موضوعات داغ: # ایران و آمریکا # ترامپ # سوریه # کتاب # مذاکرات ایران و آمریکا # پیش بینی بازارها # نمایشگاه کتاب # آینده اقتصاد ایران

افتتاح 155 طرح در هفته دولت / بازار خودرو راکد نیست

0e57c937a5fa6ee54e5801c823bd4ffa_XL.jpg
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هم‌اکنون دپوی خودرو در انبار خودروسازان وجود ندارد، گفت: وزیر صنعت به‌شدت پیگیر خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری است. به گزارش خبرنگار تجارت نیوز، محسن صالحی‌نیا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با بیان اینکه در صنعت خودرو و خرید و فروش‌ها رکود وجود ندارد […]

0e57c937a5fa6ee54e5801c823bd4ffa_XL.jpg

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هم‌اکنون دپوی خودرو در انبار خودروسازان وجود ندارد، گفت: وزیر صنعت به‌شدت پیگیر خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری است.
به گزارش خبرنگار تجارت نیوز، محسن صالحی‌نیا در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با بیان اینکه در صنعت خودرو و خرید و فروش‌ها رکود وجود ندارد گفت: اجرای طرح‌هایی همچون جایگزینی خودروی فرسوده، تامین تاکسی‌ها و تامین نیازهای مردم شرایطی را فراهم کرده که رکودی در خرید و فروش خودرو مشاهده نمی‌شود، ضمن‌ اینکه تولیدات خودروسازان نیز رشد داشته و در بازار فروش می‌رود.
وی افزود: هم اکنون به بهترین نحو ممکن خودروهای تولیدی خودروسازان در بازار به فروش می‌رود و هیچ‌گونه انباشت یا دپویی برای این خودروها وجود ندارد؛ البته خودروسازان به تعداد معقولی که عرف است، خودروها را برای فروش در انبارهای خود نگه می‌دارند.
صالحی نیا در پاسخ به این پرسش  مبنی بر نامه وزیر صنعت به شورای اقتصاد برای خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری گفت: خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری همچنان مدنظر وزیر صنعت قرار دارد و با شرایطی که هم‌اکنون در تولید و عرضه خودرو در بازار از سوی خودروسازان وجود دارد، موضوع انحصار و خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری باید انجام شود.
به گفته معاون وزیر صنعت،خروج خودرو از فهرست کالاهای انحصاری باید مصوبه شورای اقتصاد را داشته باشد و به همین جهت کماکان برای رفع این محدودیت منتظر نظر این شورا هستیم.
صالحی نیا همچنین در ادامه با اشاره به ارایه تسهیلات به صنایع در قالب طرح رونق تولید گفت: در حال حاضر ۱۳۰۰ واحد تولیدی توانسته‌اند تسهیلات جدید دولت را دریافت کنند که بر این اساس به طور متوسط به هر واحد صنعتی ۱۰۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است؛ اما در مجموع به این واحدهای صنعتی، ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات داده شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ۳۰ درصد از کل تسهیلات بانکی پرداختی را مربوط به بخش صنعت دانست و گفت: البته انتظار ما این است که حداقل ۳۶ درصد از تسهیلات بانکی به بخش صنعت اختصاص یابد؛ ضمن اینکه هم‌اکنون ۱۵ هزار واحد تولیدی برای درخواست تسهیلات به بانک معرفی شده است که از میان آنها ۶۰ درصد صنعتی و ۴۰ درصد به بخش کشاورزی اختصاص دارند.
وی اظهار داشت: البته قرار بر این است که با تعاملات صورت گرفته با بانک مرکزی، منابع تسهیلات از ۱۶ هزار میلیارد تومان به ۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند. ضمن اینکه برای حمایت از تولید داخلی نیز، ممنوعیت واردات ۸۷۰ ردیف تعرفه‌ای در نظر گرفته شده و بررسی‌ها حکایت از این دارد که واردات این کالاها به هیچ عنوان مشکلی را ایجاد نمی‌کند. در کنار این موضوع می‌خواهیم برای رونق تولید و حمایت از کالاهای داخلی به لحاظ کیفیت و قیمت نیز اقدامات لازم را انجام دهیم، تا فروش این کالاها در سطح داخلی افزایش پیدا کند.
معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: برای تامین مواد اولیه موردنیاز واحدهای تولیدی نیز ۱۷۰۰ ردیف تعرفه‌ای تعریف شده که اختصاص ارز مبادله‌ای به آنها محدود شده است تا امکان رقابت را در سطح بازار را داشته باشند.
صالحی‌نیا در باره همکاری شرکت رنو با خودروسازان ایرانی نیز گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت سیاست‌های کلی برای انعقاد قرارداد با خارجی ها را به شرکت‌های خودروساز داخلی ابلاغ کرده است و آنها می‌توانند در قالب این سیاست‌ها با شرکت‌های خارجی تعامل کنند؛ همانطور که قرارداد منعقده با یک شرکت فرانسوی هم، در همین چارچوب و ضوابط بوده است.
وی افزود: در نامه‌نگاری جدیدی که شرکت فرانسوی رنو با بنده داشته، مدیریت ارشد این شرکت چارچوب‌های وزارت صنعت را پذیرفته است؛ اما قرار شده تا براساس مذاکرات انجام شده شرکت رنو با سایپا، یکی از واحدهای زیرمجموعه طرف ایرانی به عنوان آورده خود تعیین و به تناسب ارزش آن، طرف فرانسوی نیز اقدامات لازم را انجام دهد؛ اما یکسری محدودیت‌ها در عرضه محصولات و روش‌های همکاری باعث شده که هنوز به نتیجه‌ منتج نشود.
صالحی نیا در رابطه با اینکه آیا بسته خروج از رکود توانست رکود موجود در بخش صنعت را برطرف کند؟ نیز گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند اطلاعات دقیقی در این رابطه ارایه دهد، اما سیاست‌های وزارت صنعت در جهت ایجاد رونق و خروج از رکود است و آمار رشد نیز نشانگر این است که خروج از رکود عملیاتی شده است.
وی معتقد است که رونق تولید و افزایش صادرات و همچنین تأمین نقدینگی و مدیریت واردات نشان دهنده خروج بخش صنعت از رکود است و البته آثار خروج از رکود و رشد نیز در بخش های نفت، گاز، پتروشیمی و راه و ترابری مشاهده می شود.
*ایران خودرو دیزل در لیست واگذاری‌ها قرار ندارد
معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن، تجارت در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این پرسش که آیا ایران خودرو برنامه‌ای برای واگذاری شرکت ایران خودرو دیزل دارد یا خیر، افزود: ایران خودرو دیزل در لیست واگذاری‌ها قرار ندارد و این شرکت با سرعت و رشد مناسبی در حال اجرای مقدمات اجرای مقدمات لازم برای به امضا رسیدن قرارداد خود با شرکت بنز است که امیدواریم این موضوع به زودی اجرایی شود.
صالحی‌نیا در خصوص اینکه گفته می‌شود قیمت خودروهای پژو جدید 80 درصد بالای قیمت‌های بین المللی است، گفت: این موضوع اصلا امکان پذیر نیست که قیمت یک محصول در داخل کشور گرانتر از سطح بین المللی باشد. قرار است 30 درصد از محصولات جدید پژو صادر شود. قیمت‌ این خودروها مطابق دستورالعمل‌ها تعیین و مغایرتی با قیمت بین المللی آن ندارد.
وی با بیان اینکه هیچ انباشتی در انبار شرکت‌های خودروساز وجود ندارد و فروش به نحو مناسبی انجام می‌شود در رابطه با درخواست وزارت صنعت برای خروج قیمت گذاری خودرو توسط شورای رقابت، افزود: کماکان وزارت صنعت پیگیر این موضوع است اما تغییر مرجع قیمت گذاری خودرو با رأی شورای اقتصاد است. ما نیز همچنان پیگیر این موضوع هستیم تا بتوانیم به نتایج قابل قبول خود دست پیدا کنیم.البته در حال حاضر خودروسازان به هیچ عنوان نمی‌توانند قیمت محصولات خود را بالاتر از قیمت مصوب شورای رقابت به فروش برسانند.
*وزارت صنعت: شماره گذاری خودروهای قاچاق را منتفی می‌داند/قاچاقچیان مجوز شماره گذاری می‌گیرند
صالحی‌نیا در پاسخ به این پرسش  مبنی بر تدابیر وزارت صنعت برای مدیریت واردات خودرو و حتی مبارزه با قاچاق خودرو چیست، گفت: براساس استانداردها و ضوابط تعیین شده خودرویی نمی‌تواند بدون تأیید نیروی انتظامی مجوز شماره گیری دریافت کند. به همین واسطه شماره گذاری خودروهای قاچاق منتفی است. در مورد واردات خودرو نیز باید بگویم وزارت صنعت ضوابطی را تعیین و براساس آن با نمایندگی‌های غیرمجاز وواردکنندگان متخلف برخورد لازم را انجام خواهد داد.
بهره‌برداری از 155 واحد صنعتی و معدنی در هفته دولت
155 واحد صنعتی و معدنی با سرمایه‌گذاری 50 هزار میلیارد ریالی در هفته دولت به بهره‌براری خواهد رسید.
بر پایه این گزارش در ابتدای این نشست، منوچهر طاهایی، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها، ‌9 هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد شد .
وی ادامه داد: 8 طرح بزرگ در این طرح‌ها قرار دارد که با حضور رئیس‌جمهور،‌معاون‌اول و یا وزیر صنعت به بهره‌برداری خواهند رسید.
طاهایی افزود: فولاد کاوه جنوب کیش،‌آریا ترانسفو شرق،‌پاکشوما، ورق‌های پوشش‌دار،‌کاغذ ترمه آذربایجان و … شامل این طرح‌ها می‌شوند.
سخنگوی وزارت صنعت،‌معدن و تجارت با اشاره به نیاز 200 هزار میلیارد تومانی بخش صنعت در سال گفت: در سه ماهه سال جاری 28 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن داده شده است.
وی ادامه داد: تا کنون به 1304 طرح تسهیلات پرداخته شده که به طور میانگین به هر طرح یک میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی در پایان رشد بخش صنعت در سه ماهه اول امسال را 4.2 عنوان کرد و افزود: امیدواریم طرح‌های صنعتی در موعد مقرر به بهره‌برداری برسد.
نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی