موضوعات داغ: # پاکستان # آمریکا # پیش بینی بازارها # بازارخودرو # قیمت خودرو # قیمت دلار # قطعی برق # آموزش و پرورش
«تجارت‌نیوز» از نشست خبری «اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌‎ونقل و شهرسازی سال 1404» گزارش می‌دهد:

آزمایش هواپیما سیمرغ تا سال آینده انجام می‌شود / تولید انبوه 113 واگن وارد مرحله اجرا شده است

پروژه ساخت هواپیما 72 نفره دنبال می‌شود / نمی‌‎توان انتظار داشت پروژه‌های ساخت هواپیما در بازه‌های کوتاه‌مدت به نتیجه برسند
هواپیما سیمرغ
حسین شکری، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی، با تشریح اهداف و برنامه‌های این ستاد در سال ۱۴۰۴، از آغاز تولید انبوه ۱۱۳ واگن مترو با مشارکت بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان، ادامه پروژه ساخت هواپیمای سیمرغ با همکاری وزارت دفاع و تدوین استانداردهای پروازی، و همچنین پیگیری پروژه تحقیقاتی طراحی هواپیمای ۷۲ نفره خبر داد. شکری بر لزوم تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، توسعه زنجیره تامین داخلی و نگاه بلندمدت به پروژه‌های کلان هوافضایی تاکید کرد.

به گزارش تجارت نیوز، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری روز چهارشنبه 17 اردیبهشت‌ماه 1404 میزبان نشست خبری با عنوان «اهداف و برنامه‌های ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌‎ونقل و شهرسازی سال 1404» بود که با حضور حسین شکری دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوا فضا، حمل و نقل و شهرسازی، و اهالی رسانه برگزار شد.

شکری در ابتدای این نشست به تشریح مسیرهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان پرداخت. از نظر او، رشد اقتصاد دانش‌بنیان از دو طریق قابل دستیابی است. اول اجرای طرح‌های بزرگ ملی که به ایجاد و توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان در اطراف این پروژه‌ها منجر می‌شود.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوا فضا، حمل و نقل و شهرسازی، راه دوم را تقویت ارتباط میان پژوهش‌های دانشگاهی و بخش صنعت از طریق همکاری با بنیاد علم ایران دانست تا علاوه بر پیشبرد پروژه‌های عظیم، ارتباط نزدیک‌تری بین ظرفیت‌های علمی کشور و نیازهای صنعتی برقرار گردد.

تولید انبوه 113 واگن مترو وارد مرحله اجرا شده است

در سال ۱۳۹۸، پروژه‌ای مشترک میان شهرداری تهران، شرکت متروی تهران و چندین شرکت دانش‌بنیان، از جمله شرکت مبنا و جهاد دانشگاهی، کلید خورد که فاز آزمایشی آن با موفقیت به سرانجام رسید.

حسین شکری در این باره اظهار کرد: «طبق قرارداد منعقدشده در سال ۱۴۰۲، تولید انبوه ۱۱۳ واگن مترو وارد مرحله اجرا شده است. همچنین در سال جاری، با پشتیبانی و نظارت شهرداری تهران، برنامه‌ای برای افزودن سه قطار جدید به ناوگان مترو با تکیه بر زنجیره تامین داخلی تدوین شده است. امیدواریم که روند کنونی در سال جاری هم حفظ شود تا در جهت برطرف‌سازی نیاز عمومی کشور قدم برداریم.»

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هوافضا، حمل‌ونقل و شهرسازی با اشاره به اینکه میزان داخلی‌سازی در این پروژه از ۳۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته، افزود: «بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان و فعال بخش خصوصی در این طرح مشارکت داشته‌اند. این همکاری، چرخه‌ای اقتصادی پویا و پایدار در این حوزه ایجاد کرده است.»

آزمایش هواپیمای سیمرغ تا سال آینده انجام می‌شود / پروژه تحت مالکیت وزارت دفاع با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان دنبال می‌شود

حسین شکری اعلام کرد: یکی از پروژه‌های کلیدی معاونت علمی در سال جاری، مشارکت در ساخت هواپیمای سیمرغ است. این هواپیما بر اساس یک پلتفرم موجود طراحی شده و انتظار می‌رود آزمایش‌های پروازی آن تا سال آینده، با همکاری سازمان مرتبط زیرمجموعه وزارت دفاع و یک شرکت دانش‌بنیان، برای تدوین و دریافت استانداردهای موردنیاز انجام شود.

شکری در تکمیل اطلاعات بیان‌شده پیرامون این پروژه افزود: «این هواپیما با بهره‌گیری از پلتفرم هواپیمای ایران ۱۴۰ طراحی شده و برنامه‌ریزی شده است که تا سال آینده، آزمایش‌های پروازی آن با مشارکت سازمان هواپیمایی کشوری انجام شود. این پروژه تحت مالکیت وزارت دفاع است و شرکت‌های دانش‌بنیان وظیفه دارند در تدوین و دریافت استانداردهای لازم این هواپیما از سازمان هواپیمایی کشوری همکاری کنند.»

وی همچنین به امضای تفاهم‌نامه‌ای با شرکت‌های هواپیمایی خصوصی اشاره کرد و گفت: «این توافق به شرکت‌های خصوصی این امکان را می‌دهد که در صورت کسب استانداردهای لازم، از هواپیمای سیمرغ در ناوگان غیرنظامی خود بهره‌برداری کنند.»

وی در پایان توضیحات خود اعلام کرد: «توافق‌نامه‌ای با شرکت‌های هواپیمایی خصوصی امضا شده تا در صورت اخذ مجوزهای غیرنظامی، این هواپیما در ناوگان آن‌ها به‌کار گرفته شود.»

پروژه ساخت هواپیما 72 نفره دنبال می‌شود / نمی‌‎توان انتظار داشت پروژه‌های ساخت هواپیما در بازه‌های کوتاه‌مدت به نتیجه برسند

شکری همچنین اشاره کرد: «پروژه دیگری که دنبال می‌شود، طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره است که به‌صورت یک طرح دانشگاهی و تحقیقاتی تعریف شده است. هدف اصلی این پروژه، تولید فوری هواپیما نیست، بلکه توسعه دانش فنی و ایجاد فضایی برای فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه طراحی و تحقیق است تا در بلندمدت، نتایج آن در بخش‌های مختلف صنعت هوانوردی مورد استفاده قرار گیرد.»

وی تأکید کرد: «پروژه‌های ساخت هواپیما به دلیل هزینه‌های بالا و نیاز به سرمایه‌گذاری کلان، زمان‌بر هستند و نمی‌توان انتظار داشت در بازه‌های کوتاه‌مدت یک تا سه‌ساله به نتیجه برسند. به همین دلیل، حمایت‌های پیشین از این پروژه ادامه خواهد یافت و برنامه‌ای بلندمدت با بهره‌گیری از همکاری‌های بین‌المللی برای پیشبرد آن طراحی شده است.»

باید دید پروژه‌هایی مانند ساخت هواپیمای سیمرغ و توسعه هواپیمای ۷۲ نفره تا چه اندازه می‌توانند به مرحله بهره‌برداری برسند و چه سهمی در تحقق اهداف کلان اقتصاد دانش‌بنیان کشور ایفا خواهند کرد. موفقیت این طرح‌ها در گرو تداوم حمایت نهادی، تامین منابع مالی و تعامل موثر میان صنعت، دانشگاه و نهادهای حاکمیتی است.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی