به گزارش تجارتنیوز، وزیر راه و شهرسازی دولت ابراهیم رئیسی اخیراً در اظهار نظری عجیب اعلام کرد که برای نهضت ملی مسکن و کاهش قیمت تمامشده خانههای این طرح، سیمان و فولاد از بورس کالا خارج خواهد شد. پس از انتشار این اظهارات علاوه بر کارشناسان و تامین کنندگان این کالا، وزرای اقتصاد و صمت نیز مخالفت خود را با خروج سیمان از بورس کالا اعلام کردند.
حمید فرمانی، رئیس انجمن سیمان، در گفتگو با تجارتنیوز درباره احتمال اجرای این تصمیم گفت: این پیشنهاد باید از چند محور بررسی شود. خروج سیمان از بورس کالا از آن قبیل تصمیمهایی نیست که بتوان یک شبه گرفت و باید نظر کارشناسان مختلف را اخذ کرد.
وی ادامه داد: 60 تا 65 درصد مالکان و سرمایهگذاران در این حوزه شرکتهای خصولتی هستند که وابسته به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوقهای بازنشستگی به حساب میآیند، پس هر گونه تصمیم بر معیشت و کیفیت بازنشستگان تاثیرگذار است. در صورت اجرای این طرح بازدهی واحدهای سیمانی کاهش پیدا میکند و در بلندمدت تامین سیمان کشور تبدیل به یک مشکل خواهد شد. ضمن آنکه طرحهای توسعهای واحدهای سیمانی و حتی تامین تجهیزات و قطعات یدکی با مشکل مواجه خواهد شد.
پیامدهای خروج سیمان از بورس کالا
فرمانی با اشاره به سالهای قبل و زمانی که سیمان در بورس عرضه نمیشد تأکید کرد: دولت هیچگونه نظارتی بر عرضه سیمان در بازار آزاد ندارد و دوباره در صورت خروج سیمان از بورس کالا دلالبازی شکل میگیرد. نباید تجربه سال 1400 را فراموش کرد که کارخانه به صورت دستوری، هر کیسه سیمان را 35 هزار تومان عرضه میکرد، اما در بازار سیمان به کیسهای 135 هزار تومان رسیده بود و عملا واحدهای تولیدی کارگر دلالها شده بودند. 4 نفر دلال هر کدام با 10 میلیارد سرمایه جمع شده بودند و هر وقت کارخانه مشکل حقوق یا مالی داشت شرایط خود را تحمیل میکردند.
وی افزود: آن نماینده مجلس که در تریبون میگوید سیمانیها نهضت ملی مسکن را به گروگان گرفتند دوباره میخواهد به همان دوران بازگردد که کارخانههای سیمان کشور عملا گروگان دلالها بودند و هر چه آنها حکم میکردند باید اجرا میشد.
او تأکید کرد: تقریبا تمام کارشناسان این صنعت بر این عقیده هستند که در صورت اجرای این طرح سیمان ارزان نخواهد شد و شاهد افزایش قیمت خواهیم بود، دلالها، صنایع پاییندستی، افرادی که فرار مالیاتی دارند و چند دفتر دارند شرایطی را به وجود خواهند آورد که خود قیمت بازار را تعیین کنند.
تضمینی برای کاهش قیمت مسکن نیست
فرمانی با بیان اینکه تولیدکنندگان سیمان در صورتی موافق این طرح هستند که دولت تعهد دهد با حذف سود کارخانههای سیمان قیمت مسکن کاهش پیدا کند و نظارت بر بازار صورت بگیرد تصریح کرد: حساب و کتاب صنعت سیمان کاملا مشخص است. امروز کارخانههای سیمان با 25 درصد سود هر کیسه را 48 هزار تومان در بورس عرضه میکنند و خریدار با مالیات و هزینه حمل 65 هزار تومان آن را تحویل میگیرد.
وی ادامه داد: با حذف این 25 درصد سود تنها 0.7 درصد قیمت تمامشده ساخت خانه کاهش پیدا خواهد کرد. مطابق محاسبات پژوهشگاه مسکن، هر متر خانه چهار کیسه سیمان مصرف میکند. یعنی یک واحد 100 متری نیاز به 400 کیسه دارد. در واقع هزینه سیمان این واحد با احتساب قیمت کارخانه 26 میلیون تومان میشود.
رئیس انجمن سیمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این تصمیم که علاوه بر تحتالشعاع قرار دادن زندگی کارگران و سهامدارن مجموعههای سیمان بر زندگی بازنشستگان لشکری و کشوری نیز تاثیر میگذارد، اجرا نشود.
برای مطالعه بیشتر صفحه صنعت را در تجارتنیوز دنبال کنید.
سابقا که بورسی وجود نداشت چرا همه مصالح فروشان سیمان داشتند؟؟چرا گران نمیشد؟؟حتما جایی از کار دچار مشکل و غفلت و ضعف مدیریته…ببینید مشکل کجاست؟؟شما گله گوسفند را مستقیم بسمت گله گرگ و کفتار میبرید.معلومه که همه رو نابود میکنن…ببینید دنیا تو این صنعت چکار میکنه که این معظل رو نداره؟؟اهن سیمان گچ خونه زمین گوشت خودرو برنج و و و و همه چیز مشکداره…ببینید ضعف کجاست از سرچشمه فسادرو خشک کنید..
شرکتهای پیمانکاری اگر چند ماه پروژه های آنها تعطیل شود و مجددا شروع به کار نمایند متاسفانه وزارت صمت خرید جدید را از بورس برای آنها ممنوع می کند و مجبور به تهیه سیمان از دلال ها می شوند قبلا که بورسی نبود تهیه سیمان باقیمت مصوب بسیار آسان بود ولی حالا خیلی پیچیده شده است
باسلام، چطوربرای ماشین مدل پایین ک توطرح اسقاط قرارمیگرفتن نزاشتین قشرپایین جامعه ک بیشترسودمیبردن طرح ریختین ک حواله بخرن ب همین راحتی،،،سیمان قیمت مشخص باشه هیچ دلالی نمیتونه غلطی کنه،،مناطق دورونزدیک هم کرایه ماشین حمل روش تاثیرمیزاره ک بایدمدیریت بشه،،اگه نظارت ومدیریت قوی باشه وخودشون سودنبرن درست میشه،،مسئله اینجاست ک همه میخان ازهمه جاسودببرن،مدیرمسئول ودلال و…
کدوم ۱۰۰ متری ۴۰۰ کیسه سیمان میبره اگر قرار باشه برای هر متر ۴ کیسه سیمان استفاده بشه ۴۰۰ کیسه سیمان رو به جای دیوار روی هم بچینند ساختمون ۱۰۰ متری درست میشه و احتیاج به مصالح دیکه نداره
بنظر مرسه خود این وزرا دلال ومحتکر سیمان باشند یا اقوام درجه یکشون -چون اگر بورس ۱ خاصیت داشته همون سر وسامان به سیمان ونجات مردم از دست محتکران ودلالهای سیمان بوده وهیچ انسانی که عقل وشعور در حد بسیار پائینی داشته باشه نمیتونه اینقدر خودشو با مخالفت با بودن سیمان در بورس مخالف با شه مگر دو احتمالی در بالا گفتم به این بیشعوری فائق بیاد ۱خودش دلال ومحتکر باشد ۲ اقوام اینکاره باشند
دست دلالان بورس سیمان در. دست کارخانجات سیمان هست و هر طور بخواهند قیمت سیمان را تنظیم می کنند و به نقدی سود خوبی هم دلالان و هم کارخانجات می برند یعنی قیمت سیمان در بورس را کارخانجات سیمان معین می کنند ، رئیس جمهور هم زورش نرسید
سیمان و آهن در دست دلال های یقه سفید بازار ساز در بورس قرار دارد
کاملا برعکس اتفاق می افتد و قیمت مسکن سر به فلک میکشد! خیلی جالبه که کارشناس توضیح هم داده که تضمینی برای کاهش قیمت مسکن نیست اصلا نیاز به گفتن و توضیح ندارد کاملا واضح است که خروج سیمان و فولاد از بورس فقط و فقط یک شوک اولیه منفی به قیمت مسکن وارد و نهایتا 4 یا 6 ماه طول میکشد و بعد قیمت صعودی و نجومی خواهد شد و این طرح صرفا برای اولا” کسانیست که هم اکنون چندین ملک مسکونی دارند و میخواهند در یکسال آینده با قیمتهای خیلی بالا بفروشند و دوما”قصد خریدهای کلان مسکن در همین فرصت 4 تا 6 ماهه شوک منفی دارند تا چند ماه بعدش با اختلاف قیمت آنچنانی بفروشند! بقیه توضیحات اضافیست!!!!!!!