موضوعات داغ: # بندر شهید رجایی # ترامپ # پیش بینی بازارها # مذاکرات ایران و آمریکا # قیمت خودرو # قیمت سکه # بازار سهام # پیش بینی بورس

جمهوری اسلامی: تأخیر مذاکرات ایران و آمریکا مانعی در مسیر اصلی نیست

به تأخیر افتادن دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، به هر علت که باشد اختلالی در اصل مذاکره بوجود نخواهد آورد.

به گزارش تجارت نیوز، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در عین حال با توجه به اضافه شدن مایکل آنتون، از عناصر مورد اعتماد ترامپ به هیأت آمریکائی و تحولاتی که در یک هفته اخیر به وجود آمده، می‌توان آینده مذاکرات و نتایج آن را در چند بخش تحلیل کرد.
1- مایکل آنتون، که از افراد نزدیک به ترامپ است و در دولت اول او نیز حضور داشته و زبان قدرت را ترجیح می‌دهد، ممکن است درصدد کسب امتیازات بیشتر برای آمریکا باشد و مسیر طی شده توسط ویتکاف را تا حدودی تغییر دهد. این روش ممکن است مذاکرات را کمی دشوار کند ولی نه ایران قرار است از خط قرمز مورد نظر خود کوتاه بیاید و نه آمریکا می‌تواند امتیاز بزرگ توافق با ایران را که برای ترامپ یک شانس کم‌نظیر است از دست بدهد.
2- ایران، در عین حال که در پی ساختن سلاح اتمی نیست، برخورداری از غنی‌سازی به میزانی که برای مصارف غیرنظامی لازم است را خط قرمز خود می‌داند و از آن کوتاه نخواهد آمد. مقامات آمریکائی مرتبط با مذاکرات ازجمله خود ترامپ بر روی نفی سلاح هسته‌ای تکیه کرده‌اند و با غنی‌سازی در اندازه مورد نیاز برای مصارف غیرنظامی در مذاکرات مخالفتی نشان نداده‌اند. حضور مایکل آنتون هم نمی‌تواند این رویداد را دچار تغییر کند.
3- آمریکای ترامپ در دومین دوره ریاست ‌جمهوری تمایلی به جنگ در هیچ نقطه‌ای از جهان ندارد و مشکلات بزرگی از قبیل بدهی‌های کم‌سابقه و رقابت نفس‌گیری که با چین دارد، مجال ورود به جنگ را به ترامپ نمی‌دهد. هزینه 7 تریلیون دلاری اسلاف ترامپ در خاورمیانه که به اعتراف خود ترامپ هیچ دستاوردی برای آمریکا نداشت و بن‌بستی که هم‌اکنون ارتش آمریکا در جنگ یمن گرفتار آن شده، عواملی هستند که مانع ورود این کشور به جنگ‌های جدید می‌شوند. بنابراین، طبیعی است که ترامپ تلاش کند با ایران به توافق برسد و نام خود را در کتاب تاریخ آمریکا به عنوان رئیس‌ جمهوری که توانست مشکل کشورش با ایران را حل کند ثبت نماید.
4- خاورمیانه نیز تاب درگیری‌های جدید را ندارد. سران کشورهای خاورمیانه استقبال خوبی از مذاکرات ایران و آمریکا کرده‌اند و موفقیت این مذاکرات را به نفع منطقه می‌دانند. شیطنت‌های جدید نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی و زبان‌درازی‌هائی که علیه ایران کرده نیز نمی‌تواند ترامپ را از مسیری که برای حل اختلافات با ایران انتخاب کرده است برگرداند. خود ترامپ بعد از دور سوم مذاکرات عمان گفت: «توافق با ایران، خیلی زود حاصل خواهد شد.» این موضعگیری بیانگر نیاز آمریکای ترامپ به توافق با ایران است حتی اگر با خشم و نارضایتی سران رژیم صهیونیستی همراه باشد.
5- طرف ایرانی هم از موفقیت مذاکره با آمریکا منتفع خواهد شد. ایران، بازار بزرگی برای سرمایه‌گذاری است بطوری که به ‌تنهائی از تمام کشورهای خاورمیانه قابلیت‌های بیشتری دارد. توافق با آمریکا و رفع تحریم‌ها راه را برای سرمایه‌گذاری کشورهای غربی در ایران باز می‌کند و علاوه بر سرمایه‌گذاران، ایران نیز از رهگذر این سرمایه‌گذاری‌ها استفاده زیادی نصیب خود خواهد کرد و به اقتصاد کشور رونق خواهد بخشید. مجموعه نفت و گاز ایران بی‌نظیر است. ایران می‌تواند سرمایه معطل مانده خود در این بخش را به جریان بیندازد و مردم را از درآمدهای آن بهره‌مند سازد. بازگشت نیروهای متخصص ایرانی به کشور و سرازیر شدن سرمایه‌های خارج شده از ایران به کشور نیز از امتیازات به نتیجه رسیدن مذاکرات خواهند بود که به رونق یافتن اقتصاد کشور، حل مشکلات معیشتی مردم و تأمین رفاه عمومی کمک خواهند کرد. این نکات را می‌توان علائم مثبتی برای آینده روشن مذاکرات ایران و آمریکا در عُمان دانست.

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی