به گزارش تجارت نیوز، رتبهبندی سطح شادی در قارههای آمریکا تغییرات قابلتوجهی داشته است؛ برخی کشورهای کوچکتر صعود چشمگیری داشتهاند و برخی اقتصادهای بزرگ با کاهش مداوم مواجه بودهاند. با وجود این تغییرات، این منطقه همچنان سطح شادی نسبتاً بالایی را حفظ کرده است. در سراسر آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی، امتیازات میانگین معمولاً بین ۵.۷ تا ۷.۳ متغیر است.
این نقشه یافتههای مربوط به کشورهای آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی را از گزارش جهانی شادی ۲۰۲۵ به تصویر میکشد؛ این نشریه سالانه، رضایت جهانی را بر اساس ارزیابیهای زندگی، حمایت اجتماعی، آزادی انتخاب، تولید ناخالص داخلی سرانه و شاخصهای دیگر مرتبط با رفاه اندازهگیری میکند. دادهها از نظرسنجی جهانی گالوپ و منابع تکمیلی مختلف جمعآوری شدهاند.
امتیاز هر کشور در گزارش جهانی شادی میانگین ارزیابیهای زندگی طی یک دوره سهساله را نشان میدهد (سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ برای این نسخه) و کشورها را از بالاترین تا پایینترین رتبهبندی میکند.
دستاوردهای قابلتوجه کشورها
کاستاریکا یکی از بزرگترین جهشها را در رتبهبندی امسال تجربه کرده است و از رتبه ۱۲ به رتبه ۶ صعود کرده که بالاترین رتبهای است که یک کشور آمریکای لاتین تاکنون به دست آورده و همچنین بالاترین رتبه غیراروپایی در گزارش امسال است (همچنین بخوانید: شادترین کشورهای اروپایی کدام کشورها هستند؟).
سبک زندگی «پورا ویدا» (Pura Vida) در کاستاریکا (که به معنای «زندگی خالص» است و بر شکرگزاری و لذت بردن از چیزهای ساده زندگی تمرکز دارد) به آرامش زندگی در این کشور و سطح بالاتر شادی کلی آن کمک کرده است.
در آمریکای جنوبی، اروگوئه عنوان شادترین کشور این منطقه را حفظ کرده است. این کشور کوچک ساحلی که به برنامههای قوی رفاه اجتماعی، ثبات سیاسی و کیفیت بالای زندگی معروف است، از سال ۲۰۲۰ تاکنون بهطور مداوم رتبه شادترین کشور آمریکای جنوبی را داشته است.
هر دو کشور اروگوئه و کاستاریکا همچنین از جمله کشورهای آمریکای لاتین با بالاترین میزان تولید ناخالص داخلی سرانه هستند. بر اساس گزارش بانک جهانی، این رقم در سال 2023 برای اروگوئه 22 هزار و 797 دلار و برای کاستاریکا 16 هزار و 942 دلار بوده است.
وضعیت ونزوئلا و آمریکا
ونزوئلا که امسال در رتبه ۸۲ قرار گرفته، همچنان پایینترین رتبه در شادی را در میان کشورهای آمریکای جنوبی دارد. این وضعیت به دلیل بحران اقتصادی مداوم، آشفتگی سیاسی و مهاجرت گسترده به وجود آمده است.
بحران اقتصادی در ونزوئلا بهطور قابلتوجهی به افزایش جرمهای سازمانیافته، از جمله قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی، بهویژه در مرز کلمبیا و ونزوئلا کمک کرده است.
همچنین قابل توجه است که ایالات متحده طی سالهای اخیر کاهش مداومی در رتبه شادی خود داشته است. این کشور از رتبه ۱۱ در سال ۲۰۱۱ به رتبه ۲۴ در سال ۲۰۲۵ سقوط کرده است که تاکنون پایینترین رتبه آن محسوب میشود. در سال ۲۰۲۴، ایالات متحده برای اولین بار از زمان آغاز گزارش (۱۲ سال پیش) از فهرست ۲۰ کشور شاد جهان خارج شد.