موضوعات داغ: # مذاکرات # مذاکرات ایران و آمریکا # افزایش قیمت مسکن # قیمت دلار # آینده بورس # اجاره بها مسکن # پیش بینی بازارها # آخرین قیمت مسکن

روزهای سبز بورس در روزهای آینده تداوم پیدا خواهد کرد؟/ نظر مهم کارشناسان بازار چه بود؟

سبزپوشی روز گذشته همزمان با انتشار اخبار دوشنبه‌شب کمی غیر‌منتظره بود اما اتمسفر مطلوبی را به بازار تزریق کرد. از طرفی صنایع بازار با وجود سبزپوشی وضعیت متفاوتی دارند. صنایع کامودیتی‌محور که به‌شدت به عوامل خارجی وابسته هستند، در کوتاه‌مدت با چالش‌هایی روبه‌رو خواهند بود.

به گزارش تجارت نیوز، بورس تهران در هفته‌های اخیر تحت‌تاثیر عوامل متعددی مانند اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای، در معرض ریسک‌های ژئوپلیتیکی قرار داشته است؛ به طوری که تناوب روزهای سبز و قرمز عدم ثبات و ابهام در بازار را گوشزد می‌کند. کاهش ریسک‌های جهانی در روزهای اخیر ممکن است به‌طور موقت امیدی در برخی صنایع ایجاد کرده باشد، اما این بهبود نسبی به‌تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده پایداری بلندمدت این صنایع باشد.

سبزپوشی روز گذشته همزمان با انتشار اخبار دوشنبه‌شب کمی غیر‌منتظره بود اما اتمسفر مطلوبی را به بازار تزریق کرد. از طرفی صنایع بازار با وجود سبزپوشی وضعیت متفاوتی دارند. صنایع کامودیتی‌محور که به‌شدت به عوامل خارجی وابسته هستند، در کوتاه‌مدت با چالش‌هایی روبه‌رو خواهند بود. از طرف دیگر، صنایعی که از تقاضای داخلی قوی‌تر بهره می‌برند، می‌توانند گزینه‌های جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاران محسوب شوند. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت تمرکز بر بخش‌هایی است که کمتر تحت‌تاثیر نوسانات جهانی قرار می‌گیرند و از ثبات نسبی داخلی برخوردارند.

همچنین در این میان خالی‌ بودن صندلی وزیر اقتصاد پس از استیضاح عبدالناصر همتی، می‌تواند سیگنال منفی به بازار ارسال کند و اعتماد سرمایه‌گذاران را تا حدودی تحت‌تاثیر قرار دهد. تعیین وزیر جدید و سیاست‌های اقتصادی که او در پیش خواهد گرفت، می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در جهت‌گیری بازار داشته باشد. در چنین شرایطی، شفافیت و برنامه‌ریزی دقیق از سوی دولت ضروری است تا از تشدید نوسانات جلوگیری شود. در مجموع، به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران در این مقطع باید با دقت بیشتری عمل کنند و تمرکز خود را بر تحلیل داده‌ها، رصد اخبار موثق و انعطاف‌پذیری در استراتژی‌هایشان قرار دهند.

بازار از نگاه کارشناسان

آراد پورکار، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص سبزپوشی بازار روز سه‌شنبه عنوان کرد: بازار سرمایه با سبزپوشی عجیبی به استقبال چهارمین روز هفته رفت. همزمان با آغاز سال جدید، بورس روند چندان مشخصی را در پیش نگرفته بود و روزهای سبز و سرخ معاملاتی در هوای خوشایند بازار سپری می‌شد. از طرفی در هفته‌های اخیر موجی از اخبار متناقض پیرامون مذاکرات هسته‌ای مطرح شد و بازار را در شرایط نوسانی قرار داده بود. با این وجود انتشار اخبار پیرامون کاهش ریسک‌های بین‌المللی، بازارهای مالی را از صبح روز گذشته در شرایط متفاوتی قرار داد.

این کارشناس بازار ادامه داد: با این وجود در بحبوحه اخبار مربوط به احتمال کاهش ریسک‌های بین‌المللی، صنایع مختلف با وضعیت متفاوتی روبه‌رو هستند. صنایع کامودیتی‌محور به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی گزینه‌های چندان مناسبی برای سرمایه‌گذاری محسوب نمی‌شوند. اما سایر صنایع که به لحاظ سودآوری وضعیت مطلوبی دارند، می‌توانند گزینه‌های مورد بررسی باشند.

پورکار افزود: وزارتخانه اقتصاد و امور دارایی در شرایطی بدون سکاندار به فعالیت خود ادامه می‌دهد که سال گذشته عبدالناصر همتی از سوی نمایندگان مجلس استیضاح شد. در روزهای آینده انتخاب وزیر و نحوه نگرش وی در شرایط نوسانی این روزها می‌تواند مسیر مشخص‌تری را برای خط‌مشی‌های اقتصادی ترسیم کند.

به نظر می‌رسد در صورتی که اتمسفر بازار به کاهش ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک منجر شود، روزهای سبز بازار در روزهای آینده تداوم پیدا خواهد کرد. از طرفی کاهش نرخ ارز و افت طلای جهانی، سرخ‌پوشی صندوق‌های طلا در ساعات معاملاتی روز گذشته را رقم زدند.

به نظر می‌رسد روند اصلاحی این صندوق‌ها تا حدودی در روزهای آینده نیز تداوم پیدا کند.

علی بهشتی‌روی، کارشناس بازار سرمایه، در توصیف وضعیت بازار ارزیابی کرد: با آغاز سال نو و روی کار آمدن دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، بازارهای مالی ایران و جهان روزهای پرنوسانی را تجربه کردند. از همان ابتدا، سایه ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک بر شانه‌های بازار سنگینی می‌کرد. با این وجود دوشنبه‌شب خبری مبنی بر کاهش سطح ریسک‌ها منتشر شد. خبری که بازارها را با تغییر روند ناگهانی روبه‌رو کرد؛ به‌طوری‌که شاخص اصلی بورس با سبزپوشی، معاملات روز سه‌شنبه را به اتمام رساند و صندوق‌های طلا سرخ‌پوش شدند.

این کارشناس بازار ادامه داد: در صحنه جهانی، جنگ تعرفه‌ای که ترامپ با اروپا، چین و دیگر کشورها به راه انداخته، بازارهای سهام و کامودیتی‌ها را به ورطه نزول کشانده است. هرچند گاه اخباری از احتمال تعلیق این سیاست‌ها یا مهلتی برای نفس کشیدن بازارها شنیده می‌شود، اما این حرف‌ها به طور مداوم در چرخه تایید و تکذیب گرفتار هستند. در روزهای گذشته با افزایش ریسک‌های سیستماتیک و صعود طلای جهانی، دارایی‌هایی مانند سکه، گواهی‌ها و هر آنچه به ارز و طلا گره خورده، روندی مثبت داشتند. با‌این‌حال، روز سه‌شنبه این بازارها بیشترین افت و خروج سرمایه را به ثبت رساندند.

بهشتی‌روی در پایان افزود: به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران باید به همان ضرب‌المثل قدیمی «همه تخم‌مرغ‌ها را نباید در یک سبد چید» پایبند بمانند. پرتفویی متعادل، با ترکیبی هوشمندانه از سهام، دارایی‌های کم‌ریسک، کامودیتی‌ها، طلا و سهم‌های دلاری، همچنان بهترین اقدام در زمینه سرمایه‌گذاری است.

این ترکیب باید با توجه به ریسک‌ها و شرایط روز وزن‌کشی شود، اما حذف کامل یک بخش از آن مطلوب به نظر نمی‌رسد. از طرفی توجه به ریزساختارهای بازار، مانند حجم مبنا و دامنه نوسان، اهمیت زیادی دارد. بررسی بازارهای جهانی در هفته اخیر نشان می‌دهد که این بازارها با وجود ریزش‌های سهمگین، چگونه با مدیریت مطلوب به‌سرعت به روال عادی بازگشتند. انتظار می‌رود متولیان اتفاقاتی از این دست را به‌دقت بررسی کرده و با تصمیماتی سنجیده و به‌ دور از شتاب‌زدگی، آینده‌ای روشن‌تر برای سرمایه‌گذاران ترسیم کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی