موضوعات داغ: # ایران و آمریکا # سوریه # کتاب # مذاکرات ایران و آمریکا # پیش بینی بازارها # ترامپ # نمایشگاه کتاب # آینده اقتصاد ایران
وحید محمودی، اقتصاددان در برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:

به مرحله امتناع سیاست‌گذاری رسیدیم

عماد صدر 26 اردیبهشت 1404 ساعت 20:00
ما در ایران به مرحله امتناع سیاست‌گذاری رسیدیم و دولت به دولتی سرویس دهنده به خود تبدیل شده است. این جمله‌ای بود که وحید محمودی اقتصاددان در برنامه مقتصاد گفت.

به گزارش تجارت نیوز، علاوه بر بحران‌های مختلف و عمیق اقتصادی در ایران امروز، رابطه دولت و ملت در ایران هم ضعیف شده و در چنین شرایطی امکان سیاست‌گذاری اصلاحی بسیار کم می‌شود.

وحید محمودی، اقتصاددان:

  • من همیشه گفتم که دولت در ایران به دولت سرویس دهنده به خود نه مردم تبدیل شده است. دولت آنقدر فربه و بزرگ است که صرفا فقط هزینه‌های اداری و رانت‌های خود را توزیع می‌کند.
  • در شرایط فعلی من عقیده دارم که ما در ایران به مرحله امتناع سیاست‌گذاری در ایران رسیدیم. وقتی رابطه دولت و ملت ضعیف شود و سرمایه‌ اجتماعی کاهش پیدا کند، دولت امکان سیاست‌گذاری اصلاحی ندارد.
  • وزیر اقتصاد پیشین در دفاعیه خود در مجلس گفت: «30 میلیارد دلار قاچاق سوخت داریم. آیا وزیر اقتصاد باید قاچاق سوخت را کنترل کند؟» چرا اصلا باید این حجم از قاچاق سوخت داشته باشیم؟
  • به این دلیل که به مرحله امتناع سیاست‌گذاری رسیدیم و نمی‌توانیم قیمت حامل‌های انرژی را اصلاح کنیم. از این گذشته نهادهای دیگری باید جلوی این قاچاق را بگیرند.
  • وقتی قیمت حامل‌های انرژی این چنین ارزان است، نه تنها به کشور خودمان بلکه به کشورهای همسایه هم یارانه می‌دهیم. این نشان می‌دهد که کاهش سرمایه اجتماعی باعث شده ما با جامعه‌ای گسسته مواجهه باشیم.
  • از طرفی دولت هم به مرحله امتناع سیاست‌گذاری رسیده و دولتی شکننده است. از دل یک دولت شکننده و یک جامعه گسسته تحول و توسعه بیرون نمی‌آید.
  • 50 سال گذشته زمانی که درآمدهای نفتی در کشور ما افزایش پیدا کرد، اقتصاد ما نفتی شد. برگردیم و درآمد سرانه کره‌جنوبی و حتی کره‌شمالی را در سال 1350 بررسی کنیم. کره جنوبی بعد از جنگ‌های داخلی و ناآرامی در اوایل دهه 50 به آرامشی نسبی رسید و شروع به توسعه کرد.
  • از نظر فرهنگ، تاریخ، دین و جغرافیا و از هر نظر دیگری کره شمالی و جنوبی فرقی با هم ندارند. چه چیزی باعث شده تا کره شمالی اینگونه باشد و کره جنوبی به اقتصادی پویا تبدیل شود. دو حکمرانی با نگرش متفاوت نتایج متفاوتی را رقم زده است. پس از این نظر نقش حکمرانی بر راه اجتماعی بسیار موثر است.

متن و ویدیو کامل گفتگو با وحید محمودی را اینجا بخوانید.

 

نظرات
آخرین اخبار