کد مطلب: ۳۵۵۶۸۸

رونمایی از مرحله نخست طرح تولید و اشتغال وزارت صنعت

رونمایی از مرحله نخست طرح تولید و اشتغال وزارت صنعت

مرحله نخست طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار، با هدف گسترش فعالیت‌های تحقیق و توسعه در بنگاه‌های اقتصادی رونمایی و افتتاح شد.

مرحله نخست طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار، با هدف افزایش بهره‌وری در بخش تولید صنعتی و خدمات و گسترش فعالیت‌های تحقیق و توسعه در بنگاه‌های اقتصادی رونمایی و افتتاح شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ برات قبادیان در مراسم مرحله نخست طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) هدف از اجرای این طرح را استفاده از توانمندی نیروهای متخصص و نخبه دانشگاه‌ها در مقطع ارشد و دکتری و نیز مشمولین سربازی در بنگاه‌های اقتصادی عنوان کرد.

وی افزود: در این طرح بیش از 10 هزار نفر ساعت کار انجام شده است و با ستاد کل نیروهای مسلح در این زمینه هماهنگ شده‌ایم تا طرح «سرباز تاپ» را نیز اجرا کنیم و سربازان پس از گذراندن دوره آموزشی بر اساس نیازمندی‌های بنگاه‌ها توانمندی خود را به ظهور برسانند.

قبادیان در ادامه، توسعه اشتغال پایدار را از نتایج طرح برشمرد و افزود: در این طرح هم طرف تقاضا که بنگاه اقتصادی است و هم طرف عرضه که منابع انسانی است منتفع خواهند شد و طرحی برد-برد است.

وی تاکید کرد: در آینده بنگاه‌هایی ادامه حیات می‌یابند که صرفا به جای استفاده از پول و منابع مالی به سمت دانش و منابع انسانی بروند که ارزش افزوده بیشتردارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: این طرح در سال 98 به صورت پایلوت اجرا می‌شود و تا پایان اردیبشهت 98 بنگاه‌های اقتصادی به عنوان طرف تقاضا فرصت ثبت‌نام در سامانه را دارند و از اردیبهشت ماه نیز طرف عرضه که سربازان و دانشجویان هستند می‌توانند ثبت‌نام کنند.

قبادیان با بیان اینکه سونامی وقایع اقتصادی در دنیا در راه است، افزود: انقلاب صنعتی یک سونامی اقتصادی است که کشورها را در خواهد نوردید و از هم اکنون باید برنامه‌ریزی کنیم و طرح تاپ پاسخی به نیازهای فناورانه بنگاه‌هاست.

گفتنی است در این طرح که به همت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و همکاری وزارت علوم ،‌تحقیقات و فناوری و ستاد کل نیروهای مسلح دردست اجراست نیازهای فناورانه و پژوهشی استخراج شده بنگاه‌ها با کمک سه بخش دانش‌آموختگان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه‌های اقتصادی بگذرانند، دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تمایل دارند پایان‌نامه‌های خود را در قالب مساله‌محور انجام دهند و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی و پژوهشی که مایلند در قالب طرح پسا دکترای صنعتی و فرصت مطالعاتی در بنگاه‌های صنعتی و معدنی فعالیت کنند، برطرف خواهد شد.

مزایای این طرح برای طرف تقاضا (بنگاه‌ها) می توان به ارتقای توان فنی و مهندسی بنگاه‌های صنعتی، معدنی و تجاری، افزایش بهره‌وری بنگاه با بهره‌مندی از مشاوره اساتید دانشگاه، توسعه دانش‌بنیان بنگاه‌ها از طریق بهره‌مندی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و رفع نیاز فناورانه در قالب پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی، به‌کارگیری مشمولان خدمت سربازی با تحصیلات دانشگاهی در بخش تحقیق و توسعه (R&D)، بنگاه و رفع نیاز پژوهشی بنگاه از طریق به‌کارگیری سربازان تخصصی با کمترین هزینه اشاره کرد.

اثربخشی دوران خدمت سربازی و ارتقای سطح مهارت و توانمندی ورود به بازار کار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، اثربخشی دوره‌های پسادکترا و فرصت مطالعاتی و کاربردی کردن پژوهش‌های دانشگاهی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی و پژوهشی، انجام پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی بر اساس نیاز پژوهشی بنگاه‌ها و ظرفیت‌سازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزوده جدید و تامین اشتغال زایشی و پایدار، از اهداف اصلی این طرح ملی در بخش عرضه است.

سامانه طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) بر روی دامنه‌های http://top.mimt.gov.irوhttp://top.mimt.gov.ir در دسترس است.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.