خبر مهم:

کد مطلب: ۳۷۵۳۱۳

آژانس بین‌المللی انرژی گزارش داد:

نگرانی در مورد کاهش عرضه نفت ایران

نگرانی در مورد کاهش عرضه نفت ایران

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرده است: اگرچه در سه ماهه دوم سال، تقاضا برای نفت با سرعت کمی افزایش می‌یابد، اما به دنبال تحریم‌های آمریکا علیه ایران ذخایر جهانی به شدت کاهش خواهد یافت.

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود در مورد مختل شدن عرضه به دنبال تحریم‌های آمریکا علیه ایران هشدار داده و نوشته است: با توجه به آهسته‌تر شدن رشد اقتصادی در آسیا، تقاضا برای نفت در ادامه سال با سرعت کمتری افزایش می‌یابد.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از بلومبرگ ، در این گزارش آمده است که مصرف ناامیدکننده سوخت در کشورهای چین، ژاپن و برزیل به این معناست که 2019 سه ماهه اول سختی را پشت سر گذاشت و به این ترتیب، ذخایر جهانی نفت طی این مدت به‌طور شگفت‌انگیزی افزایش یافت.

این نخستین بار از اکتبر 2018 است که آژانس بین‌المللی انرژی چشم‌انداز خود در مورد تقاضای جهانی نفت را کاهش داده است.

با وجود این، بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی می‌شود در سه ماهه دوم سال، در حالی که تقاضا رو به افزایش است ، ذخایر جهانی به شدت کاهش یابد. در این میان تحریم‌های ایالات متحده علیه صنعت نفت ایران موجب می‌شود، میزان تولید این کشور به پایین‌ترین سطح از زمان جنگ با عراق در دهه 1980 برسد.

در حال حاضر، قیمت نفت کمی بیش از 70 دلار در هر بشکه است؛ اما معامله‌گران در انتظار تاثیر کامل تحریم‌های آمریکا علیه ایران هستند. هنوز مشخص نیست که عربستان و دیگر اعضای اوپک تا چه حد و با چه سرعتی کاهش عرضه ایران را جبران می‌کنند.

در عین حال تنش‌ها در خاورمیانه افزایش یافته؛ اخیرا تاسیسات نفتی عربستان هدف حمله نیروهای یمنی قرار گرفت.

بر اساس برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی، تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه اول سال 400 هزار بشکه در روز کاهش یافته و برای ادامه سال این میزان 200 هزار بشکه در روز گزارش شده است. در نتیجه، نرخ رشد تقاضا برای سال 2019 به 90 هزار بشکه در روز کاهش یافت. بنابراین میانگین رشد تقاضا برای نفت در سال جاری میلادی یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز است.

در سه ماهه نخست سال، علی‌رغم کاهش قابل توجه اوپک پلاس، ذخایر جهانی نفت 700 هزار بشکه در روز رشد داشت. این میزان هفت برابر بیشتر از برآورد قبلی است.

با وجود این مازاد اما آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که ذخایر نفت در کشورهای توسعه‎یافته در ماه مارس 25.8 میلیون بشکه در روز کاهش یافته و از لحاظ سطح مورد نیاز برای تقاضای پیش‌بینی‌شده به پایین‌ترین میزان از ماه ژوئیه رسیده است.

تولید ایران در حال حاضر به پایین‌ترین سطح از سپتامبر 2013 رسیده و پیش‌بینی می‌شود، با شدت تحریم‌ها و پایان معافیت‌ها این روند کاهشی ادامه یابد.

وزیر انرژی عربستان سعودی پیش‌تر در اواخر ماه آپریل اعلام کرد که نیاز مشتریان ایران را برآورده خواهد کرد هرچند برای افزایش تولید عجله‌ای ندارد.

در حال حاضر عربستان سعودی و دیگر اعضای اوپک میزان تولید خود را ثابت نگه داشته‌اند. در ماه گذشته این‌ کشورها در مجموع 30.2 مییون بشکه در روز استخراج کرده‌اند.

در پایان هفته جاری قرار است کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک از جمله روسیه و قزاقستان در شهر جده دیدار و در مورد نحوه مدیریت منابع نفتی در نیمه دوم سال تصمیم‌گیری کنند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • رضابانکی

    قیمتها راخودشان۰ افرادی خاص ۰ تعیین میکنند ارتباطی به عرضه وتقاضاندارد۰۰۰وگرنه فقط با گفتن اینکه ایران تحریم کامل وصادراتش صفرمیشود قیمتها بایدبه ۱۰۰دلار برسد۰۰۰پس حکایت از اون فیلم ساختگی چندسال پیش امریکاست عمدا شرکتهایش ورشکسته اعلام ووتا دلاربی ارزش وقیمت نفت به چین وو فشاراورد وطلاهایش به قبمت بسیاربالادرانس ۱۹۲۲دلاربفروشدوبعدکه همه رافروخت حال ظرف سه ماه شرکتهای اس ان پی وووازورشکستگی خلاص ورشد نمودند واقعا هیچ انسان عاقلی اینراباورمبکند که شرکتی به ان عطمت ورشکسته وچندماهه ازورشکستگی نجات وبه اوج برسدابن مسایل مضجک نیست خنده دارنیست اصلا بامفاهیم واصول تجارت همخوانی دارد اما امربکا چون بی ارزش کردن دلار به جهان ضربه میزند نه امربکا اری ابن رفتارها رامیکند وبا ورسکستگی ملتهای جهان نابودی اقتصاددیگران۰ ۰چون دلارذخیره ارزجهانی است۰۰ منتفع میشود امریکا باگرفتن سه امتیاز خاص ازابرقدرتها برجهان حاکم شد۰وگرنه هرگز به این جابگاه نمیرسید ولایقش نبود ۰۰۰لذا همه مجبورند وانگلیسی امریکایی براحتی صحبت میکنند حتی روسیه وچین ۰پس محتاج زبان اوهستید وروبل وبوان روس وچین بی ارزشند چون ذخیره ارزجهانی نیستند وتصمیم گیربهادرامریکاست هرسه رااز[…] اموخت