موضوعات داغ: # مذاکرات # قیمت خودرو # ارزش معاملات بورس # بازار سهام # اجاره بها مسکن # اجاره‌بهای مسکن # قیمت ارز # صنایع بورس

ترامپ لیر ترکیه را بی‌ارزش کرد

ترامپ توافق تجارت ترجیحی آمریکا با ترکیه را که به این کشور اجازه می‌داد دسترسی بدون تعرفه‌ای به بازارهای ایالات متحده داشته باشد را لغو کرد و موجب افت ارزش لیر شد.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از راشاتودی، دونالد ترامپ توافق تجارت ترجیحی آمریکا با ترکیه را، که به این کشور اجازه می‌داد دسترسی بدون تعرفه‌ای به بازارهای ایالات متحده داشته باشد، لغو کرد. بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند این اقدام در برابر سیاست‌گذاری‌های مستقل روز افزون آنکارا صورت می‌گیرد.

بیش از دو ماه پس از اینکه رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده بود ترکیه را از سیستم جامع ترجیحی تجاری (جی‌اس‌پی) خارج خواهد کرد، ترامپ شب گذشته دسترسی آنکارا به این سیستم را قطع کرد.

این اقدام به دنبال افزایش تنش‌های بین دو کشور در برخی موارد، شامل دست نکشیدن ترکیه از خرید اس ۴۰۰ روسیه، صورت می‌گیرد. ایالات متحده این خرید را تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی و منافع خود می‌داند.

در سال ۲۰۱۷، آمریکا ۱.۶۶ میلیارد دلار از کالاهای ترکیه را تحت این برنامه دریافت کرده بود، که این حدود ۱۸ درصد از کل واردات آمریکا از این کشور را تشکیل می‌داد.

ارزش لیر ترکیه ۰.۳ درصد افت کرد و به نرخ برابری ۶.۰۶ رسید.

منبع: مهر 

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی