موضوعات داغ: # ارزش معاملات بورس # پیش بینی بازارها # بانک مرکزی # قطعی برق # بورس کالای ایران # عرضه خودرو در بورس کالا # ناترازی بانک ها # تسهیلات بانکی

جزئیات مبادلات مرزی در مقررات تجاری سال 93

کتاب مقررات صادرات و واردات هر ساله آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی را منتشر و براساس آن فهرست بازارچه‌های مرزی و فهرست کالاهای وارداتی توسط مرزنشینان را اعلام می‌کند. براساس آیین‌نامه اجرایی قانونی ساماندهی مبادلات مرزی کلیه‌ی اهالی ساکن در مناطق مرزی کشور به استثنای اهالی ساکن در شهرهای مرکز شهرستان‌ها می‌توانند با دریافت […]

کتاب مقررات صادرات و واردات هر ساله آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی را منتشر و براساس آن فهرست بازارچه‌های مرزی و فهرست کالاهای وارداتی توسط مرزنشینان را اعلام می‌کند.

براساس آیین‌نامه اجرایی قانونی ساماندهی مبادلات مرزی کلیه‌ی اهالی ساکن در مناطق مرزی کشور به استثنای اهالی ساکن در شهرهای مرکز شهرستان‌ها می‌توانند با دریافت کارت مبادلات مرزی مشمول تسهیلات مبادلات مرزی شوند.

این کارت‌ها توسط سازمان بازرگانی هر استان صرفا برای سرپرستان خانوارها صادر و هر ساله در دی‌ماه و بهمن‌ماه تمدید می‌شود. مرزنشینانی که کارت مبادلات مرزی دارند می‌توانند به‌طور مستقل اقدام به مبادله مرزی کرده و کارت خود را به یکی از شرکت‌های تعاونی مرزنشین محل سکونت خود که در آن عضویت دارند واگذار کنند. شرکت‌های تعاونی پس از دریافت کارت مطابق با تعداد کارت‌های صادر‌شده و اعضای آن کارت‌ها را مهر کرده و فهرست آن را به تایید سازمان‌ بازرگانی استان‌ها می‌رسانند.

  تعداد اعضای یک خانواده مرزنشین با سرپرست حداکثر پنج نفر است. سقف مبادلات مرزی هر استان نیز از سه درصد به بالاست.

خرید و فروش کالاهای وارد شده توسط مرزنشینان و شرکت‌های تعاونی آنها در استان‌های مرزی به صورت خرده‌فروشی در همان استان مرزی مجاز بوده ولی خروج کالاهای مذکور از استان مرزی به سایر نقاط کشور به صورت تجمیعی و تجاری با حذف معافیت‌ها و پرداخت مابه‌التفاوت حقوق ورودی و تاییدیه گمرک و موافقت شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان مجاز است.

هم‌چنین مبادلات در بازارچه‌های مرزی پس از استقرار ماموران وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و نیروی انتظامی با اعمال مقررات مربوط به صادرات و واردات کالا مجاز خواهد بود.

در حال حاضر 57 بازارچه مرزی در کشور تصویب شده که می‌توان به تمبرچین، قاسم رش، ساری سو، رازی، سرو، جلفا، سیران بند، سیف، پرویز‌خان، خسروی، مرکز تجاری قطر، گناوه، پیشین، گمشاد، باجگیران، دوکوهانه، یزدان، بازارچه پل، بازارچه آستارا، پارس آباد، آبادان، خرمشهر، بندر جاسک، جزیره هرمز، جزیره ابوموسی، بندر لنگه، میناب، زابل، چابهار، بیرجند و مهران اشاره کرد.

همچنین واردات 71 قلم کالا توسط مرزنشینان فهرست شده است که در این فهرست کالاهای خوراکی صد‌درصد تخفیف و کالاهای غیرخوراکی 50 درصد تخفیف دارند.

برنج خوراکی 50 کیلوگرم در سال برای هر نفر، قند و شکر 15 کیلو برای هر نفر در سال، چای یک کیلوگرم برای هر نفر در سال، روغن مایع و جامد 10 کیلو برای هر نفر در سال، انواع ادویه سه کیلوگرم برای هر نفر در سال، جاروبرقی برای هر 50 نفر یک دستگاه در سال، تلویزیون 40 اینچ و بالاتر یک دستگاه برای هر پنج خانوار در سال، انواع پارچه برای خانوار 10 متر در سال و یخچال و فریزر یک دستگاه برای هر 10 خانوار در سال از جمله این کالاها است.

 

 

 

ایسنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی