موضوعات داغ: # بندر شهید رجایی # ترامپ # پیش بینی بازارها # مذاکرات ایران و آمریکا # قیمت خودرو # قیمت سکه # بازار سهام # پیش بینی بورس

ثبت ارزش ۹۴.۲ هزار میلیارد ریالی در بورس انرژی

رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در دومین هفته اردیبهشت میزبان دادوستد مجموعا ۹۶ هزار و ۸۹۱ تن محصول و ثبت مجموع ارزشی برابر ۳۲ هزار و ۴۴ میلیارد ریال بود. ارزش ریالی ثبت شده در این رینگ معادل ۳۴ درصد ارزش کل بازار در هفته مورد بررسی بود.

به گزارش تجارت نیوز، مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در تمامی بازارهای بورس انرژی ایران در هفته منتهی به آخرین روز کاری برابر دهم اردیبهشت به ۹۴ هزار و ۲۰۲ میلیارد ریال رسید. ۵۹ درصد کل ارزش بازار در این هفته در رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی به ثبت رسید و درواقع مربوط به فروش حامل‌های انرژی در این بازار بود.

سهم ۳۴ درصدی رینگ داخلی از ارزش بازار

رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در دومین هفته اردیبهشت میزبان دادوستد مجموعا ۹۶ هزار و ۸۹۱ تن محصول و ثبت مجموع ارزشی برابر ۳۲ هزار و ۴۴ میلیارد ریال بود. ارزش ریالی ثبت شده در این رینگ معادل ۳۴ درصد ارزش کل بازار در هفته مورد بررسی بود.
برترین فروش هفته در رینگ داخلی مربوط به شرکت پالایش نفت کرمانشاه بود. این شرکت ۲ سبد پایه ۲۰۲ را در رینگ داخلی عرضه کرد. این سبدهای پایه در قیمت پایه مورد دادوستد قرار گرفتند و این فروش مجموع ارزش ریالی برابر ۶۸۰ میلیارد ریال را رقم زد.

فروش ۱۶۷ هزار تن فرآورده هیدروکربوری صادراتی

رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در هفته منتهی به دهم اردیبهشت میزبان دادوستد ۱۶۷ هزار و ۳۵۹ تن محصول بود. این معاملات مجموع ارزش ریالی برابر ۵۵ هزار و ۹۴۷ میلیارد ریال را رقم زد.
برترین فروش هفته در رینگ بین‌الملل مربوط به شرکت ملی گاز ایران بود. این شرکت ۵۰ هزار تن گاز مایع تولیدی در مجتمع گاز پارس جنوبی را با قیمت پایه‌ای برابر منفی ۱۶۰ پریمیوم دلار به ازای هر تن عرضه کرد، با توجه به استقبال متقاضیان از این عرضه و رقابت قیمتی انجام شده برای کسب سهم از آن، متوسط قیمت فروش به منفی ۱۳۹.۲ پریمیوم دلار به ازای هر تن رسید. این فروش مجموع ارزش ریالی برابر ۱۶ هزار و ۶۹۸ میلیارد ریال را رقم زد.

فروش ۱.۲ میلیارد کیلووات ساعت برق

بازار برق بورس انرژی ایران در تمامی تابلوها در هفته اخیر مجموعا میزبان دادوستد یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۶۵۲ کیلووات ساعت برق بود؛ این معاملات به ثبت مجموع ارزشی برابر ۴ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال انجامید.
در هفته مورد بررسی منتهی به آخرین روز کاری برابر دهم اردیبهشت برابر یک میلیارد و ۱۸۶ میلیون و ۹۸۰ هزار کیلووات ساعت در تابلو مشتقه برق مورد دادوستد قرار گرفت که این معاملات شامل برق عرضه شده توسط نیروگاه‌های حرارتی بزرگ مقیاس بود و فروش سلف آن به ثبت مجموع ارزش ریالی برابر ۲ هزار و ۲۵۹ میلیارد ریال انجامید.
همچنین در بازه هفتگی مورد بررسی ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۷۴۴ کیلووات ساعت برق سبز نیز در بازار برق مورد دادوستد قرار گرفت، این معاملات مجموع ارزش ریالی برابر ۱۳۰ میلیارد ریال را رقم زد.
۳۵ میلیون و ۸۸۰ هزار کیلووات ساعت برق نیز در این هفته به شکل فیزیکی مورد دادوستد قرار گرفت، بخشی از این معاملات مربوط به نیروگاه‌های حرارتی بزرگ مقیاس و بخشی مربوط به نیروگاه‌های کوچک مقیاس بود. این معاملات مجموع ارزش ریالی برابر ۲ هزار و ۷۱ میلیارد ریال را رقم زد.

ثبت ارزش ۱.۷ هزار میلیارد ریالی در بازار اوراق بهادار

بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران در هفته اخیر در ۳ تابلو گواهی ظرفیت، گواهی صرفه‌جویی و صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله میزبان دادوستد انواع اوراق بهادار بود. مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در این بازار به هزار و ۷۴۸ میلیارد ریال رسید.
تابلو صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بازار اوراق بهادار بورس انرژی ایران در این هفته میزبان دادوستد ۸۶ میلیون واحد صندوق سینرژی بود. این فروش‌ها مجموع ارزشی برابر هزار و ۵۱۶ میلیارد ریال را در این بازار رقم زد.
در هفته مورد بررسی تابلو گواهی صرفه‌جویی میزبان معامله مجموعا ۲ میلیون و ۸۳ هزار ورقه گواهی صرفه‌جویی انرژی بود. این معاملات مجموع ارزش ریالی برابر ۱۵۲ میلیارد ریال را رقم زد.
همچنین دادوستد ۸۰۴ ورقه گواهی ظرفیت نقدی در تابلو گواهی ظرفیت به ثبت مجموع ارزش ریالی برابر ۷۹ هزار و ۵۹۵ میلیارد ریال انجامید.
بازار مشتقه بورس انرژی ایران نیز در هفته منتهی به دهم اردیبهشت میزبان دادوستد ۵ ورقه اوراق سلف موازی استاندارد بود. این فروش مجموع ارزش ریالی برابر ۸۱۰ میلیون ریال را به همراه داشت.

مهم‌ترین عرضه‌های پیش‌رو

بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در روز ابتدایی هفته یعنی شنبه سیزدهم اردیبهشت میزبان چندین عرضه در رینگ داخلی و بین‌الملل خواهد بود. از مهم‌ترین این عرضه‌ها به لحاظ حجمی می‌توان به برنامه عرضه صادراتی ۶ هزار تن گاز مایع شرکت پالایش نفت آبادان در رینگ بین‌الملل و عرضه ۳ هزار تن حلال ۵۰۲ شرکت پالایش نفت اصفهان در رینگ داخلی اشاره کرد.

منبع: بورس انرژی

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی