریمها دو هدف را دنبال میکنند: بستن معدود منافذ مالی موجود در تحریمها که به دولت ایران اجازه کسب درآمد میدهد و بیاثر کردن وعده «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات برای بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر.
بر اساس توضیحات این منابع خبری معدود راههای باقی مانده ایران در کانالهای مالی جهان موجب شده است که ایران بتواند برخی تحریمها را دور بزند. مخالفان تحریم جدید گفتهاند که این اقدام ممکن است کانالهایی را که ایران از آن برای واردات اقلام بشردوستانه مانند غذا و دارو استفاده میکند، مسدود کند اما طراحان این پیشنهاد به دولت ترامپ اعلام کردهاند که تنها ارتباط یک بانک ایرانی را با سوئیفت حفظ میکنند تا از طریق آن اقلام بشردوستانه به ایران ارسال شود.
بنا به توضیحات این منابع خبری طراح تحریمهای جدید چند تن از اعضای کنگره نمایندگان امریکا و بنیاد دفاع از دموکراسیها هستند. در این گزارشها ادعا شده است که بنیاد دفاع از دموکراسیها روابط نزدیک و دیرینهای با اسراییل دارد.
تحریمهای جدید چه محدودیتهایی ایجاد میکند؟
بهالدین حسینیهاشمی، کارشناس بانکی درباره تاثیر تحریمهای جدید به تجارتنیوز میگوید که در حال حاضر تقریبا تمام ارتباط ایران با شبکه بانکی جهان قطع است و پول به صورت چمدانی یا از طریق صرافیها منتقل میشود و تجارت ایران به شیوه تهاتر کالا به کالا جریان دارد.
به گفته این کارشناس تعدادی از بانکهای خصوصی ایران به صورت محدود مبادلات مالی انجام میدادند که با این اتفاق آنها هم به سرنوشت سایر بانکها مبتلا میشوند. بنا به توضیحات هاشمی این بانکها بیشتر مبادلات را از طریق ارزهایی مانند یوآن و روبل انجام میدادند و حجم مبادلات مالیشان قابل توجه نیست.
این کارشناس بانکی همچنین توضیح میدهد که ایران به دلیل حضور در لیست سیاه FATF همچنین قادر نیست مبادلات مالی خود را با کشورهایی انجام دهد که با آنها پیمانهای پولی چند جانبه دارد یا واردات در ازای صادرات انجام دهد.
بنابراین در حال حاضر سنگینترین فشارها بر مبادلات تجاری ایران قرار دارد و اگر امریکا تحریمها را به نقطهای برساند که در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات، کاهش آن دشوار شود، وضعیت اقتصادی ایران در کوتاهمدت تغییری نخواهد داشت.
سیاست خارجی باید تغییر اساسی کند. چون دشمنی و ایجاد تنش نتیجه ای جز فشار بیشتر بر اقشار ضعیف جامعه اثری دیگر ندارد.
اگه نظارت تشدید بشه…احتکار سریع و قاطع مجازات بشه…تولید داخل تقویت شه…عاملین گرونیهایی لحظه ای در فضای حقیقی و مجازی …تنبیه شن و…چه دلیلی داره …ما که کشوری هستیم که کلی از کالاهارو خودمون تولید میکنیم …اینقدر بهمون فشار بیاد و همه چی رو به دلار ربط بدیم…
آمریکا هیچ غلط میکند. نمیکند. شما ؟؟؟
تو را بخدا دیگه بسه. خسته شدیم بابا از هر دری که فقر بیاد ایمان از در پشتی میره. دلار شد ۳۰ هزار تومن دیگه حتی نمیتونیم نون و ماست هم بخوریم
تمام دنیا در ارامش زندگی میکنن فقط ایرانه که هر سال تورم هست بخدا قسم از زنده موندنمون سیر شدیم اخه این چه زندگیه که ما داریم
بابا بشینین با امریکا صحبت کنین این مسئله رو حل کنین. از قدیم میگن هر کس قهر کرد خودشو بی بهر کرد
سری که درد نمیکنه دستمال نمیبندن بابا غرور مال ادم نفهمه
امروز ایران نتیجه کارهای اشتباه که نباید انجام میشده یا کارهایی که باید انجام میشده ونشده
مشکل سر چیه؟ نفت ،اگر مثل بعضی از کشور ها از ابتدا اقتصادمان بدون نفت اداره میشد الان نه کسی جرات تحریم داشت ونه تحریم ها اثری داشت
گوشت و برنج میخواییم چکار کلم می خوریم خوش به حال تو که گیاه خواری همین شماها این حرفها رو زدین نگبت مملکتمون رو گرفت برات متأسفم گیاه خواااااااااار