کد مطلب: ۳۰۹۹۰۰

راه اندازی ۵۹ واحد تولیدی با ۲۱ میلیارد

راه اندازی 59 واحد تولیدی با 21 میلیارد

استان ایلام به عنوان یکی از استان‌های غربی کشور که در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته است و از سویی نیز با کشور عراق مرز خارجی دارد، از جمله استان‌های مرزی و دورافتاده کشور است که در دهه‌های گذشته کمتر در کانون توجه مدیران سیاسی و اداری کشور بوده است؛ استانی که اکنون و با همت برخی نهادهای غیر دولتی مثل بنیاد علوی بنا دارد رنگ محرومیت را کنار گذاشته و در مسیر توسعه حرکت کند.

استان ایلام از جمله استان‌های غنی کشور به لحاظ ذخایر زیر زمینی است که مرزهای بین‌المللی نیز برای این استان به عنوان فرصتی مناسب برای بهره‌مندی از توانمندی‌های خارجی فراهم کرده است؛ استانی که چیزی حدود 600 هزار نفر جمعیت را در دل خود جای داده و در سال‌های گذشته به لحاظ استانداردهای توسعه یافتگی چندان نمره قابل قبولی نداشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز،این استان را می‌توان کم جمعیت‌ترین استان کشور نیز معرفی کرد که با جای دادن شهرستان‌هایی چون آبدانان، ایلام، ایوان، بدره، دره شهر، دهلران، چرداول، ملکشانی، مهران و سیروان در درون خود منتظر عزم جدی مدیران اجرایی کشور برای اقدام در مسیر پیشرفت و آبادانی آن هستند.

آب و هوایی کوهستانی، منابع آب فراوان،ذخایر غنی سوخت، مرزهای بین‌المللی و… از جمله توانمندی‌های این استان است که می‌توان با برنامه‌ریزی بر روی آنها در پی حل مشکلاتی چون بیکاری و فقر در استان ایلام بود.

استان ایلام به ویژه در روستاهای دور افتاده‌اش، چندان شرایط اقتصادی و اجتماعی مطلوبی ندارد و در صورت بی توجهی مسئولان و نهادهای حاکمیتی به این منطقه از کشور با موج گسترده مهاجرت‌ها به خارج از استان رو به رو خواهد شد.

از جمله بزرگ ترین مشکلات این استان را می‌توان مسئله بیکاری و فقر اقتصادی دانست که علی رغم توانمندی‌های بالای این استان که می‌تواند آن را به یک استان برخوردار و ثروتمند تبدیل کند، این موضوع جای تامل فراوان دارد.

چند سالی است که در کنار دیگر نهادهای مسئول از جمله دولتمردان، بنیاد علوی نیز بر اساس رسالت های خطیری که در بحث اشتغال زایی در روستاها و مناطق محروم کشور برای خود ترسیم کرده است، به این استان ورود کرده و در پی ریشه کن کردن مشکلاتی نظیر بیکاری در این استان، به ویژه در روستاهای دورافتاده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، تنها در نیمه اول سال 1397، بنیاد علوی با اعتباری بالغ بر 210 میلیارد ریال چیزی حدود 60 واحد تولیدی را در روستاهای محروم این استان راه اندازی کرده است و با این اقدام خود برای مجموعا 532 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است.

کمک‌هایی که بنیاد علوی برای احداث و راه اندازی واحدهای تولیدی در اختیار شهروندان ایلامی قرار داده است، البته با کمک‌هایی که دیگر نهادها سابق بر این به شهروندان می دادند، تفاوت دارد و در این قالب از فعالیت‌ها، متقاضیان در ابتدا باید آموزش‌های لازم را دیده باشند، فعالیت مد نظر آنها با توانمندی‌های بومی منطقه تناسب داشته باشد و از سویی نیز بازاریابی محصولاتشان را بنیاد علومی بر عهده می‌گیرد.

در همین زمینه و در نیمه اول سال جاری به صورت دقیق 59 واحد تولیدی در استان ایلام با حمایت بنیاد علوی آغاز به کار کرده است که از جمله آنها می توان به خرید تراکتور و کمباین و تریلر در منطقه هلسم، احداث سیلو 20 هزار تنی ذخیره گندم در منطقه حمزه، ایجاد واحد بسته بندی ذرت علوفه‌ای در منطقه هلیلان، ایجاد واحد زنبورداری در هجدانشت، تاسیس واحد تهیه و توزیع مواد غذایی و بهداشتی در منطقه شباب، ایجاد تولیدی پوشاک در منطقه بیجوند، راه اندازی کارگاه گلیم بافی در دهلران، راه اندازی واحد مرغداری گوشتی در منطقه آسمان آباد، ایجاد واحد تولید کباب پز در کلان، ایجاد ایستگاه تلقیح مصنوعی در منطقه چشمه کبود، راه ندازی واحد تولید گلیم در روستای چشمه شیرین بدره، راه اندازی تولید گلیم در روستای چالسرای ایلام، ایجاد کارخانه سنگ سمنت پلاست در دره شهر، ایجاد کارخانه تولید تیرچه بلوک و قطعات بتنی در منطقه ایوان - یکن آباد، راه اندازی کارگاه تولید اوراق فشرده چوبی و MDF وWPC در شهرستان ایلام و احداث کارگاه سازه‌های فلزی در شهرستان دره شهر اشاره کرد.

همانطور که اشاره شد این کارگاه‌ها که آمار دقیق آنها 59 مورد است، در روستاهای استان ایلام و با اعتباری بالغ بر 210 میلیارد ریال در نیمه سال 1397 به بهره برداری رسید، تا به صورت مستقیم برای بیش از 530 نفر اشتغال‌زایی کرده باشد.

بنیاد علوی بر اساس آیین نامه‌های بالادستی، خود را موظف می‌داند که در مسیر بازاریایی محصولات تولیدی این واحدها و نیز فرایند بازپرداخت تسهیلات اعطایی نیز به این فعالان کمک‌های لازم را ارائه و با استمرار حمایت‌های خود و تقویت واحدهای تولیدی زمینه جذب افراد بیشتر را در این مجموعه‌ها فراهم کند؛ اقدامی شایسته که می‌تواند خیلی زود به ثمر بنشیند و این استان مرزی کشور را از آسیب‌هایی چون فقر، محرومیت و مهاجرت اجباری شهروندان برهاند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.