موضوعات داغ: # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # آلودگی هوا # قیمت خودرو # مدارس # پیش بینی بازارها # سینما # قیمت طلا
«تجارت‌نیوز» از خلا قانونی مصوبه بنزینی دولت گزارش می‌دهد:

خلا قانونی مصوبه بنزینی دولت / با استفاده از مصوبه اخیر هر فصل نرخ بنزین افزایش می‌یابد؟

بنزین
در مصوبه اخیر دولت مبنی بر سه نرخی شدن بنزین ذکر شده است که نرخ بنزین «حداقل 10 درصد نرخ خرید بنزین از پالایشگاه‌ها» تعیین می‎‌شود. همین عبارت نشان از آن دارد که نرخ سوم بنزین شناور است و می‌تواند تغییر کند!

به گزارش تجارت نیوز، بعد از تکذیب سه‎‌نرخی شدن بنزین توسط رئیس سازمان بهینه‌سازی انرژی در 28 آبان، در روز دوم آذر مصوبه سه‌نرخی کردن بنزین تصویب شد.

اسماعیل سقاب اصفهانی، رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی در روز 28 آبان در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره حواشی تعیین نرخ سوم برای بنزین، گفت: «نرخ سوم بنزین فعلا اجرایی نمی‌شود. قرار شد با دوستان در دولت روی این طرح بیشتر کار کنیم. ضمن اینکه براساس صحبت‌ها و هماهنگی‌هایی که با رئيس‌جمهوری صورت گرفت تصمیم بر این شد مخاطب این موضوع در صورتی هم که قرار باشد اجرا شود، مردم نباشند.»

وی همچنین مدعی شده بود:«تصمیم الان مربوط به مردم نیست و نباید مردم را نگران کنیم. اگر روزی قرار باشد مخاطب چنین طرحی مردم باشند حتما گفت‌وگو می‌کنیم و اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام خواهد شد. منتظر هیچ تصمیم غافل‌گیرکننده‌ای نباشید.»

با این حال این مصوبه روز دوم آذر تصویب شد. این مصوبه نه‌تنها مهر تاییدی بر سه‌نرخی شدن بنزین گذاشت، بلکه زمینه را برای افزایش قیمت بنزین در ماه‌ها و سال‌های آینده فراهم کرد.

خلا قانونی مصوبه: واژه «حداقل»!

در بند دو مصوبه اخیر دولت ذکر شده است: «از نیمه دوم آذرماه 1404، نرخ سوخت‌گیری بنزین خودروها با استفاده از کارت اضطراری جایگاه، معادل حداقل ده درصد قیمت خرید بنزین از پالایشگاه‌ها (50 هزار ریال) در زمان ابلاغ این تصویب‌نامه تعیین می‌شود.»

همچنین خبرگزاری فارس مدعی شد: «البته نرخ سوم دیگر ثابت نیست و وزارت نفت موظف‌ است، هر فصل به‌صورت تدریجی قیمت را بر اساس یک‌دهم نرخ فروش بنزین پالایشگاهی اصلاح کند.»

با کنار هم قرار دادن موارد بیان‌شده می‌توان گفت ممکن است قیمت بنزین در هر فصل حتی بیش از 10 درصد نیز افزایش یابد.

با افزایش نرخ خرید بنزین از پالایشگاه‌‎ها امکان تغییر دوباره قیمت بنزین وجود دارد

مطابق بند دو مصوبه، اگر قیمت خرید بنزین از پالایشگاه‌ها تغییر کند، نرخ سوم بنزین نیز متناسب با آن تغییر می‌کند. به بیان دیگر با استناد به بند دو مصوبه اخیر هیات وزیران اگر هر فصل نرخ خرید بنزین پالایشگاه‌ها افزایش یابد، نرخ سوم بنزین نیز حداقل 10 درصد افزایش می‌یابد. واژه حداقل نیز راه دررویی برای دولت است تا بتواند نرخ سوم بنزین را حتی به بیش از 10 درصد نرخ خرید بنزین از پالایشگاه‌ها برساند.

این خلا قانونی نیاز به شفاف‌سازی هرچه سریع‌تر مسئولان دارد.

نرخ تمام‌شده بنزین بالاخره چقدر است؟

در مصوبه اخیر دولت ذکر شده است که یک دهم نرخ خرید بنزین از پالایشگاه‌ها، 5 هزار تومان است. این بدان معناست که علنا دولت نرخ خرید بنزین را 50 هزار تومان دانسته است. این در حالی است که تنها با نگاه به گزارش مقدار تولید و تحویل فرآورده‌های نفتی شرکت پالایش نفت تهران می‌توان دریافت که قیمت بنزین در ماه مهر با توجه به میزان و مبلغ فروش 30 هزار و 484 تومان بوده است.

با توجه به این موضوع باید پرسید بالاخره قیمت تمام‌شده بنزین چند است؟ اکنون قیمت تمام‌شده بنزین در پالایشگاه تهران 30 هزار تومان است، اما در مصوبه 50 هزار تومان ذکر شده است. آیا نباید نگران بود که شاید مقامات چند ماه دیگر با استناد به مصوبه قیمت بنزین را افزایش دهند و این بار نیز مبنای محاسبه خود را نرخ اشتباه در نظر گیرند؟

برای مطالعه بیشتر گزارش شوک بنزینی دولت به مردم را در تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی