موضوعات داغ: # ارزش دلاری بورس # پاپ فرانسیس # پیش بینی بازارها # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # ارزش معاملات بورس # قیمت مسکن # بحران آب # هوش مصنوعی

حسین افشین: معاونت علمی شرکت‌داری نمی‌کند و در هیچ شرکتی سهامدار نیست

حسین افشین، معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با انتقاد از نگاه کوتاه‌مدت به هزینه در فناوری، آن را سرمایه‌گذاری بلندمدت خواند و گفت: «سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری بدون انتظار بازدهی فوری باید تقویت شود».

به گزارش تجارت نیوز، حسین افشین در این برنامه بر اهمیت هزینه و سرمایه‌گذاری بر فناوری کشور تأکید کرد و هزینه را برای فناوری به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت که نمی‌توان از آن انتظار بازدهی فوری داشت معرفی کرد.

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری درباره دریافت تسهیلات شرکت‌های دانش‌بنیان از معاونت علمی عنوان کرد: «معاونت علمی شرکت‌داری نمی‌کند و در هیچ شرکتی سهام‌دار نیست. گرفتن تسهیلات از معاونت علمی به معنای به معنای دریافت سهام از شرکت‌ها نیست.»

او در ادامه برنامه بیان کرد که اگر کشور قرار باشد در حوزه فناوری به پیشرفت چشمگیری دست پیدا کند باید نگاهی که در کشور نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری وجود دارد تغییر کند. افشین عنوان کرد که در سایر کشورها ۴ درصد از بودجه کشور صرف هزینه تحقیق و توسعه می‌شود.

به گفته او برنامه کشور در سال ۱۴۰۴ این بود که هزینه تحقیق و توسعه در کشور نزدیک به چهار درصد از بودجه را به خود اختصاص دهد درحالی که اکنون عدد واقعی سهم تحقیق و توسعه از بودجه کشور نزدیک به سه دهم درصد است.

افشین در راستای تلاش‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای یافتن راه حلی مناسب در جهت تأمین مالی شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان بیان کرد: «سعی کردیم مدل‌های مختلف تأمین مالی را گسترش دهیم. در جلسات ممتد با ذی‌نفعان فناوری و دانش‌بنیان کشور در نتیجه به یک بسته رسیدیم که در آن مدل‌های مختلف سرمایه‌گذاری و تأمین مالی را داشته باشیم.»

او ادامه داد: «یکی از مدل‌ها بحث اوراق خاص با نام خاص است که نام آن را اوراق توسعه فناوری گذاشتیم و درباره آن با بانک مرکزی به توافق رسیدیم و قصد داریم ۲۰ همت به شرکت‌هایی که در حوزه دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری می‌کنند کمک کنیم.»

افشین همچنین بیان کرد معاونت علمی در راستای تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها با صندوق توسعه ملی به توافقی رسیده است که بر مبنای آن صد میلیون دلار بر دانش‌بنیان‌ها سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

افشین در این برنامه عنوان کرد که تا کنون بر فناوری نانو ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته است که درآمد سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۲، ۶۰ همت بوده و مقدار ۶ همت نیز به عنوان مالیات بر ارزش افزوده در این حوزه به دولت برگردانده شده است.

او درباره فناوری نانو گفت: «در سال پیش رو در فناوری نانو هر روز یک محصول تازه معرفی خواهیم کرد.»

منبع: پیوست

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی