کد مطلب: ۵۱۸۳۲۲

حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از تجارت خارجی

حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از تجارت خارجی

روز گذشته مجلس تصویب کرد نرخ حقوق ورودی کالاهای وارداتی بر مبنای نرخ سامانه سنا لحاظ شود؛ این تصمیم در حالی مصوب شد که پیش از این حقوق ورودی بر مبنای دلار ۴۲۰۰ از واردکنندگان دریافت می‌شد. با این مصوبه عملا از سال ۱۴۰۰ بهره‌گیری از دلار ۴۲۰۰ تومانی در واردات منتفی شد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود به بررسی حقوق ورود کالاها پرداختند. حقوق ورودی شامل سود بازرگانی و حقوق گمرکی می‌شود که در ارزیابی عمومی از آن به تعرفه واردات کالا و خدمات مشهور است و احکام آن باید از سوی بهارستان‌شین‌ها تصویب شود. اما سود بازرگانی از سوی دولت محاسبه و دریافت می‌شود.

با این تعاریف می‌توان گفت زمانی که کالا به گمرک وارد می‌شود،‌ گمرک برای اخذ حقوق ورودی باید ارزش آن کالا را تبدیل به ریال کند. برای انجام این امر نیز طبق ماده ۱۴ قانون امور گمرکی تبدیل ارز به ریال با قیمت اعلام شده از سوی بانک مرکزی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این خصوص به صورت هفتگی نرخ به گمرک اعلام می‌شود و در پرداخت حقوق گمرکی ملاک عمل قرار می‌گرفت.

حال با توجه به مصوبه مجلس نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز از رسمیت می‌افتد و نرخ سامانه سناکه میانگین معاملات صرافی‌ها به صورت روزانه است مبنای عمل قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه نرخ سامانه سنا در حال حاضر در محدود ۲۴ هزار تومان قرار دارد می‌توان گفت در صورتی که همین ارقام در سال آینده هم باقی بماند نرخ ارز مبنا برای اخذ حقوق ورودی حدود ۵ برابر خواهد شد.

برخی از کارشناسان با دفاع از تغییر نرخ مبنا و خدمات از ۴۲۰۰ تومان معتقدند که این اتفاق علاوه بر شفافیت زمینه‌های رانت را نیز از بین می‌برد. در مقابل برخی دیگر اگرچه اصل شفافیت را قبول دارند، اما دغدغه‌های اثر هزینه‌های این سیاست بر قیمت کالاهای وارداتی را دارند. از دید این گروه افزایش هزینه‌های حقوق گمرکی در این حجم می‌تواند اثر خود را در تورم کالاهای وارداتی نشان دهد.

البته دولت برای تعدیل فشار هزینه‌های این سیاست دو اقدام در دستور کار قرار داده است، در اقدام نخست حقوق ورودی کالای که نرخ حقوق ورودی آنها ۴ درصدی بوده را پایین آورد، برای نمونه در مورد دارو ظاهرا دولت حقوق ورودی را یک درصد و سود بازرگانی را صفر در نظر گرفته است تا قیمت دارو رشد بالایی نداشته باشد. در گام دوم نیز سود بازرگانی برخی کالا را کاهش خواهد داد که این امر به دلیل کاهش تاثیر نرخ ارز صورت خواهد گرفت.

داستان واردات خودرو

اما در میان مصوبات روز گذشته تعیین تعرفه ۸۶ درصدی برای خودرو نیز دیده می‌شود. در این خصوص این نکته در نظر گرفته شده است که در صورتی که قرار باشد واردات خودرو آزاد شود حداقل باید تعرفه ۸۶ درصدی با نرخ سامانه سنا در نظر گرفته شود. با یک دو دوتا چهار تا ساده می‌توان گفت قیمت به شکل چشمگیری افزایش خواهد یافت.

منبع: اقتصادنیوز

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • علی

    عملا دارن آب تو آسیاب قاچاق میریزن همین الان قاچاق بیداد می کنه و بازرگان و تولید کننده شناسنامه دار در حال جنگیدن در رقابت قیمتی با کالای قاچاق است ، با این طرح قاچاق حاشیه سود بالاتری پیدا می کنند ،
    راستی دوستان قایق خوش قیمت سراغ ندارند ؟

  • علی

    آقای قالیباف چرا جلوی واردات خودرو را گرفتی مگه قرار نبود ارزانی بیاوری تا طرح واردات خودرو را لغو کردی ماشینها گران شدند فکر میکنید با این کارهایتان رای می آورید؟؟؟

  • امیر

    این ارز ۴۲۰۰ از اول اشتباه بود با این پول هرچی که وارد میکردن تو بازار ازاد به قیمت دلار ۳۰ هزار تومنی میفروشن

    • ناشناس

      اینجا موضوع برای محاسبه گمرکی است ، حتی کسانی که الان با ارز سنا (آزاد) هم واردات انجام می دهند محاسبات گمرکی برایشان بالا می رود ، ارز ۴۲۰۰ که خیلی وقته فقط به مواد غذایی و دارو پرداخت می شود
      همین الان مواد اولیه تولیدی ها که با دلار آزاد واردات انجام می دهند هم باید گمرکی بیشتری پرداخت شود
      الان قاچاق کالا رونق می گیرد با این قانون جدید

  • ناشناس

    خودروهای داخلی هم گران خواهد شد