کد مطلب: ۷۵۵۷۹۸

رئیس سازمان بورس عنوان کرد:

اعمال سلیقه دستگاه نظارتی مانع توسعه صنعت خودرو

اعمال سلیقه دستگاه نظارتی مانع توسعه صنعت خودرو

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که نمی‌توان از خودروسازها توقع داشت قیمت خودرو را به نصف کاهش دهند و با همان کیفیت به دست خریداران برسانند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار وضعیت نهایی عرضه خودرو در بورس کالا را تشریح کرد.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس در رابطه با ضرر و زیان قرعه‌کشی خودرو بیان کرد: از طرفی از خودروسازان می‌خواهیم که خودرو را با نصف قیمت تمام شده، به فروش برسانند و در عین حال نیز انتظار خودروی با کیفیت از آنها داریم.

وی افزود: از طرفی مدیران خودروسازها توسط دولت تعیین می‌شوند و با وجود اقدامات دستوری در این صنعت، آنها مورد بازخواست قرار می‌گیرند.

عشقی ادامه داد: زمانیکه می‌خواهیم اقدامی سازنده انجام دهیم، یک دستگاه نظارتی با استدلال، اختلالی در آن ایجاد می‌کند و بدون اینکه وجه قانونی و حقوقی داشته باشد، مانع از اقدامی می‌شود که امیدها به آن بسته شده است. مقام‌معظم رهبری نیز امروز در فرمایشات خود به این موضوع اشاره داشتند.

قابل توجه است جلسه‌ای که امروز قرار بود با حضور وزیر اقتصاد، اعضای شورای رقابت و شورای عالی بورس برگزار شود نیز به دلیل عدم حضور برخی اعضای شورای عالی بورس به زمان دیگری موکول شد.

مجید عشقی درباره سرنوشت عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: این موضوع جزئیات زیادی دارد اما درحال مذاکره با شورای رقابت هستیم تا دستورالعملی که درحال آماده‌سازی آن هستند طبق کالاهایی باشد که در سال‌های گذشته به آن وارد شدند. محصولاتی مانند پتروشیمی، محصولات فولادی، روغن پایه و … .

وی ادامه داد: البته شورای رقابت هنوز وارد جزئیات نشده و کلیات را تصویب کردند اما این موضوع زمان‌بر خواهد بود. امیدواریم باهماهنگی که ایجاد می‌شود صنعت لطمه نبیند و بتواند محصولات خود را با قیمت‌های بازار بفروشد.

رئیس سازمان بورس به این سوال که آیا عرضه خودروها تا زمان تصمیم‌گیری نهایی متوقف خواهد شد یا خیر، پاسخ داد: ما سعی می‌کنیم دغدغه‌های دوستان را لحاظ کنیم اما تا جمع‌بندی موضوع خیلی طول نمی‌کشد. سعی می‌کنیم مقررات شورای رقابت هم نقض نشود و عرضه‌ها آغاز می‌شود. نمی‌توان قطعی گفت که عرضه‌ها متوقف می‌شود، عرضه‌ها ادامه دارد؛ درمورد یکی دو خودرو که دوستان نظر دارند درحال مذاکره هستیم.

عشقی با بیان اینکه در شورای ملی رقابت در مورد عرضه خودرو در بورس کالا اختلاف نظر جدی وجود دارد، عنوان کرد: نظرات باید جمع‌بندی شود.

بررسی وضعیت قیمت دلار بر شاخص بورس

وی همچنین درمورد اینکه چرا افزایش قیمت دلار روی شاخص بورس تاثیرگذار نبوده است، توضیح داد: دلاری که شرکت‌ها برای فروش محصولات استفاده می‌کنند روی سودآوری با فاصله تاثیر دارد. البته عوامل دیگری هم روی روند بازار موثر است.

فروش شرکت‌ها با دلار افزایش یافته اما هزینه ها هم بالا رفته است. ضمن اینکه فقط یک متغیر روی شاخص تاثیرگذار نیست.

تاثیر افزایش هزینه‌ها بر صنایع

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره پیش‌بینی افزایش هزینه صنایع در لایحه بودجه و تاثیر آن روی بازار سرمایه گفت: قطعا زمانی که افزایش هزینه‌ها زیاد باشد رپی بازار اثر دارد. ما نکاتی داشتیم که درحال رایزنی با مجلس هستیم. نزدیک به ۴۰ پیشنهاد از سوی سازمان بورس در سامانه مجلس ثبت شده است و امیدواریم وضعیت به نفع صنایع موجود تغییر کند.

عشقی در ادامه درمورد آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت نیز اظهار کرد: هنوز لیست نهایی را به ما ندادند. جلسات درحال برگزاری است.

وی همچنین درمورد عرضه خودروهای خارجی در بورس کالا گفت: ریسک‌های خاصی برای این خودروها متصور است از جمله اینکه تحویل به موقع نباشد. با دست اندرکاران واردات مذاکره می‌کنیم که ریسک را به نحوی مدیریت کند. اگر مدلی ایجاد شود که ریسک را از بین ببرد عرضه خواهیم کرد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    خودرو به قیمت بازار یعنی مدیریت کاهش هزینه کشک زمانی اینکار درست هست که عرضه لااقل با تقاضا مساوی باشه

  • حسن

    ما نمی خواهیم قیمت ماشین مثل کشورهای پیشرفته باشه حداقل مثل قیمت عراق وافغانستان که باشه ،کارمند با۱۰ملیون حقوق کی می‌تواند درایران ماشین بگیره اگر بخواهیم قیمت درست شود بایدسهام خودرو ازمسئولان ودولت گرفته شود تاحمایتی از مصرف کننده هم شود انشاالله